Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskunnan kyselytunti

Ei huono aloitus

Uudelta oppositiolta hyviä kysymyksiä.  Uudelta hallitukselta hyvät vastaukset.  Pääministeriltäkin.   Maallamme on tulevaisuutta ja toivoa.

Edustajillemme toivotan hyvää kesälomaa.

Ministeri Kimmo Tiilikainen: Suomi on oikeusvaltio!

Katselin tänään eduskunnan kyselytuntia, kuten minulla usein on tapana. Ministeri Kimmo Tiilikainen totesi eräässä vastauspuheenvuorossaan, että ainakin hän luottaa siihen, että viranomaiset Suomessa noudattavat lakia.

Samaisella kyselytunnillla Petteri Orpo rohkeni väittää, että lisätulon (ansiotulo) verotus voi olla jopa yli 100%. Höpö höpö ministeri Orpo. Jos ministerimies puhuu tuollaisia niin ei ole ihme, että peruspalkansaajilta on asiassa pallo hukassa - eihän? (mutta ei tästä nyt enempää).

“Lindtmanin listat”

 

Mistä näissä listoissa oikein on kysymys?

Kysymys taitaa olla siitä ,miten naurettavan mitättömiin asioihin poliitikot tänä päivänä populistisesti keskittyvät , hakiessaan  oman suosionsa kasvua, toinen toistensa  suosiota polkemalla.  

Näin politikot keskittyvät valtakunnan vaikeisiin ja vakaviin asioihin paneutumisen sijasta tällaiseen turhanpäiväiseen tyynysotaan, höyhenet vain pöllyävät.

Paras uutisotsikko aikoihin

Yle uutisoi tänään hallituksen pakkolakien lausuntokierroksella saamista lausunnoista käyttäen otsikkonaan: "Ettei kukaan taas keksi prosentteja omasta päästään - tässä oikeat luvut".

Otsikko antaa ansaitun piikin Suomen politiikoille, eduskunnan teatraalisille kyselytunneille mutta myös hallitukselle.

http://yle.fi/uutiset/ettei_kukaan_taas_keksi_prosentteja_omasta_paastaa...

Jos olisi kilpailu vuoden uutisotsikoista, äänestäisin tätä voittajaksi.

 

Ihanaa Berneri Ihanaa

Ihanaa Anne, kiitos vastauksistanne tänään eduskunnan kyselytunnilla. En yleensä katso kyseistä janttamista, mutta tänään katsoin alkua ja ihastuin. En siltikään jaksanut katsoa loppuun saakka, ei yksi Berner vielä politiikkaa paremmaksi tee. Kiitos kuitenkin, että on edes yksi järkiääni siellä jeesustelun suossa.

Harvoin on nähty Suomessa noin ryhdikästä poliitikkoa, onneksi hänet valittiin ministeriksi.

EDUSKUNNAN KYSELYTUNTI 15. tammikuuta 2015

Eduskunnan kyselytunti 15. tammikuuta 2015

Eduskunnan kyselytunti 15. tammikuuta 2015. Suurin osa ajasta käsiteltiin Suomen talousasioita. Minulle kirkastui lisää ja vahvistui käsitys, että nykyisen eduskunnan ja myös hallituksen taloustietämys tai asenne sisältää huomattavia ongelmallisia ja asenteellisia talouteen liittyviä käsityksiä. Näistä käsityksistä tai asenteista johtuen me kansalaiset osaltaan olemme nykyisessä syvällisessä velallisen asemassa.

Puhemies Heinäluoma toimi asiattomasti perussuomalaisia kohtaan

Eduskuntavaalit lähestyvät, ja se on helposti aistittavissa täällä eduskunnassakin. Erityisen hermona ovat demarit, sillä kaiken kohelluksen jälkeen gallupit näyttävät historiallisen alhaisia lukuja.

Saman hermoilun piikkiin lienee laitettavissa puhemies Eero Heinäluoman toiminta eduskunnan eilisellä kyselytunnilla. Tuolloin perussuomalaisten Kimmo Kivelä kysyi venäläisten kiinteistökaupoista. Heinäluoma kuitenkin torppasi kysymyksen kokonaan vedoten siihen, että oikeusministeri ei ollut paikalla.

Fennovoima vihreiden tekosyy

Fennovoiman luvasta on tehty vihreiden piirissä tekosyys. Asia ei voi olla todellinen kynnyskysymys nyt, kun se ei ollut sitä hallitusohjelman laatimisenkaan yhteydessä. Viimeaikaiset tapahtumat, kuten Arhinmäen  toilailut, demarien puheenjohtajan valinnasta aiheutuva riski hallituksen koossa pysymiseen, viimeinen välikysymys joissa luottamus tuli vain luvuin 98-68 ja peräti 33 edustajaa oli "estynyt" tulemasta koko istuntuntoon, puhuvat omaa kieltään. On näytetty vihreää hajuraon ottamiselle ja johtopäätöksiä verhon takana on tehty. 

Tasapuolisuutta kyselytunnilla

Torstain kyselytunnilla Perussuomalaisten uusi ryhmänjohtaja puuttui pääministerin asettaman Hetermäen ryhmän raporttiin finanssipoliittisista valinnoista ja talouden sopeuttamisesta.

Mitä mieltä hallitus on, sopeutetaanko julkisuuteen tullutta 3 miljardin pakettia tämän hallituksen aikana vai jaksotetaanko sitä useammalle vuodelle?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä