Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Ylinopeudet

Kamerapöntöt ja logiikka

Olin aiemmin tällä viikolla työmatkalla viitostien varrella. Moottoritien loputtua alkaa kamerapönttöjen vaihteleva sijoittelu. Muutamat niistä on sijoitettu siten, että kun nopeusrajoitus vaihtuu 100:sta 80:een, on heti perään kamerapönttö. Näiden lisäksi muuten hiljaisella tiellä tuli vastaan ainakin kolme tutka-autoa ja pari oli tienposkessa pysäköitynä ottamassa kuvia mahdollisista kaahareista. Reippaanpuoleisesti valvontaa - melko rauhallisella tieosuudella. Ilmeisesti rikesakkotuotoista on alettu haaveilemaan myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Kaahari ei ole köyhä eikä kipee.

Sipilän hallitus ei ole tyhmä se ottaa rahan sieltä mistä sitä helposti saa. Kaaharit ovat yksi porukka jotka näköjään mielellään maksaa valtion kassaan kymmeniä miljoonia.

Valtion tavoite on kerätä peltipooliseilla 30-40 miljoonaa,  1,7 miljoona aiotaan sijoittaa uusiin kameroihin. Tavoitetta ei ole mahdoton saavuttaa kaaharin kaasujalka on melko painava.

Tämän alkuvuoden aikana peltipoliisi on jo sakottanu 50.000 kertaa enemmän, kun viime vuonna samana aikana.

Tämän vuoden alussa on sakkoja kertynytjo 55% enemmän kuin 2014 koko vuonna.

Kaahaten kesään

Jälleen pääsiäisen aikana on monet nuoret ja vähän vahemmatkin kokeilleet yleisillä teillä, miten kovaa se oma auto kulkeekaan (viitteet 1-4). Kevät polttelee rinnassa ja kesän menopeli on kaivettu esille tallista ja talven aikana on tehty muutos jos toinenkin suurempien tehojen ja nopeuksien toivossa. Ihmiskunta on aina ollut kilpailunhaluinen ja monet haluavat omistaa kaveri- tai naapuripiirin nopeimman auton.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä