Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Leipäjonot. köyhyys

Piupaut ilmaisille muoviämpäreille

Elämäni aikana olen saanut aikaa myös ajatteluun. Yleensä kun työmies tai yrittäjä on sidottu työhönsä kiinni ei ajatteluun jää aikaa. Ajatella tietysti voi myös työnsä tiimellyksessä, mutta se ei ole varsinaista ajattelua laatikon ulkopuolelta, kun olet sidottuna aikatauluihin, kellokortteihin ja deatlineihin.

Ajatusmaailmassa voi törmätä asioihin joita ei todellisuudessa sellaisenaan tule vastaan.

Muoviämpärijonossa esimerkiksi voi ajatella miksi muoviämpäreitä voi jonottaa ilman häpeää, vaikka leipäjonossa seisominen on suuri häpeä. Häpeä joka vetää hiljaiseksi.

SPR viljelijöiden avun organisointiin

Kautta Suomen niemen miltei kaikki suomalaiset haluaisivat nyt ojentaa auttavan kätensä viljelijöiden auttamiseksi. Avun haluttaisiin menevän suoraan viljelijöille. Jos apu perittäisiin esim. suoraan ruoan lisähintana, niin tämähän ei tietenkään tässä etu- ja työmarkkinaloordien hallitsemassa järjestelmässä mitenkään käy.

Jokainen olisi ottamassa siivunsa. Kauppa ensimmäisenä. Parasta olisi laittaa SPR asialle. Siis laittaa. SPR:n saamien valtion apujen yhtenä ehtona voisi olla, että lähinnä kansallisessa hätätilassa SPR toimii myös valtiovallan kehoituksesta.

Miksi leipäjonot pitäisi piilottaa ja köyhiä vainotaan ?

Viime aikoina on julkisuudessa puhuttu paljon vähäosaisten ruoka-avusta ja köyhyydestä. Hyvä kun siitä on puhuttu tosin pelkällä puheella ei asioita muuteta paremmaksi vaan tarvitaan tekoja.

Syitä huono-osaisuuteen on monia, pitkittynyt työttömyys, puolison kuolema, oman yrityksen konkurssi, asunnottomuus, opiskelu, vakava pitkäaikainen sairaus, päihdeongelmat tai liian pieni ja rittämätän eläke. Siitä ei voi kuitenkaan syyttää asianomaista ihmistä. Jos ongelmiin ei saa apua niin ne useimmiten kasautuvat ja pahenevat.

Kansanedustajien periaatteet

Suomessa politiikan tekoa ohjaa päättämättömyys ja pelko siitä, että leimaudutaan natseiksi, rasisteiksi, suvaitsemattomiksi ja niin edelleen.

Mielestäni meidän tulisi purkaa huonoja lakeja joita viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana on tehty. Seuraavat periaatteet tulisi jokaisella poliitikolla olla sisäistettynä.

Kaikille jotka ovat huolissaan Suomesta.

Mitä jää jäljelle, kun ihmiset eivät uskalla ilmaista omia mielipiteitään, koska pelkäävät mitä muut ihmiset heistä ajattelevat.

Oi, Suomi katso kuinka hallitus kaapii köyhän viimeisenkin murenan!


100 vuotta täyttäneen Suomen kunniaksi olemme saaneet todistaa itsenäisen Suomen historian vihamielisintä hallitusta maan omia vähäosaisia kohtaan! Koskaan en ole tuntenut niin suurta häpeää maan hallituksen puolesta mitä olen tällä viikolla tuntenut. Koskaan en ole nähnyt maamme hallitusta yhtä kylmänä ja välinpitämättömänä ja suorastaan ilkkuvan vihamielisenä maan omia vähäosaisia kohtaan mitä olen viimeaikoina saanut todistaa.

Leipäjonot

Paska puhetta.  Ei Suomessa ole köyhyyttä, leipäjonoja.  Laiskoja pummilla eläviä kansalaisia ovat valittajat.  Onhan maallamme varaa ottaa  "pakolaisia" trooppisilta alueilta,  hiilijalanjäljistään  huolettomia   sosiaaliturvamme piiriin alkuasukkaidemme oikeuksin igluihimme asustelemaan.

 

Vielä ei minua vituta,  mutta pattiin ottaa.

Emme hyväksy leipäjonoja - vai hyväksymmekö sittenkin?

Emme hyväksy leipäjonoja, vai hyväksymmekö sittenkin?

Jos kysymme satunnaiselta lähimmäiseltä, mitä asioita hänelle tulee mieleen leipäjonoista, vastaukset ovat usein seuraavanlaisia:  1) on hyvä, että ylijäämäruokaa ei heitetä roskiin  2) leipäjono on ihmisille sosiaalinen tapaamispaikka  3) hyvä, että ihmiset haluavat auttaa toisia  4) leipäjonoissa käy myös väärinkäyttäjiä, jotka voisivat ostaa ruokansa  5) ihmiset hamstraavat jonoissa ruokaa pakastimiinsa.

Köyhiä leimaamalla edistetään julkisen vallan tavoitteita

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä