*

Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Presidentinvaali 2018

- Kuka hahmoista 2018 naurettavin?

Ja melko varma hahmovoittajaehdokas on... 

Asia nimittäin paljastui putouksenvarmasti viikonlopun 5,5-%-otoksen ovensuukyselyssä, jossa pressanvaalivirhemarginaali oli lähestulkoon olemattoman merkitsevä. Tässä edustava otos vastauksista: 

Vastaus Merja Kyllöselle: olemme samassa veneessä ja meillä kaikilla on airot!

 

Hatunnosto Sinulle, Merja, olet ensimmäinen presidenttiehdokkaistamme, joka lienee tutustunut kansalaisaloitteeseemme

"Aidosti palkitseva aktiivimalli"!

Me kaikki tämän kansalaisaloitteen allekirjoittajat vaadimme, että tämän kansalaisaloitteen perusteella ryhdytään valmistelemaan työttömille ns. "Aidosti palkitsevaa aktiivimallia" eduskunnan 19.12.2017 hyväksymän HE 124/2017 lakiesityksen tilalle.

Väyrynen tuo totuutta Ukrainasta – Maidanilta?

Olemme lukeneet päämme täyteen meitäkin hankaloittaneesta (Valio) sanktioviidakosta [1; sen yltäen laihemmin Krimiltä [2 ja paksummin Donpassin – itäisen venäläisvaikutteisen Ukrainan kulttuuri- ja perintöalueesta.

Puhutaan Ukrainan kriisistä, joka kulminoitui Kiovan Maidanin verimellakoihin ja sen jälkeiseen puoliuhan alla rauhalliseen Krimin perussatuksen kansallismuutokseen!

 

Lauran kohtelu - koulukiusaamista

Juttelinpa tässä aamulla puhelimassa erään kirjailija-toimittajan kanssa ja keskusteltiin hänen kanssaan presidentinvaalitenteistä.

Hänen mielipiteenään oli se, että Lauran Huhtasaaren kohtelu on ollut meillä niin tyypillistä ”koulukiusaamista”. Kyse on julkisesta salaisuudesta, josta ei saa puhua.

Olen väsynyt presidentinvaaleihin.

Olen väsynyt presidentinvaaleihin, presidenttiehdokkaisiin, ehdokkaiden haastatteluihin,  asiantuntijalausuntoihin ehdokkaiden esiintymisistä ja heidän mahdollisuuksistaa. 

Olen kurkkuani myöten täynnä vaaliohjelmia.   Viimeinen oljenkorteni on että Niinistö valitaan jo ensimmäisellä kierroksella, niin että tämä hullunhomma loppuisi vähitellen.

Presidenttiehdokkaiden arvot esiin

MTV3 -kanavan järjestämä arvoilta pyrki nostamaan esiin presidenttiehdokkaittemme arvoeroja. Presidentin rooli ulko- ja turvallisuuspolitiikassamme on keskeinen. Sen ohella hän on Suomessa nimenomaan arvojohtaja. Millaisia johtajia presidenttiehdokkaamme ovat? Millainen käsitys turvallisuudesta kullakin ehdokkaalla on? Näihin kysymyksiin olisi toivonut syvempää pureutumista.

Sauli alistui Sipilän tahtoon kesällä

MTV:een vaalitentissä kuultua. Presidentti ei halunnut Sipilää Kultarantaan, koska ei ollut jättämässä eron pyyntöä. Presidentti oli toista mieltä tarpeesta jättää eronpyyntö, mutta Sipilä jyräsi presidentin.

Presidentti ei ole ollut vahva vaan heikko kun luovuttaa valtaa pääministerille vielä näin tärkeässä asiassa.

Samaten myönsi jo että toimi väärin, kun tehokasta katumista pyysi uudelta puoluejohtajalta.

 

Yhdysvaltain uusi puolustusstrategia antaa vahvaa voimaa Natolle ja Euroopalle

Russia has violated the borders of nearby nations and pursues veto power over the economic, diplomatic, and security decisions of its neighbors.

Vapaasti suomennettuna:

Venäjä on loukannut naapurivaltioittensa rajoja ja estää voimalla naapurivaltioittensa itsenäisiä taloudellisia, diplomaattista ja turvallisuuspoliittisia päätöksiä.

Onko Niinistöllä vaarallinen näköharha?

Ylen vaalikoneessa on ansiokkaasti selvitelty presidenttiehdokkaitten näkemyseroja. Näin äänestäjän silmin näkemyserot jäävät todella pieniksi, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. On helppo yhtyä jonkun esiin heittämään toteamukseen, että ehdokkaina on "kahdeksan Matti Vanhasta".

Yksi vaalikoneen kysymys pudottaa kuitenkin Matti Vanhaset seitsemään.  Kysymys kuuluu: Tuloerot ovat Suomessa liian suuret.

Kaikki muut ehdokkaat Niinistöä lukuun ottamatta, ovat vastanneet kysymykseen olevansa joko kokonaan tai ainakin osittain samaa mieltä.

Maailman väestösopimus

Pekka Haavisto on ehdottanut presidentinvaalikampanjassaan, että Suomi ajaisi "maailman väestösopimusta".

Minä olen sellaista ajatellut jo noin kymmenen(?) vuotta. En ole saanut julkaistua ajatuksiani asiasta lukuisista syistä. Täällä Puheenvuorossa heitin kommentin 12.12.2015 muutamia hetkiä sen jälkeen, kun Laurent Fabius oli kopauttanut nuijalla COP21:ssä Pariisin neuvottelutekstin hyväksymisen merkiksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä