Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Epäsuorat kustannukset

Tietyöt nopeammin pakettiin haittamaksuilla

Japanissa metron rakennustöistä johtuva maanvajoama nielaisi viisikaistaisen tien, ja ahkerat japanialaiset korjasivat kuopan viikossa (The Sun, 15.11.2016).

Helsingissä toiminta ei ole aivan yhtä ripeää, Mäntymäentien ja Helsinginkadun risteyksessä oli yksi kaista suljettuna koko kesän, ja Mannerheimintiellä on keskustan suuntaan ollut vain yksi kaista auki kansallisteatterin kohdalla useiden kuukausien ajan.

Kehä I:sen 20 miljoonan remontti maksaakin meille 1,3 miljardia!

Sujuvaa liikennettä Kehä I:lle – tavoite hyvä – toteutus tosin osoittaa järjen köyhyyttä

Miten on mahdollista lamauttaa pääkaupunkiseudun ja Suomen vilkkain väylä KEHÄ I lähes kahdeksi vuodeksi? Töitä työmaalla tehdään vain aamuvuorossa. Työt kolmeenvuoroon! Maksamme 20 miljoonan euron urakasta ruuhkissa 1.3 miljardia euroa pelkästään välillisinä työajanmenetyskustannuksina.

Täytyy myöntää, että Liikennevirasto oli oikeassa ilmoittaessaan, että Kehä I:sen remontti puurouttaa liikennettä entisestään.

Maahanmuuton suorat ja epäsuorat kustannukset

Vaalikeväänä ajattelin, että en ota osaa maahanmuuttokeskusteluun tai tuo sitä aktiivisesti omaan vaalikamppikseeni. Ainoa asia, jonka toin esille tuolloin oli se, että maahanmuuton todelliset kustannukset tulisi selvitää riippumattomasti ja läpinäkyvästi.

Syksyyn 2015 mennessä tilanne on todellakin muuttunut radikaalisti ja täytyy todeta, että monen muun tavoin olen varsin huolestunut tilanteesta, en pelkästään Suomen osalta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä