*

Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyvinointivaltio

Oppitunteja hyvinvointivaltion tärkeydestä

Hyvinvointivaltio on meille monelle itsestäänselvä asia. Monet eivät ehkä tule koskaan edes miettineeksi sitä työtä, jota sen eteen on jouduttu tekemään. Heikoimmassa asemassa olevien selvitymiseen tähtäävä turvaverkko on monelle näkymätön, kunnes sen joutuu kantapään kautta oppimaan.

Näin kävi minullekin oman elämäni vastoinkäymisten myötä. Olen aikaisemmin muualla kertonut veljeni tarinan. Hänen terveytensä pettämisen myötä oli riskinä jopa jalkojen menettäminen. Hyvinvointivaltio Suomi tasokkaan terveydenhuoltonsa kautta kuitenkin pelasti hänet.

Työttömän ihmisoikeudet

 

Liisa Hyssälä arvosteli joku aika sitten tilapäiseksi tarkoitettujen tukimuotojen muuttumista pysyviksi ja nosti esimerkiksi asumistuen.   Totta, maailma on muuttunut, ennen tuet olivat tilapäisiä ja työpaikat palkallisia ja pysyviä. Toisin on nyt, työt ovat tilapäisiä ja palkkaa ei työstä edes aina saa, joten tukia tarvitaan pidempäänkin.

Asumistuki kuviossa on jotain outoa:

Valtio ei ole vastuussa ihmisten hyvinvoinnista - holhousvaltiota ei ole.

Valtion ja yleensäkin yhteiskunnan vastuun liioittelu ihmisten hyvinvoinnista on saanut liian suuren painoarvon poliittisessa keskustelussa. Siitä on tullut liturgia, myytti tai mantra ilman että analyyttisesti kukaan pystyisi esittämään tarkempia argumentteja. Väitän että tuollaisen teoreeman esittäminen on pitkälti poliittisesti tarkoitushakuista toimintaa, jolla ajetaan omia – tai oikeammin niiden tunnistamattomien tahojen etuja, joiden lakeijana kyseisten ajatusten esittäjä sattuu olemaan.

Kun hävettää olla (perus)suomalainen

Kuuden päivän irtiotto ja uutispimento, jolla välin 29-vuotias Olli Immonen sai maailmankirjat sekaisin. Toisen kauden kansanedustaja nostatti verkkomedioissa sekä kansallismielisen hurmoksen että kansainvälisen hämmennyksen. Puolueemme eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kuittasi nuoren uhon yksittäistapauksena. Enää puuttuu isä-Soinin, Suomen valtiovallan ulkoministerin, kannanotto, jonka jo kovasti toivoimme löytyvän plokista. 

Iskevää retoriikkaa odottaen. 

Avoin kysymys Kokoomukselle.

Arvoisat Kookoomuksen eduskuntavaaliehdokkaat sekä päättäjät.  Ohessa on puolueenne puheenjohtajan Alexander Stubbin niin kutsuttu liittovaltiopuhe videotaltiona. Tuletteko te ajamaan Suomea voimallisesti liittovaltioon kuten vidolla saamme puheenjohtajanne suulla ymmärtää?  Allekirjoitatteko te puolueena videolla olevan sanoman? Onko itsenäisen kotimaamme puolustaminen vain ”kansallista nostalgiaa”?

Alexander Stubbin ns. Liittovaltiopuhe 2008  https://youtu.be/83EE-ypprZE

 

Vai onko kantanne allaolevan lausunnon kaltainen?

Hyvinvointivaltio Suomi - Työläiset sosiaalitoimen jonoissa ja muuta mukavaa..

Entistä useampi turvautuu pääkaupunkiseudulla toimeentulotukeen, vaikka käy töissä uutisoi  tänään Helsinginsanomat.  Luonnollisesti suuntaus on kohtuullisen samanlainen muuallakin Suomessa.  

Kun ynnäämme nykyistä tilannetta laajemmin, kuten muut yhteiskunnasta syrjäytetyt, valtion velan ja yleisen taloutemme suunnan pääsemme tarkastelemaan kokonaistilannetta paremmin. Ei siis hyvältä näytä kun vielä tiedämme, että leikkaukset ja veronkorotukset ovat vasta alkamassa uuden hallituksen muodostuttua.

Äänestäjän ohjekirja.

Arvon lukija. Pyydän naulaamaan tämän viestin seinääsi ja ottamaan sen pois vasta tulevien eduskuntavaalien 2015 äänestyspäätöksesi jälkeen. Tulevat vaalit ovat yhdet tärkeimmistä vaaleista koko Suomen historiassa.

Suomi on niin monen vaikean kysymyksen äärellä , että jokaisen meistä on nyt toimittava parhaan osaamisensa  mukaan ja äänestettävä viisaasti.  Tämä on ainut keino, jolla voimme pelastaa hyvinvointivaltiomme. Ne voimat, jotka ovat ajaneet maamme tähän kaaokseen muistavat kyllä äänestää. Älä siis jätä tätä mahdollisuuttasi käyttämättä. 

 

Köyhyys tappaa, sosiaaliturva jäissä 20 vuotta

Työtön ja köyhä ovat huonon politiikan uhreja ja maksumiehiä.* Poliitikko ja hänen neuvojansa hyökkää heitä vastaan päivittäin, puolustuksekseen. Työttömän kohtelussa on kaikki vainon tunnukset, ja tämän sanon tiedemiehenä, joka tuntee historian ja poliittisen historian.

 

Vain työttömiä saa mustata kenenkään estämättä ja edes huomauttamatta. Oletko kuullut päättäjän puhuvan heistä mainitsematta heidän huonoa työnhakutaitoaan, heikkoa työkykyään ja muita vikojaan?

 

Tulevaisuuden rakentamista ei sovi jättää sattuman varaan

Viimeaikainen, erityisesti oikeiston esiin nostama keskustelu normien purkamisesta tai julkisen sektorin rajusta supistamisesta on huolestuttanut.  Varsinkin näin, koska julkisen talouden koosta puhuttaessa on käytetty osin harhaan johtavia suhdelukuja. Itsestäänselvyytenä pidän sitä, että normien tai hallinnon järkevöittäminen on kansanedustajien ja byrokraattien normaalia työtä, eikä vaalityön ohjelmanumero.  Ajojahdin taustalla on valitettavasti nähtävissä oikeiston ajamia kylmiä arvoja paljon enemmän, kuin halutaan antaa ymmärtää.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä