Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Yrittäjyyskasvatus

Hengellisyys on ihmiskunnan sitkeä kanssamatkustaja

Henkilökohtainen suhteeni uskontoon ja hengellisyyteen on yksinkertainen – sitä ei ole. Vasta mennessäni kouluun ymmärsin, että jumalaan uskovat myös omat ikätoverini, eikä pelkästään isoäitini.

Aikuisiällä minulle on selvinnyt, kuinka valtava merkitys uskonnolla, hengellisyydellä ja niihin rinnastettavilla asioilla on niin yhteiskunnassa kuin yksilöillekin. Viimeisin herätys tähän oli tämä artikkeli

Opettaja on maailman tärkein yrittäjä

"Yrittäjämäisen asenteen luomisessa opettajalla on elintärkeä rooli. Koulutuskentän myllerryksessä koulutuksen laadun ylläpitäminen, sekä tämän päivän nuorten asennekasvatus on paljolti kiinni opettajien osaamisesta. Myös opetustyö edellyttää yrittäjämäistä asennetta: vastuun kantoa omasta jaksamisesta, työhyvinvoinnista, oman osaamisen päivittämisestä sekä kyvystä kasvattaa nuorten suhtautumiskykyä alati muuttuvaan työelämään."

Yritystoiminta ja yrittäjyys - mitä eroa?

Olen pitemmän aikaa ihmetellyt, kuinka osa poliittisista viestijöistä ja toimittajista onnistuu aina yhdistämään yrittäjyyden ja suurempien yritysten asiat toisiinsa...

Nimi opintorekisterissä ei saa maksaa mitään

Siinä missä olen intohimoinen yrittäjyyskasvattaja ja kerron yrittämisen mahtavuudesta koululaisille ja opiskelijoille, olen myös itse opiskelija. Lyhyen virkamiesurani päätteeksi päätin lähteä yrittämisen ohessa hakemaan Hämeen Ammattikorkeakoulusta sitä puuttuvaa tutkintoa kansainvälisestä liiketoiminnasta (BBA, International Business). Sillä tiellä ollaan edelleen ja opinto-oikeus on katkolla ihan pian.

Maahanmuuttajat vahvistavat Suomen kilpailukykyä

Maahanmuuttajien kotoutumisen onnistuminen on meidän sukupolvea, suomalaista identiteettiä ja suomalaisten maailmankuvaa määrittävä kysymys. Ihmisillä on maahantulon syystä riippumatta monenlaista koulutusta ja tietotaitoa, jota me emme osaa vielä Suomessa hyödyntää. On kapea-alaista ajatella, että maahanmuuttajat voisivat työskennellä vain liukuhihna-aloilla.

Demariämmät hiljaa

Demariopiskelijoiden varapuheenjohtaja ja koulutuspolitiikan ammattilainen Maria Rytkönen kirjoitti Helsingin Sanomissa (16.5.) osuvasti yrittäjyyden riskeistä, työelämän pirstaloitumisesta ja yrittäjyyskasvatuksen merkityksestä. Raflaavasti otsikoitu juttu sai sosiaalisessa mediassa klikkausjournalismille sokeutuneen kansan valveille ja oikeistotrollit onnensa kukkuloille.

Mäntsälästä mallia koko Suomelle

Mäntsälässä oman elinkeinoyhtiön perustaminen kymmenkunta vuotta sitten oli viisas päätös. Mäntsälässä on vuosien saatossa työskennellyt todellisia ammattilaisia, jotka ovat osanneet tulkita askelmerkit tulevaan ja viime vuosina nämä huippuosaajamme ovatkin edenneet urallaan tekemään valtakunnallisesti merkittävimpiä kilpailukykylinjauksia.

Uskalla yrittää!

Uskalla yrittää! Lähipiiristäni alle kolmikymppinen mies lähti yrittäjäksi. Hänellä oli taitoa ja visio. Vanhempi, kokenut yrittäjä varoitteli häntä yrittäjänä olemisen vaikeuksista ja tuhahteli koko ajatukselle. Onneksi oli niitäkin, jotka tsemppasivat häntä uuden kynnyksellä ja näkivät uhkien lisäksi myös mahdollisuuksia. Hän työllistää nyt itsensä ja osan vuodesta myös muita ihmisiä. Ilman rohkeutta olisi idea yrityksestä jäänyt toteutumatta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä