*

Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Julkinen viestintä

Onko suomalaisten sivistystaso riittävä vihapuhetta vastaan?

Seuratkaa perkele ja antakaa seurata saatana!

Ihmeellistä kun jopa täällä Uusi Suomi -blogiareenalla näkee kirjoituksia, joissa kategorisoidaan ihmisiä sen perusteella, että mitä he sattuvat Twitterissä seuraamaan. Lopulta vain harva ns. parodiatilikään kirjoittaa aivan paskaa koko ajan, vaan joukossa voi olla hyviäkin twiittejä. 

"Mä en leiki ton kans ku..."

Berner-sotku kilpistyy perustavanlaatuiseen asiaan

Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) antoi eilen Ylen A-studiossa yhden selityksen sille, miksi liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin liikenneselvityksestä on syntynyt niin valtava sotku.

Ja sotkuhan on valtava; hallituskumppaneiden kokoomuksen ja perussuomalaisten reaktiot Bernerin selvitykseen ovat olleet poikkeuksellisen suorapuheisia.

Mutta missä on Juha Sipilä?

Mutta missä on Juha Sipilä?

*

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin eilen (19.1.2017) esittelemä selvitys Suomen väylien omistusoikeudesta ja ylläpidon rahoituksen järjestelyistä (LIVE) herättää erinäisiä kysymyksiä:

Missä on pääministeri Sipilä?

Keskustan kuvahuijaus

Suomen Keskusta joka on nykyisin myös pääministeripuolue, on lähtenyt viestinnässään kyseenalaiselle tielle. Venäjältä otetun tiekuvan levittäminen muka suomalaisen tien kunnosta kertovana on kuin MV-lehden uutisointia. Tekoa voi verrata myös netissä alastonkuvia levittävän miespuolisen pervon tapaan isontaa kuvankäsittelyllä penistään.

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko - nostoja valiokunnista

Turvallisuus on teema, joka on aina ajankohtainen. Valtioneuvoston ”Ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko” lähetettiin eduskuntaan kesäkuussa. Lisäksi syksyllä tai alkuvuodesta tulee käsiteltäväksi ”Puolustuspoliittinen selonteko”.

Ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta on toistaiseksi valmistunut kolmen eri valiokunnan näkemykset. Nostan jokaisesta lausunnosta yhden kohdan, jota kommentoin.

Tulevaisuusvaliokunta:

Vaihdoin populistiseen otsikkoon

Tapahtui joitakin vuosia sitten. Tunnettua suomalaista mielipidevaikuttajaa siteerattiin jälleen kerran tavalla, joka sai vereni kiehumaan. Minua suututti se, että hän syyllistyi täydelliseen populismiin tilanteessa, jossa olisi voinut saada syvällisemmänkin viestin perille.

Vanha media valvottua - somessa saa sekoilla

 

 

 

Vloggaus, sosiaalinen media ja digitalisaatio kehittyvät sellaisella vauhdilla, että yhteiskuntamme ei nyt pysy perässä.

 

Ministeriön valitut palat

Alkusyksystä 2015 sisäministeriö yritti "puolisalaa" ohjailla kansan huomiota pois hallitsemattoman turvapaikanhakijatilanteen kielteisistä vaikutuksista pyytämällä valikoituja viestintä- ja mainostoimistoja sekä yritysmaailman ja järjestöjen edustajia kehittelemään myönteisiä juttusarjoja ja kampanjoita turvapaikanhakijoista (YLE 2.11.2015).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä