*

Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Sosiaalisuus

Talkkarit takasin? - Liukastelu kuriin

Kaatuminen on yllättävän yhteiskunnallinen kysymys.

 

Eilen kaaduin kotipihalla, kun pyörävajaan vievää reittiä ei ollut eikä ole hiekoitettu.

 

Tänään kaatuminen oli lähellä kaksi kertaa, kun lumen alla on peilijäätäa. Ilman kaatumistakin jalka meinasi revähtää, kun liukastuminen melkein johti pakotettuun spagaatiin, joka ei kuulu äijäjoogan ohjelmistoon.

 

Yhteiskunta ei ole liikeyritys

Yhteiskunta ei ole liikeyritys eikä sitä voi johtaa liikemaailman lainalaisuuksien mukaan. Yrityksen on tarkoitus tehdä voittoa omistajilleen ja silloin sen käytössä oleva keinojen valikoima on aivan erilainen kuin demokraattisen yhteiskunnan päätöstenteossa.

Meidän on pakko päästä eroon epäterveestä pintajäästämme.

Olen jälleen tavallisessa päiväsarastuksessa matkalla julkisella kulkuneuvolla läpi Tampereen hämeenkadun tärisevän mukulatien. Tavalliseen tapaan myös kanssamatkustajat ovat pakkautuneet jonoksi etuovelta puoleen väliin kulkuneuvoa, jonka pääasiallinen tarkoitus on lastenvaunuja varten. Aivan takana olisi vielä istumapaikkoja jäljellä, mutta vanhempi rouvashenkilö on ainoana tukkinut hipihiljan härmäläisten ryhmän taaksensa, joista osa jo vilkuilee bussin päätyyn, kuitenkaan hiiskaustakaan päästämästä. Tuhina on käsin kosketeltavaa.

Pahanpäivän varalle

Ihmiset kautta maailman säästävät kykyjensä mukaan pahanpäivän varalle.  Minä itselleni, perhe perheelle ja valtio kansalaistensa varalle veroineen.  

Tanskalaiset tänään

Tanskanmaassa ei mitään mätää.   Miksi pitäisi kohdella tulijoita toisin kuin omia kansalaisia.  Minulla jos on omaa varallisuutta, en ole oikeutettu sosiaaliturvan piiriin.  Miksi siis  uudisasukkaat siihen olisivat oikeutettuja??

Loukatut kansalaistunnot ja oikeutettu viha

On tosiasia että suurella osalla, sanon tämän heti kättelyssä uudelleen: suurella osalla suomalaisista on maahanmuuttajiin kohdistuvia kielteisiä ja vähintäänkin varauksellisia tuntemuksia.

Sosiaalisuus perustuu valheelle

Sosiaalisuus perustuu valkoiselle valheelle.

Tätä minä olen aina epäillyt ja koskus olen sanonutkin mitä olen ajatellut, mutta harvoin olen saanut ajatuksilleni juuri mitään vastinetta. Vastakkain kun ovat kaksi arvoa, totuus ja sosiaalisuus, tai peräti  ystävyys. Voiko aina pysyä totuudessa jos haluaa säilyttää ystävyytensä, vai perustuuko ystävyys tosiaan rehellisyteen ystävien kesken, kuten joskus kuulee väitettävän? Miten paljon siinä oikeasti tarvitaan rehellisyyttä ja miten paljon valkoisia valheita? Missä suhteessa?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä