Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Kaikki blogit puheenaiheesta EU ja Suomi

Velallisten asema Suomessa ja Euroopassa

Euroopan unioni hakee monissa asioissa yhtenäisyyttä ja tapoja yhdistää jäsenvaltioiden tasa-arvoa ja elintasoa. Työ Euroopan unionin tasavertaisuuteen on hidasta ja siihen tarvitaan lakeja, sekä säätelyä. Tähän vaikuttaa moni asia joita kohtaamme joka päivä arjessamme. Kotitalouksien ja yksityishenkilöiden velkaantuminen on asia jota tulee Euroopan unionin tasolla pohtia. Meidän tulee yhdessä selvittää parhaat ratkaisut ylivelkaantumisen vähentämiseksi, sekä velkaantuneiden ihmisten auttamiseksi.

 

Oma moka

Eurovaalien asialistalla Keskustalla on eniten puolustettavaa

Eduskuntavaalit on käy­ty ja lop­pu­tu­los on sel­vä. Kes­kus­ta kär­si puolueista suurimman tap­pi­on, vaikka hallituksessa saatiin merkittäviä tuloksia aikaan. Nyt tu­los on ana­ly­soi­ta­va ja men­tä­vä eteen­päin sii­tä op­pien.

Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ja eurovaalien kynnyksellä on puhuttava EU:n päätöksenteon asialistasta ja puolueiden tavoitteista siinä. Mistä EU-päättää seuraavan vuoden aikana?

Hallitus vol. 2.

"Ei niin suurta vihollista ole - kuin se vihollinen joka on itse" Lausui tai kirjoitti Marcus Tullius Cicero.

Samaa voitaneen todeta tämän päivän hallitusneuvotteluista suomessa. Meillä olisi kaikki mahdollisuudet saada aikaan tasapainoinen, hyvinvoiva hallitus ja varmasti tiukkoja kysymyksiä esittävä oppositio, mutta nyt näyttäisi, että vastavalitun hallituksen historia tullee jäämään jo paljon ennen alkuaan varsin torsoksi. 

Kesä- vai talviaika?

Olen hieman turhautuneena seurannut keskustelua valinnasta pysyvän kesä- tai talviajan valinnasta. Mielestäni kyseistä keskustelua ei tulisi edes käydä, koska se on typerää ja turhaa, kerron miksi:

Suomi intiaanina - viekö EVM maat ja mannut?

Aluksi tunnustus: olen lapsena harjoittanut kulttuurista appropriaatiota ts. leikkinyt inkkaria ja länkkäriä. Tunsin jotenkin intiaaneja kohtaan sympatioita – niiltä vietiin maat pois ja ne suljettiin reservaatteihin.

Samanlainen intiaani-olo tuli mieleen kun lueskelin Jan Hurrin hyviä artikkeleita Euroopan vakausmekanismin (EVM) muuttamisesta Euroopan valuuttaunioniksi (EVR, https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000006003105.html).

Mikä siinä Suomessa nyt on niin ihmeellistä?

Suomen arvostus on viime vuosina kokenut inflaation. Eu:n myötä Suomen aliarvottaminen on entisestään kiihtynyt.

Vuosia on ivattu suomalaisten junttikulttuurista ja mehtäläisyydestä. On suhtauduttu negatiivisesti suomalaisten luonteeseen. Olemme sulkeutuneita, puhumattomia, negatiivisia ja muuten vain aina jurottavia. 

 

Mikä siinä Suomessa sitten on niin ihmeellistä kun te perussuomalaiset sitä Suomea ja suomalaisia  peräänkuulutatte? 

 

Kiteytän ajatuksiani:

Epätahdissa Eurooppaan

 

Epätahdissa Eurooppaan (ja rauhallista joulua)

 

On ehkä ihan ymmärrettävää, että käymme hyvin suomalaista Eurooppa-keskustelua. Ehkä tällainen keskustelu on myöskin meidän velvollisuutemme. Välillä aikaperspektiivi kuitenkin vääristyy siinä määrin, että joudumme hakoteille. Näin käy varsinkin nyt turvallisuuspoliittisessa keskustelussamme.

Haemmeko maallemme kansakunnan presidenttiä vai federalistista sätkynukkea?

Maikkarin vaalitentissä istuva presidenttimme Sauli Niinistö tokaisi, että hänen mielestään laittomasti maassa olevien piilottelu on kannatettavaa ja suotavaa. Se ei hänen puheidensa mukaan ole viranomaistyön estämistä, vaan ihmisten auttamista. Selvä…

Miksi Laura Huhtasaari?

Kotikuntani Hausjärven fb-sivuilla alkoi keskustelu- ja "kehumis"ketju omien presidenttiehdokkaidemme urotekojen ja tekemättä jättämisten jakamiseksi. Rupesin kirjoittamaan vastausta, mutta tekstiähän rupesi taas tulemaan, niin päädyin kirjoittamaan asiastas tänne. Jaanpahan sitten tämän faceenkin...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä