Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Iranin ydinohjelma

Israel kurittaa nyt itseään suurvaltana pitävää Venäjää

Комплекс в ходе противовоздушного боя показал почти стопроцентную эффективность.” (Деловая газета Взгляд 16.4.2018).

Winston Churchill ja Donald Trump jäämässä yksin viisaudessaan

Sir Winston Churchill on tiettävästi maailmansotaan liittyen varoittanut, 

että myönnytyspolitiikka on krokotillin ruokkimista, toivoen, että se syö sinut viimeisenä.

 

"Trump ilmoitti odotetusti ydinsopimuksesta irtautumisesta – Iranin presidentti vastasi kovin sanoin:               Aikoo kaksinkertaistaa panostuksensa peloteaseisiin ja laajentaa ohjusohjelmaansa​"

 

https://yle.fi/uutiset/3-5411406​  IRAN YLPEÄNÄ ESITTELEE pitkän matkan ohjustaan 

Iranin ydinasefatwa poliittisen harhautuksen välineenä

Iranin ylin johtaja ajatollah Khamenei on säätänyt fatwan ydinaseiden kehittämistä vastaan ja presidentti Ruhani on sanonut, ettei Iran koskaan kehitä ydinasetta, totesi presidentti Barack Obama maaliskuussa.

Iranin ydinaseet kieltävän fatwan arvoitus

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama perustelee luottamustaan Iranin ydinohjelman rauhanomaisuuteen fatwalla, jonka maan ylimmän johtajan ajatollah Ali Khamenein uskotaan säätäneen. Monet kriitikot ovat kuitenkin epäilleet onko tällaista fatwaa olemassakaan.

Iranin ydinohjelmassa virallinen ja salainen kietoutuvat toisiinsa

Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman optimismi Iranin ydinohjelmaa koskevan sopimuksen suhteen ihmetyttää.

Iranin ydinohjelma käynnistyi jo ennen islamilaista vallankumousta vuonna 1979. Ydinohjelmassa on kaksi puolta.   

Sen näkyvämpi puoli on virallinen ydinohjelma, joka tähtää ydinenergian ja ydinteknologian rauhanomaiseen hyödyntämiseen.

Pakottiko Venäjä länsimaat ydinsopimukseen Iranin kanssa?

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama esitteli heinäkuussa Iranin kanssa solmittua ydinsopimusta historiallisena saavutuksenaan.

Riemuaan ei pidätellyt etenkään Venäjän presidentti Vladimir Putin. Venäjä on toistuvasti kyseenalaistanut todisteita, joiden mukaan Iran tavoittelisi ydinasetta, vastustanut ankaria Iran-pakotteita ja vaatinut niiden purkamista. 

Estääkö sopimus Iranin kanssa sitä saamasta ydinaseen?

– Historiallinen sopimus sulkee Iranilta mahdollisuuden kehittää ydinaseita, hehkutti Yhdysvaltain presidentti Barack Obama tehtyä sopimusta Iranin ydinohjelmasta.

Sopimuksesta Iranin kanssa neuvottelivat vuonna 2006 muodostetun niin kutsutun P+5 ryhmän maat, joihin kuuluivat YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenet – Yhdusvallat, venäjä, Kiina, Iso-britannia ja Ranska – sekä Saksa. Ydinsopimus herättää kuitenkin huolta paitsi Israelissa myös Yhdysvaltain kongressissa.

Rehellinen johtaja ja oikeistokristityt

Kuka tällaisia puhuu?

"...jopa vastustajien kanssa, olen kyllä sitä mieltä, että on kyettävä joskus asettumaan heidän kenkiinsä, ja jos katsotaan Iranin historiaa, fakta on, että meillä on ollut tekemistä demokraattisesti valitun Iranin hallituksen kaatamisen kanssa. Olemme aikaisemmin kannattaneet Saddam Husseinia, kun tiesimme hänen käyttäneen kemiallisia aseita Iranin ja Irakin sodassa, joten, tämän seurauksena, heillä on omat turvallisuushuolensa..."

Iranin ydinohjelmasopu ja Israel

israel_iran_nuclear18 kuukauden tiiviiden neuvottelujen jälkeen Iran ja P5+1 ryhmä (Kiina, Venäjä, Ranska, Britannia, USA + Saksa) pääsivät lopulta yliajalla alustavaan sopimukseen Iranin ydinohjelmasta torstaina 2 huhtikuuta 2015;  lopullinen sopimus on tarkoitus aikaansaada 30.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä