Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Kanakeitto

Kakkafoobikot olivatkin oikeassa?

Vuosikausia Suomessakin on esiintynyt ihmisryhmä, joka on puhunut siitä, että kohta kakka on housussa. Heitä on kutsuttu mm. kakkafoobikoiksi ja oikealla kädellä pyyhkijöiksi. Heitä on pyritty rankaisemaan turhista puheistaan tai vähintäänkin toiseuttamaan. Nyt sitten kakka-alan asiantuntija kertoo, että alkaakin näyttää siltä, että kakka on kuin onkin jo housussa:

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708202200338325_u0.shtml

YLE: Ensin meni ääni, sitten meni tekstitys.

YLE:ssä on mahdollisesti tehty jossain vaiheessa opintomatka Pohjois-Korean valtiolliseen televisioon ja omaksuttu sieltä joitain uusia journalistisia metodeja.

 

Metodeilla on ilmeisesti tarkoitus ollut vahvistaa YLE:n toimituksellista työkalupakkia. Nyt on uutena valikoimaan otettu näemmä äänen ja teksityksen poistaminen.

 

Kaksi esimerkkiä.

 

Isot tissit ja sananvapaus

Laitoin tuohon otsikkoon tissit-sanan, koska sananvapaus. Olisin voinut laittaa myös eläköön sananvapaus-otsikon, mutta katson että sille lausahdukselle ei tässä ajassa löydy enää vastiketta.

 

Ihan oikeasti.

 

Länsimainen vapaa demokratia ja sananvapaus, jolle on rakennettu vahvaa perustaa toisen maailmansodan jälkeen, ja jonka symbolisena voittona voidaan Euroopassa pitää Berliinin muurin kaatumista ja itä-saksalaisten vapautta muuttaa Länsi-Saksan puolelle ja sanoa ilmoille mitä haluaa, se kaikki hieno idealismi ja sananvapaus jäi 90-luvun alkuun.

God save the Queen, not the EU

Kuningatar Elisabeth on todennäköisesti mielissään kuningaskunnassaan järjestetyn kansanäänestyksen tuloksesta, sillä olihan hän jo itsekin vaatinut keväällä jossain EU:n kihojen järjestämällä illallisella pöytäseurueensa kertomaan hänelle kolme syytä, miksi hänen alamaistensa kannattaa olla EU:ssa. Epävirallisten tietojen mukaan kuningatar oli muistuttanut ennen pyyntöään, että sitä yhtä kestosyytä, että englantilaiset opetetaan ranskalaisille tavoille saksalaisten rahoilla, on sitten turha yrittää tuputtaa hänelle enää.

 

Yhteiskuntasopimus for dummies eli päättäjille

Tavallisella maalaisjärjellä varustettu Suomen kansa kyllä tietää, miten susi nyt kokoon rustattu yhteiskuntasopimus on, mutta päättäjät, eli hallitus, työnantajajärjestöt sekä ammattiliitot näköjään eivät.

 

Siispä avataan tämä yhteiskuntasopimuksen sisältö sen verran yksinkertaisella esimerkillä, että valkenee heillekin.

 

Sillä esimerkin voimaa oppimisessa ei voita mikään.

 

Suomessa asuu omalaatuinen kansa

Näin Kalevalan päivän kunniaksi on hyvä muistuttaa päättäjillemme, millaista maata ja kansaa he oikein johtavat.

 

Tarvetta asian muistuttamiseen näyttää olevan, sillä päättäjillä näyttäisi olevan hukassa sekä johtajuus että minkälainen kansa täällä asuu.

 

Johtajuus-asiassa heitä en voi auttaa, mutta kylläkin voin kertoa, minkälaista kansaa he johtavat.

 

Mä lehden luin

Vaikka yleensä en lue, siis Journalisti-lehteä, vaan laitan sen postin tuodessa odottamaan myöhempää lukupäätöstä. Niitä on tuossa lokerikossa nyt odottamassa seitsemän vuoden lehdet sitä päätöstä. Miksikö?Koska koko lehti on nykyään pelkkä vitsi ja journalismin kanssa lehdellä ei ole mitään tekemistä.

Erehdyin kuitenkin ottamaan viimeisimmän lehden paikallisjunalukemiseksi ja kerron teille, miksi Journalisti-lehti on suuri vitsi ja sen lukemiseen käyttetty aika on haaskausta.

Itsenäisyydellä ei ole hintaa

Minä olin aikaisemmin luullut, että Suomen itsenäisyydellä ei ole hintaa.

 

On sillä,  ja hinta on 350 000 - 500 000 euroa.

 

Sen verran Suomen ulkoministeriö kuulemma säästää kun se tänä vuonna peruu kaikissa ulkomaan suurlähetystöissään itsenäisyyspäivämme juhlimisen.

 

Ei taida itsensäisyytemme olla poliitikoille niitä kärkihankkeita.

 

Kohta ne varmaan muuttaa itsenäisyyspäivämmekin palkattomaksi arkipäiväksi. Mitäs sitä pieni ja vieraskorea maa omaa itsenäisyyttään juhlimaan.

 

Oi niitä aikoja...

Päivi Paunu nousi Suomen levymyyntilistan ykköspaikalle kyseisen nimisellä laululla loppuvuodesta 1968. Laulun sanoissa haikailtiin takaisin entisiä hyviä aikoja.

 

Tottakai kaikki haluaisivat muistella entisiä hyviä aikoja.

 

Mutta paljon hyödyllisempää on muistella niitä pahoja aikoja ja yrittää ottaa niistä jotain opiksi jotta niitä hyviä aikojakin riittäisi.

 

Hoitotestamentista

Julkaisen tämän blogin puheenvuoron puolella, koska katson että yhteiskunnallisesti asia koskettaa meitä kaikkia ja itse kunkin on hyvä ottaa asiasta etukäteen selvää.

 

Olen jo aiemmin, kiitos kaverini, tajunnut ottaa selvää tulevasta hautapaikastani.

 

Nyt, kiitos jälleen saman kaverin, tajusin tehdä hoitotestamentinkin. Kaverini ei tosin itse sellaista ollut tehnyt, mutta hänen antamansa esimerkki herätti minut tähän asiaan.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä