Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Nepotismi

Terrorin kasvot Nicaraguassa

Päivästä toiseen Ortegan hallinto muistuttaa entistä enemmän natsihallintoa. Managualaisen kirkon pappi, Raúl Zamora, joka kuukausi sitten Divina Misericordia -kirkon seinien sisällä kesti satojen yliopiston opiskelijoiden kanssa Ortegan joukkojen aseellista iskua, kertoi televisiotoimittaja Luís Galeanolle, että "pahuus on mielikuvitukseton". Pahuus toistuu samoilla kaavoilla.

Hallituksella ei enää ole kaikki kotona

Hallitus pitää voimassa huoltovarmuutta ja koko energiajärjestelmää vaarantavia lakeja. Vanha tuomarinohje on päässyt hallituksen toimista unohtumaan:  "Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä."

 

Pm. Juha Sipilän lapset – isä huolehtii jälkikasvunsa

Media on nostanut pääministeri Juha Sipilän tikun nokkaan |1, vanhan sanonnan mukaisesti. Media suuttui, kun Sipilä uskalsi ojentaa neljättä valtiomahtia, joka on muutoinkin kohta jäämässä kansalaismedian jalkoihin

Sipilän erikoiset tunteilut (ja ehkä vähän minunkin)

Juha Sipilän ja YLE:n välinen skisma on ollut varsin viihdyttävää seurattavaa. (Hikipedian kanta tapahtumaan on yksiselitteinen; Varoitamme mauttomia vitsiuutisia kirjoittavia. Kuten minua itseäni.

Tietoisesti aiheutettu vahinko jota nyt mietitään

Suomessa varovaisuusperiaate on tuntematon käsite vieläkin, vaikka kokemusta ja tietoa on tarpeeksi vahinkojen estämiseksi ennakkoon.

Suurten tuulivoimaloiden ominaisuus on matalataajuinen kapeakaistaisesti ja amplitudimoduloituneesti sykkivä paineaalto, ja sen on todettu olevan tieteellisissä ja pitkäaikaisissa tutkimuksissa terveys- ja ympäristöhaitta ihmisille ja eläimille. (Kelley et al. 1987)

http://tvky.info/tiedostot/infra_aani.pdf 

 

Korruptiosta on tullut osa suomalaista arkea

Me suomalaiset olemme kyllä tottuneet lukemaan korruptiosta ulkomaan uutisia käsitteleviltä lehtipalstoilta, mutta täällä kotimaassa sellaiseen ei törmää. Suomella on maine korruptiosta lähes puhtaana maana ja tilanne on edelleen hyvä. Harvassa maassa korruptiota on havaittu yhtä vähän kuin Suomessa. Mutta havaitsemisessa itsessään voi piillä sudenkuoppa jos toinenkin. 

"Tuulivoimalan rakennuslupa on lupa painaa seteleitä"

Lasse Lehtinen kirjoittaa tänään IS:n kolumnissaan sivulla 31:

"Kepun Mauri Pekkarinenkin tuomitsi aikanaan Fortummin optiot. Myöhemmin elinkeinoministerinä hän ajoi reilut syöttötariffit tuulivoimaloille, biokaasulaitoksille ja puupolttoainevoimaloille. Niille maksetaan ns. tavoitehinnan ja sähkön markkinahinnan erotuksen mukaista tukea.

Nepotismi

Nepotismi, eli sukulaisten, ystävien, tuttujen ja tuttujen tuttujen suosiminen, on ollut enemmän sääntö kun poikkeus menneinä aikoina ja aina näihin päiviin asti. Sitä ei ole katsottu pahalla, eikä synniksi, pikemminkin sitä on pidetty velvollisuutena. Se on ollut perheen ja ystävien auttamista ja pystyssä pitämistä maailman kivikkoisella tiellä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä