Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtuustoaloite

Millainen lastesuojelun tilanne on kunnissanne?

Millainen lastesuojelun tilanne on kunnissanne? Arvaten kaikialla tilanne on samanlainen kuin Lohjalla. Toivon erehtyväni.

Jätin seuraavan valtuustoaloitteen Lohjan valtuuston kokouksessa 13.2.2019.

Lastensuojelun tarpeen lisääntymisen syyt ja torjuntakeinot tulee selvittää

Esitän, että Lohjan kaupunki selvittäisi syyt siihen, miksi lastensuojelun tarve lisääntyy Lohjalla. Mitä ennaltaehkäisevää työtä on tehty ja millä toimenpiteillä tätä vakavaa ongelmaa voitaisiin ehkäistä ja vähentää?

Valtuustoaloite: Vajaakäyttävätkö Stara ja HSY vuokratyökoneitaan?

Kirjoitin toissapäivänä blogikirjoituksen Katutöihin vauhtia Staran yksityistämisellä (AA 11.09.2018) jossa kritisoin sitä, että kaupungissa on käynnissä liian monta tietyötä samanaikaisesti, jolloin mitään niistä ei tehdä ns. täysillä.

Valtuustoaloite: Tikkurilan uudelle torille sosiaalitilat

Vantaa kasvaa ja rakentaa jatkuvasti uusia toreja ja piazzoja ihmisten kohtaamiseen, mikä on todella hienoa. Ne ovat visuaalisesti ja tilan käytön kannalta hienosti suunniteltuja.


Uusia toreja rakennettaessa ei kuitenkaan ole huomioitu tarvetta nykyaikaiseen sähkökaapelointiin, jotka yleensä rakennetaan torin pinnoituksen alle. Tämä lisäisi turvallisuutta ja käytettävyyttä.  

Itsepuolustuskursseilta apua turvattomuuteen

Jätin viime valtuuston kokouksessa aloitteen itsepuolustuskurssien järjestämiseksi oululaisille naisille ja tytöille saamani kuntalaispalautteen johdosta. Ihmiset ovat huolissaan niin lapsien, nuorten kuin vanhempien yksin ulkona liikkumisesta, ja turvattomuuden tunne on tutkitusti ennätyskorkealla (MTS 21.1.). Eniten suomalaisten huoli oli kasvanut maahanmuuttajien määrän kasvun vuoksi, eikä huoli ole turha.

Valtuustoraportti: Melkoinen aloitesavotta

Kevätkauden viimeisessä kokouksessa (22.6.) Raahen kaupunginvaltuusto käsitteli yli 30 aloitetta.

Ennen kuin aloitesavotta alkoi, hyväksyttiin Ketunperän tuulipuiston osayleiskaava. Kuntalainen viestitti ennen kokousta, ettei ole tyytyväinen tuulimyllyjen melumallinnukseen. Sana sanaa vastaan, kun kaavoittajan mukaan melumallinnus on tehty asianmukaisesti juuri oikeista paikoista.

Työttömien ruokailut jatkuvat taas Kankaanpäässä

Yhteisvastuukeräyksestä paikallisen tason valtuustotyöhön:

 

Työttömien ruokailu jatkuu yhdessä Kankaanpään seurakunnan diakoniatyön ja työttömien oman järjestön, Toimitupa ry:n toimesta. Ruokailuissa oli kävijöitä satoja silloin, kun niitä pidettiin aikanaan vuosia seurakuntakeskuksessa. Niiden tilojen jouduttua kokoontumiskieltoon kosteusvaurioiden ja huoneilmaepäpuhtauksien vuoksi myös ruokailut jouduttiin lopettamaan.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä