Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta EU-rajat

Puolustuksen ja rajavalvonnan asialle Brysseliin

Huhtikuun puolessavälissä sain yllättävän pyynnön asettua ehdolle europarlamenttivaaleissa Suomen Keskustan riveissä. Muutaman päivän mietittyäni ja lukuisten puheluiden jälkeen päätin suostua pyyntöön. Vaaliteemani liittyvät lähinnä Suomen puolustukseen ja EU:n ulkorajojen valvontaan. 

Avoimien rajojen politiikka on pohjoismaisen hyvinvointivaltion hajottamistyötä

Vasemmistoliiton eurovaaliehdokas Mia Haglund peräänkuuluttaa avoimia rajoja Kansan uutisten artikkelissa 17.5.2019. Haglund kysyy, miksi niin sanottu elintasopakolaisuus olisi väärin? “Suomen passilla pääsee ilman viisumia 178 maahan – Afganistanin passilla pääsee 28 maahan. Tämä on luokkapolitiikkaa, joka ylläpitää globaalia eriarvoisuutta", Haglund kirjoittaa blogissaan.

Rajakansaa

Toimittaja Kerstin Kronvall kulkee rajalta toiselle. Hän pitää kirjaa tapaamistaan ihmisistä, ja paljastaa heidän parhaat ja haavoittuvimmat puolensa. Tapaa hän poliitikkojakin. Ja sotilaita. Mutta nämä eivät ole pääosassa Rajakansaa, kohtaamisia ja kohtaloita Imatralta Krimille –kirjassa (Docendo, 2018).

Gunter Schabowski - Euroopan yhdistäjä

Sanat muuttavat maailmaa. Eilen kuoli mies, jonka muutamalla sanalla on ollut suuri merkitys Euroopan ja koko maailman lähihistoriaan. Itä-Berliinissä 9. päivä marraskuuta 1989 lehdistön eteen käveli Itä-Saksaa hallitsevan kommunistipuolueen SED politbyroonjäsen Gunter Schabowski. Politbyroo oli päättänyt kokouksessaan hetkeä aikaisemmin höllentää tiukkoja matkustusrajoituksia, hillitäkseen levottomuuksia ja alati kiihtyvää maastapakoa, jotka olivat vaivanneet jo muutaman vuoden ajan Itä-Saksaa.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä