Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Tutkittu totuus

Tyttöjen/poikien koulutus kehitysapuna

 

Jo pitkään on puhuttu siitä, että tyttöjen kouluttaminen kehitysavulla esim. Afrikan maissa on tärkeää.

Tyttöjen koulunkäynti loppuu usein 12 vuotiaana. Totta. 

Missä ovat uutiset poikien koulutuksesta?

Siitä että monien kriisimaiden pojat ovat 8 vuotiaina pakotettuja ottamaan kalashnikovin käteensä ja taistelemaan samanikäisiä " vihollisia" vastaan.

Mediassa ja kehitysyhteistyössä ja politiikassa tyttöjen oikeudet koulutukseen myyvät ja tuottavat paremmin.

Totuudella on itseisarvo

Kirjoittajan on pysyttävä tyylilleen uskollisena. Tietokirjailija ei voi lähteä satuilemaan kesken kaiken, ilman että menettää uskottavuuttaan. Hesarin kirjoitus sivuaa myös tätä aihetta. http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005026627.html?share=243300be8a1e0f07... Medialukutaidon merkitys korostuu, kun nykyään nettiin voi kirjoittaa melkeinpä kuka tahansa. Ja on erityisiä nettisivustoja, joiden tarkoitus on propagandan levittäminen. Informaatiotulvasta on osattava poimia itselle tärkeitä kirjoituksia.

Tuulivoimalat aiheuttavat todistetusti stressiä ja unenpuutetta

[Lopulta hallituksen selvitys osoitti, mistä ihmiset ovat varoittaneet jo vuosia: tuulivoimalat voivat saastuttaa omalla tavallaan. Uusi raportti toteaa, että on "jonkin verran näyttöä", että ne voivat tuoda "merkittävää harmia" paikallisille yhteisöille liiallisen melun muodossa, ja ehdottaa, että tuulivoimalat pitää ehkä sammuttaa tietyissä olosuhteissa.

Lapsipakolaisten ikätaustoja tutkittu

Brittiläinen tutkimus osoittaa, että 65 % oletetuista pakolaislapsista ei olekaan lapsia. Pakolaislapset ovat siis valehdelleet ikänsä.

Tanskassa kuva on samanlainen 2/ 3 osaa pakolaislapsista on yli 18 vuotiaita.

Asiaa on epäilty kyseisissä maissa, mutta nyt asiaa on tutkittu ja totuus paljastunut.

Tanskassa joka viides pakolainen on pakolaislapsi. 1.1- 31.8.2016 Tanskaan tuli  1044  pakolaislasta, joiden osuus kaikista pakolaisista oli 21 %.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä