Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Lehdistö

Köyhyys räjähtänyt käsiin Suomessa - Eikö haittaa todellakaan?.

Suomi rikkoo jatkuvasti Euroopan Neuvoston sosiaalisen peruskirjan vaatimuksia sosiaaliturvasta. Kyllä; EU on huomauttanut asiasta ja vaatinut korjauksia jo useasti. Suomen hallitus ei korjauksia ole halunut tehdä. Suomi siis näyttää tahallisuutta olla välittämättä kansalaisten sosiaaliturvan riittävyydestä. 

Tieto on valtaa - Helteinen kysymys tietäjille

Aivotoiminta ei ole parhaimmilaan tällaisilla helteillä, joten pieni nystyröiden rasittaminen on paikallaan. Alla on luettelo, ja päivän kysymys liittyy luettelossa mainittuihin nimiin. Testaa taitosi ja vastaa heti!

The Guardian, CNN, Bloomberg, The Moscow Times, Forbes, Kyiv Post, Yle, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Helsingin Sanomat, MTV, Kaleva, Etelä-Saimaa, Kauppalehti, Taloussanomat, Markkinointi&Mainonta, Tiede, Verkkouutiset, Uusi Suomi, Kymen Sanomat, Kansan Uutiset, Tiedonantaja, Satakunnan Kansa, Kainuun Sanomat ja Itä-Savo.

YLE: Huippukokous olikin talkootyötä ja Soini otti kunnian

Helsinki 2018 huippukokouksen media-antia oli miellyttävä seurata. Hyvin meni, mutta...

Ensinnäkin ulkoministeri Timo Soini lausui tyytyväisenä hymyillen YLEn aamu-televisiossa, kuinka hyvä johtaja hän on. Hän antoi nimittäin ministeriönsä henkilökunnan loistaa ja se on hyvän johtajan merkki se. Toisessa YLEn ohjelmassa vastaavasti ulkomisiteriön edustaja totesi kuinka hyvin UM:n järjestelyt sujuivat, sillä nyt ei ollut turhaa pyrokratiaa. Näinpä. UM:n väki teki duunit ja ulkoministeri Timo Soini nappasi kunnian seuratessaan, kun UM:n väki paiski hommat kuntoon.

Kuinka tyhmä on tyhmä? Taidattekos sen kertoa!

Kuinka tyhmä on tyhmä? Tietysti hyvin tyhmä. Sellainen, joka kirjoittaa että Helsingissä Putin sai kaiken eikä Trump mitään. Vielä tätäkin tyhmempi on se, joka nielee tuollaiset jutut kritiikittä. Hämmästyttävän monet näistä tyhmistä muuten käyttävät ammattinimikkeitä toimittaja, kolumnisti, asiantuntija tai poliitikko.

Mitä Putin Helsingissä Trumpilta sai? Ei mitään. Mitä Trump Helsingissä Putinille antoi? Ei mitään. Uskokaa pois. Asia näet on fakta.

Trump puhui mitä sattui. Putin hymyili. Siinä kaikki.

Median shamaanit, rasputinit ja harmaat eminenssit

Median tuottaminen ei ennen vanhaan estänyt rikastumista, ja syntyi lehtikeisareita, kuten Randolph Hearst, Rupert Murdoch ja Suomessa Urpo Lahtinen sekä Aatos Erkko ja hänen sukunsa.

Muutamilla suurilla liidereillä on tapana kirjoituttaa autorisoituja elämäkertoja, jotka päähenkilö itse hyväksyy – enkä nyt tarkoita Maria Roihan kirjaa Jussi Parviaisesta (Tammi 2018), jonka shamanismista on Jari Sarasvuo on antanut perin erilaisen eikä lainkaan imartelevan todistuksen omaelämäkerrassaan Välähdyksiä pimeässä ja pimeitä välähdyksiä (Otava 2005, luku 6).

Kyllä minä niin mieleni pahoitan!

Päivän HS:n nettisivun raportissa Turun puukotuksista mainitaan perin asiallisesti, että "Kaksi ihmistä kuoli ja kahdeksan muuta loukkaantui." Muutama päivää aiemmin samaisen lehden ulkomaanuutisissa kerrottiin, että "Kuusi afrikkalaistaustaista ihmistä loukkaantui lauantaina Maceratan kaupungissa Italian keskiosassa, kun autolla liikkunut mies ampui heitä."

Minun kielikorvaani verbi loukkaantua, silloin kun ihmistä ammutaan tuliaseella tai isketään veitsellä, tuntuu jotenkin tapahtumien vakavuutta vähättelevältä.

Kysymystä päätoimittaja Huuskolle

Miten US:n päätoimittaja Huusko näkee tilanteen?

 

Oheistan seuraavat Raimo Laineen yhden kommentointketjun kommentit, jotka vastaavat mielestäni kovin hyvin "yleistä kansalaismielipidettä":

 

.....

 

"Mikä ihme Suomea vaivaa, kun joitakin ryhmiä suojellaan tietoja pimittämälla ja vääristämällä. Näitä rymiä ovat mm. pakolaiset, vasemmistolaiset ja sateenkaariporukat.
Ketkä ovat tämän toiminnan takana rajoittanassa demokratiaa ja sananvapautta."

 

Eikö Presidentti tiedä, kenen asialla Sonta-Siion on?

Kansan nimitykset KOK-KEP-medialle osuvat: Mullikka, Sonta-Siion. Media nostaa epädemokraattisesti valtaan KOKn, KEPn, PSn, VIHn, KDn ja porvaripresidentin. Keinot ovat samat kuin Presidentin veljespuolueissa eli Trumpilla ja Putinilla: pöty, valhe, emävalhe, vääristely, valeuutiset. Raha aseistaa roskamedian.

Toimittajan pohjanoteeraus

Seurasin eilen Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön tiedotustilaisuutta. Kysymysosiossa toimittajat kyselivät eri asioita. Eräs iltapäivälehden toimittaja kysyi Presidentiltä, missä Trump mahdollisesti yöpyisi. Presidenttillä ei tietenkään ollut vastausta ko kysymykseen, oli vain hyvin hämmentynyt kysymyksestä.

No tämä samainen iltapäivalehden toimittaja kysyi uudelleen, että missä Trump mahdollisesti yöpyisi. Voi sitä yksinkertaisuutta toimittajan taholta esittää tollainen kysymys ja vielä toiseen kertaa. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä