Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Pelkkä sympatia ei enää riitä

  • Pelkkä sympatia ei enää riitä

Tänä aamuna Belgiaa on ravistellut terrori-iskujen sarja. Ensimmäiset pommit räjähtivät Brysselin lentokentällä, jonka jälkeen räjähdyksiä on kuulunut myös paikallisilta metroasemilta. Brysselin joukkoliikenne on seisahtunut ja koko kaupunki on poikkeustilassa. Kuolleiden ja loukkaantuneiden luvut kasvavat jatkuvasti.

Sosiaalisessa mediassa näkyy paljon myötätuntoa. Se on hienoa, mutta se ei enää riitä. Sympatia Pariisin iskuissa ei ehkäissyt Belgian tämänaamuista iskua, eikä sympatia tämänaamuisesta iskusta ehkäise seuraavaa. Voimme viedä kukkia julkisille paikoille, rukoilla ja osoittaa myötätuntoa – mutta jos ajattelemme terrorismia vain uhrien kautta, se saa elää ja kasvaa vapaasti iskujen välissä.

Poliitikkoja jopa syyllistetään siitä, että terrori-iskujen jälkeen niistä pidetään meteliä. Totta kai niistä pidetään meteliä. Se on ainoa tapa yrittää varmistaa, että joku muistaa ISIS:n ja vastaavien hirvitysten olemassaolon myös viikko viimeisimmän iskun jälkeen. Ainoa tapa yrittää tehdä jotain sellaista konkreettista, että terrorismin olemassaolon edellytykset koskaan loppuisivat.

Niin kauan, kun suhtaudumme terrorismiin kuten maanjäristyksiin, emme voi tehdä sille yhtään mitään. Maanjäristyksen iskiessä levitämme kädet ilmaan, toteamme: ”Minkä tälle voi?”, suremme jo menehtyneitä uhreja ja toivomme, ettei vastaavaa tapahtuisi jatkossa.

Terrorismi on hirveää, mutta se ei ole luonnonvoima. Siihen ei saa koskaan suhtautua niin. Terrorismia voi ehkäistä ja pysäyttää, ja meidän täytyy tehdä sen eteen kaikkemme. Se tarkoittaa sitä, että meidän täytyy kääriä hihat ja kiristää otteita ISIS-terroristien pysäyttämiseksi - vaikka sen ehdottaminen leimattaisiin iljettäväksi opportunismiksi.

Terrorismi on sodanjulistus kaikkia siviilejä kohtaan, ja meidän on pakko vastata siihen. Jos emme vastaa, Eurooppa ei ole viikon päästä yhtään turvallisempi kuin tänään – vaikka viikon kuluttua Belgian tapauksen sympatisointi olisi jo onnellisesti ihmisten omaltatunnolta pyyhkiytynyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (73 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

ISIS-terrorismiin puree parhaiten heidän rahoitukseensa iskeminen Lähi-Idässä. Tällä hetkellä järjestöllä ei mene erityisen hyvin, joten iskut myös vastustajan ytimeen ovat tarpeellisia voimannäyttöjä. Samalla herätetään Euroopassa rasistista liikehdintää, joka helpottaa uusien ISIS-taistelijoiden rekrytointia.

Suomessa ainoa terrorismi on ollut rasistista polttopullojen heittelyä vastaanottokeskuksiin. Näitä suomalaisia terroristeja on saatu kiusallisen vähän kiinni.

Kaikki terrorismi johtaa turvallisuuskustannusten räjähtämiseen jos ei osata säilyttää jonkinlaista suhteellisuudentajua.

Pidetään oma maa terrorivapaana vyöhykkeenä, vaikka se näyttää olevan nykyisessä vihan lietsonnan ilmapiirissä erittäin vaikeaa. Mitä vähemmän rasistista liikehdintää, sitä vähemmän Suomi-terroria.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Meinasitko tosiaan, että näiden iskujen todellinen syy on Belgialaisten rasismi?

Islamilainen terrori Suomessa on helpointa saada kuriin, kohdistamalla riittävä tiedustelutoiminta islamilaisiin yhteisöihin ja pitämällä tiukkaa seulaa maahan tulevien paperittomien käsittelyssä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

En kirjoittanut mitään syistä, jotka ISIS-järjestöllä liittyisivät belgialaisiin. Kyse on terroristiorganisaation iskusta EU:n pääkaupunkiin. Tavoite on saada eurooppalaiset rasistit vaikeuttamaan muslimien elämää, joka helpottaa uusien taistelijoiden rekrytointia.

Suomessa ei ole esiintynyt islamilaista terrorismia. Suomessa on esiintynyt vain rasistista terrorismia pakolaisia kohtaan. Siis juuri niitä kohtaan, jotka pakenivat muun muassa ISIS:tä ja sen islamilaista terroria. Suomalainen rasisti on ISIS-järjestön paras ja ilmainen apuri. Yrittävät täällä polttaa hengiltä ne, jotka ehtivät välttää kaulojen katkomisen kotimaassa.

Osmo Ronkanen Vastaus kommenttiin #3

Iskujen tarkoitus kylläkin on saada kohde alistumaan. Juuri suvaitsevat, jotka tuovat muslimeille yhä enemmän etuuksia iskujen takia palvelevat ISISin etua.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#2

Lainsäädäntö tulee muuttumaan ja kansainvälinen yhteistyö taatusti tehostumaan tämänkaltaisten iskujen seurauksena.
Jos tai kun viranomaisten ja kansainvälisten toimijoiden mahdollisuuksia telekuunteluun ja muuhun senkaltaiseen tiedusteluun parannetaan, niin se kattaa silloin islamilaisten yhteisöjen lisäksi me kaikki muutkin.

Meidän jokaisen yksityisyyttä rajoitetaan ja se varmaan on asia jonka moni kokee iljettäväksi opportunismiksi. Siinäpä sitten valituksenhaluisille uutta aihetta valituksiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Börje kyllä löytää yhtymäkohdan Isiksen terrori-iskuista aina, tähän samaan kotimaiseen rasismiin. :)

Tää on sitä juttua taas, että terrorismi joskus vielä loppuisi, ei se lopu, vaikka kaikki Suomalaiset rakastaisivat toisiaan aina ja iankaikkisesti, eikä se lopu, vaikka rahaa ei olisi Isiksellä yhtään.

Ne miljoonat, jotka tänne tulivat ja tulevat, niiden joukossa on satoja, ellei tuhansia radikaaleja, pommi ei maksa mitään eikä ihmisiä voi kaikkia tutkia ja valvoa.

Länsimaat ovat ottaneet oikeudekseen viedä lähi-itään tätä demokratiaa omin hienoin keinoin, on syrjäytetty diktaattoreja ja toivottu, että nyt kansa meitä kiittää. Toiveajattelua, mikä ei koskaan johda rauhaan.

Nyt me eurooppalait saamme sitten nauttia Amerikan toimista, ja kun ollaan osallisena toimiin lähi-idässä, nyt sitten saamme tästä sodankäyntityylistä nauttia täällä euroopassa.

Ei tämä tähän jää, ja tyhmimmät vetävät jo johtopäätökisä kaikkiin maahanmuuttajiin, eipä se kauheasti ihmetytä, jos omaisia alkaa kuolemaan näissä iskuissa, rakkaus ja suvaitsevaisuus silloin kyllä häviää. Börje voi sitä vaalia, mutta apua siitä ei tule olemaan.

Parempi täällä olla kaukana kaikista ytimistä, minä en tämän yhteisen ihanan euroopan kansalaiseksi enempää halua, pitäkööt tunkkinsa :)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Mielenkiintoista, että Ritala aktiivisesti lukee perusteluni, muttei koskaan ymmärrä niitä. ISIS-terrori kohdistuu 99% islamin uskoisiin. Pari sataa eurooppalaista on noissa tappotalkoissa täysin merkityksetöntä. Paitsi yksinkertaisille eurooppalaisille, joita ISIS käyttää hyväkseen omien päämääriensä edistämiseen.

Toistaiseksi ISIS on kyennyt Suomessa delegoimaan terrorismin rasisteille. Pidän melko epätodennäköisenä heidän omien iskujensa leviämistä Suomeen. Siihen ei ole voimavaroja, eikä täällä ole riittävää muslimiväestöä rekrytoinnin kohteeksi. Tietysti tuntuu hämmentävältä, että muslimi haluaisi liittyä ISIS järjestöön ja lähteä tappamaan muita muslimeja. Viha saa ihmiset tekemään kummallisia ja epäloogisia asioita.

Täysin epäloogista on sekin, että suomalaiset rasistit yrittävät kaikin keinoin lietsoa vihaa kantaväestön ja maahanmuuttajien kesken. Siitä syntyvä väkivalta kun ei hyödytä ketään. Rasistinen terrorismi on suoraa tukea ISIS-järjestölle. Jokainen fiksu sen tajuaa, mutta rasisti ei.

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #11

Hyvä Börje Uimonen

Yksinkertaisena eurooppalaisena koen Sinun kirjoituksesi lähinnä sairaiksi. Eurooppalaisena minua koskettaa kovasti 200 kanssaihmiseni kuolema.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #15

Kun ISIS on tappanut kohdennetusti kymmenin tuhansin, niin mitä siinä pari sataa satunnaisuhria missään tuntuu. Jos juuri nuo parisataa Ranskassa ja Belgiassa koskettivat sinua erityisesti, niin ehkä kannattaa miettiä mikset arvosta muiden uhrien kärsimyksiä.

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #19

Minua koskettaa myös muidenkin, kuin europpalaisten kuolema, mutten ole vielä eläessäni löytänyt yhtään myönteistä näkökulmaa sellaisten ajatusten tueksi, että kuolonuhreja tulisi jossakin olosuhteissa väheksyä, ehkä se tavallista teille vihreille, mene ja tiedä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #21

Kyllä ne parisataa ovat ISIS strategiassa paljon arvokkaampia. Ne herättävät enemmän kauhua, vihaa ja vastakkainasettelua. Sehän on terrorin päämäärä. Lähi-idässä kyse on perinteisemmästä hallintoalueiden ja öljylähteiden valtaamisesta tulevaisuuden rahoittamiseksi. Siihen tarvitaan lisää taistelijoita, joista eurooppalaiset rasistit heille innolla ryhtyvät jälleen toimittamaan.

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #26

Hyvä Börje Uimonen

Onko tämä vastauksesi nyt ymmärrettävä niin, että niillä pari sadalla eurooppalaisuhrillakin onkin mielestäsi merkitystä ? Sinullahan vaihtuu mielipide, kuin Terhi Kiemungilla.

Taisin Sinun kanssasi käymässäni aeimmassa keskustelussa todeta, että persuihin nähden viiropääakselin toistakin päätä vaivaa monella tapaa samat asiat.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Euroopan ja Suomenkin vokeissa esiintyy islamilaista terroria joka kohdistuu seksuaalisiin vähemmistöihin, kristityihin ja islamista luopuviin. Tiedän kaksi tällaista tapausta Suomesta. Toisessa kohde olisi kuollut ellei olisi niin vahva kaveri. Hänen päälleen kävi kaksi muslimia puukkojen kanssa. Syy oli islamista luopuminen. Tappelun seurauksena nämä kaksi hyökkääjää taltutettiin tämän kaverin toimesta ja kaikki lähetettiin heti pois ko. vokista. Vokeista tulee tietoa hyvin vähän ulospäin ja tämäkin tieto on ystävältäni joka on töissä vapaaehtoisena vokissa. Rasismi ei ole vokeissa tuntematon käsite.

Saksan vokeissa muslimit käyvät ei-muslimien ja seksuaalisten vähemmistöjen edustajien kimppuun. Siellä on esitetty että jos ei hyväksy Saksan kulttuuria kaikenlaisten uskontojen ja vähemmistöjen suvaitsemisesta Saksa ei ole oikea maa oleskella. Tarkoitus oli myös vaikeuttaa perheenyhdistämisiä näiltä henkilöiltä. Tätä lausuntoa muistaakseni vastustivat Saksan vihreät ja vasemmistolaiset.

Tällaiset pommi-iskut ovat polttoainetta äärioikeistolle eikä muslimien oleskelu Euroopassa ainakaan helpotu tästä. Toisaalta Belgia saa katsoa peiliin sallimalla maahan muodostua suljettuja slummeja joissa on mahdollista säilyttää omat ahdasmieliset perinteensä ja eristäytyä muusta maailmasta. Äärimmäinen suvaitsevaisuus ei ole hyvästä.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Pidän kuvaamaasi tapahtumaa VOK:ssa mahdollisena, mutta ennen kuin tälle on mitään vahvistusta tuo on silkkaa tarinaa.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani Vastaus kommenttiin #31

Tapasin tämän kohteeksi joutuneen miehen ja häntä kuljettaneen ystäväni Jyväskylässä jonne hänet vietiin. Käsi oli paketissa. Kummatkin kertoivat saman tarinan.

Tällaisille tapauksille ei yleensä anneta mitään selityksiä. On vain otsikko että iskettiin puukolla tai nyrkillä tai tapeltiin. Todelliset syyt eivät tule esiin. Johtuisiko siitä että ei haluta antaa polttoainetta sille kiihkeimmälle kansanosalle.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ehkä avarrat turhaan terrorin merkitystä, mutta osin samasta asiasta näissä uskonluopujien uhkailuissa on kyse. Pyritään herättämään pelkoa muissa, jotka saattaisivat harkita samaa. Rangaistus on aina myös pelote, vaikka me emme näitä rangaistuksia hyväksykään. Erilaisia uskonnollisia painostusryhmiä kotimaassakin lähetetään eroavia maanittelemaan ainakin erilaisten lahkolaisten keskuudessa.

Vastaanottokeskuksissa, joissa on lähinnä yksinäisiä miehiä, aggressiot nousevat herkästi pintaan. Niistä ei kannata vetää kulttuurisia johtopäätöksiä. Jopa perheille suunnatuissa vastaanottokeskuksissa esiintyy paljonkin sisäistä rasismia eri maista ja kulttuureista tulleiden välillä.

Olisi absurdia olettaa, että muualta maailmasta satunnaisesti kootut ihmisryhmät olisivat jotenkin fiksumpia ja sivistyneempiä ja suvaitsevaisempia kuin vaikka suomalaiset keskimäärin. Etenkin tilanteessa, joissa uskovat tulevansa eri lailla kohdelluiksi lähtömaansa vuoksi. Irakilaisia, joilla on melko huonot onnistumisen mahdollisuudet, saattaa sapettaa vaikkapa syyrialaisten positiivinen kohtelu.

Suomalaiset voivat onnistua melko hyvin melko pienen pakolaisjoukon integroimisessa. Ainakin minä olen toistaiseksi toiveikas. Valtaosa suomalaisista suhtautuu pakolaisiin edelleen myönteisesti.

Suomalaiseen kulttuuriin siirtyminen ei aina tunnu koko perheestä yhtä kivalta. http://www.hs.fi/kotimaa/a1457754830415

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani Vastaus kommenttiin #38

Juuri näin. Pelon herättäminen on menetelmä jolla koetetaan saada ihmiset hallintaan. Samaa yrittävät Belgian iskujen tekijät. Toinen tavoite on saada itselle vastapuoli äärioikeistosta. Pelkäänpä että tällaiset iskut nostavat heidän kannatustaan.

On tosiaan naivia kuvitella että muut ihmiset olisivat keskimäärin sen suvaitsevampia kuin mekään. Jotkut ovat mutta toiset saattavat olla jopa suvaitsemattomampia.

Valistuksen jälkeinen moniarvoinen ja sekulaari yhteiskunta on loppujen lopuksi kohtuullisen toimiva. Sen heikkous on avoimuus joka antaa tilaa ääriliikkeiden väkivallalle. Tällaisia iskuja on tiedustelutoiminnasta huolimatta vaikea estää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kirjoitus oli sinänsä aivan asiallinen, vaikkakaan ei ole syytä rajata terrorismin vastaista taistelua pelkästään ISIS:iä koskevaksi. Kotoperäinen terrorismi Euroopassa on viime vuosikymmenten historiassa edelleenkin ollut se valtavirta. (ETA, IRA, Bader-Meinhof, monikulttuurivihamielisyys j.n.e.)

Terrorismia vastaan tulee taistella kaikkialla missä sitä esiintyy ja sen aiheuttajasta riippumatta yhtä voimaperäisesti.

Timo Tuovinen

niin mitkä on ne toimet?
"Ainoa tapa yrittää tehdä jotain sellaista konkreettista, että terrorismin olemassaolon edellytykset koskaan loppuisivat."

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Paras julistaa Unionin alue turvattomaksi johonkin Afganistanin tasolle. Paperittomat ja kielteisen päätöksen saaneet, palautus lähtömaahan. Junakyydeistä huolehtii saksalaiset konduktöörit, heillä on perinteitä tehokkuudesta.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Terrorismia voi ehkäistä ja pysäyttää, ja meidän täytyy tehdä sen eteen kaikkemme. Se tarkoittaa sitä, että meidän täytyy kääriä hihat ja kiristää otteita ISIS-terroristien pysäyttämiseksi - vaikka sen ehdottaminen leimattaisiin iljettäväksi opportunismiksi"

Miten? Mitä sinä haluat ehdottaa? Et ehdota mitään, mutta uhriudut silti siitä, että ehdottajat leimataan.

- - - -
"Terrorismi on sodanjulistus kaikkia siviilejä kohtaan, ja meidän on pakko vastata siihen. Jos emme vastaa, Eurooppa ei ole viikon päästä yhtään turvallisempi kuin tänään"

Miten meidän pitäisi siihen siis vastata? Mitä pitää tehdä, että Eurooppa olisi turvallisempi?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

No jos nyt vaikka aloitettasiin siitä, että tiedetään ketä täällä liikkuu, ja millä asioilla, sen sijaan että taikasanalla pystyy kiertämään ikävät tunnistautumisvelvoitteet.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Joo, mahdottoman vaatimisesta varmaan blogistin ennustamalla tavalla leimautuisikin.

Blogisti puhui siitä kuinka meidän kaikkien pitää ryhtyä toimiin, mutta hyvin pienellä osalla meistä on mitään mahdollisuutta ruveta kenenkään papereita tarkistamaan. Oletan siis, että vastauksesi ei ole se, mitä blogisti haki.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #14

Jaa, blogisti näyttää pariin kertaan käyttävän sanaa "meidän". On paljon mahdollista, että blogisti viittaa sanalla esimerkiksi seuraaviin: meidän kansana, meidän valtiona, meidän unionina jne. jne, joihin kaikkiin tuo ehdotukseni sopisi ihan hyvin.

Nämä tulkinnat kannattaa kuitenkin unohtaa, koska Ala-Ollan syväluotaava tekstianalyysi aukottomasti osoittaa, että blogisti rajasi sanansa koskemaan meitä yksilöinä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #16

Tai sitten voisi ihan vaan odottaa mitä blogisti sanoo, eikä yrittää vastailla hänen puolestaan.

Ihan yhtälailla puuttuu vastaus, jos tekoja esitetään jollekin kokonaisuudelle yksilöiden sijaan.

PS. terroristeilla muuten yleensä ON paperit, sillä iskujen organisoiminen vaatii pankkitilejä ja hankintoja, joita ei yleensä pysty ilman sellaisia tekemään.

Lisäys: jäi myös kiinnostamaan, mistä "tunnistautumisvelvoitteista" puhut.

Rainer Salejärvi

Sikäli, kun Eurooppa on osoittanut täydellisen kyvyttömyytensä, mitä terrorismi- ja pakolaiskriisin hoitoon tulee, ei kai tässä voi enää muuta kuin todeta, että:

Kiitos Merkel, kiitos niin punaiset, kuin vihreätkin ja kaikki Euroopan muut matkassa samalla mielellä seuranneet hihhulit.

Viimeistään seuraavan 10 vuoden kuluessa saadaan taas kuulla Euroopassa saappaiden kolinaa, myös Saksan vuoden -33 tapahtumia edelsi vastaavalla tavalla heikko näennäisdemokratia.

Pidetään peukkuja ettei jälleen kerran käy niin, että jokin uskonnollinen ryhmä löytää itsensä uuniluukun siltä puolelta, jolta puuttuu kahva.

Käsi vaan pystyyn, kuka toivoo tätä.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Euroopassa on ollut paljonkin terrorismia eikä se ole siihen sortunut. Punainen armeijakunta Saksassa, Italian äärivasemmistolainen ja -oikeistolainen terrorismi, ETA, IRA jne. Eurooppalainen demokraattinen yhteiskunta on vahva.

Ainoa millä voimme Euroopan saada sortumaan on antaa periksi äärioikeiston vaatimuksille.

Rainer Salejärvi

Hyvä Pauli Vennervirta

Kertoisitko minulle ja muillekin Punaisen armeijakunnan , ETA:n ja IRA:n viimeaikoina aikoina tekemistä terroristi-iskuista, joihin viittasit kommentissasi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #39

Pienellä kaivelulla joitakin löytyy, tässä esimerkkinä isku viime vuodelta Pohjois-Irlannissa ja tekijänä IRA:sta irtaantunut joukko (kutsutaan Continuity IRA:ksi).
http://www.theguardian.com/uk-news/2015/jul/19/pol...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #43

Hyvä Kalevi Kämäräinen

Viittaamasi "IRA":n isku rinnastuu noin uhrien määrää silmälläpitäen "hyvin" noihin Pariisiin ja Brysselin iskuihin, vai mitä ?

Lienee hieman irvokasta puhua näistä tapauksista samassa asiayhteydessä ?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #56

Kaipasit ylipäätään terrori-iskuja pyyntöäsi mitenkään tarkentamatta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #39

Käyttökelpoista tietoa terrorismitilanteesta oheisessa Europolin raportissa.

https://www.europol.europa.eu/content/european-uni...

Karkea yleiskuva näyttäisi seuraavalta. Uskonnollispohjainen (käytännössä Islam) terrorismi on voimakkaassa nousussa, vasemmistoanarkitien harjoittama terrorismi vähän loivemmassa nousussa, äärioikeistolaistakin terrorismia on, samoin noita IRA/ETA -tapauksia, mutta jälkimmäisten trendi on selvästi laskeva.

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #55

Kiitos linkistä, täytyy käydä tuo läpi

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Ei mene Tiina kauaa, kun Yle ja muut mediat saavat teidät, persut syypäiksi bryssän räjähdyksiin, ja siinä sivussa päätekijöiksi katupartiot ja muut "rasistit".

PS. Olen jo kauan odottanut, milloin Suomen media toteaa teidät syypäiksi toiseen maailmansotaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tiinan rasistikavereilta ei näköjään heru edes sitä sympatiaa.
http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2016/03/22/jussi...

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Tiedätkös Börje, että erilaisten mielipiteiden suvaitseminen mittaa ihmisen henkistä kehitystä. No mistäpä sinä sen voisit tietää

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tietenkin Halla-ahon täydellisestä empatiakyvyttömyydestä voisi vetää herneen nenään jos kuvittelisi sillä olevan jotain merkitystä. Somessa ilmeisesti näin on muutama tehnytkin. Ei Halla-ahon julkirasismia silti pidä kenenkään suvaita olipa henkisen kehityksen portailla kuinka korkealla hyvänsä. Halla-ahon tapauksessa kyse ei ole enää ihmisen mielipiteestä vaan silkasta vainoharhasta kaikkia muslimeja kohtaan.

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi

Voi Börje parka
Luepa omat kirjoituksesi.
Sitä malkaa et ilmeisesti löydä,
vaikka on poikkitain pe######ä.
Valitettavasti

Rainer Salejärvi

Hyvä Börje Uimonen

Oletkohan Sinä koskaan ymmärtänyt, että mm. kommentteissasi 11 ja 19 kerrotut sairaat uhreja vähättelevät mielipiteesi ovat paras kasvualusta ISIS:in nähden toisen suunnan ääriliikkeille.

Toinen kasvualusta piilee tietämättömyydessä, joka ainakin teidän vihreiden tapauksessa näyttää olevan sisäsyntyistä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Pidän noita eurooppalaisia ISIS terrorin uhreja aivan yhtä valitettavina kuin Lähi-Idässä tapahtuneita kymmeniä tuhansia tappoja. Älä väitä minun niitä vähättelevän. Suhteellisuudentaju olisi varmasti paikallaan, ettei viha pääse sumentamaan harkintaa.

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #32

Hyvä Börje Uimonen

Suhteellisuudentaju on aina hyvä pitää matkassa myös silloin, kun kerrotaan näin:

“Suomessa on esiintynyt vain rasistista terrorismia pakolaisia kohtaan. Siis juuri niitä kohtaan, jotka pakenivat muun muassa ISIS:tä ja sen islamilaista terroria”

Edellä sanottu on suora lainaus Sinun kommentistasi numero 3.

Edellisen johdosta olisin kiitollinen, jos kertoisit minulle ja muillekin. Keitä ovat ne Suomessa olevat pakolaiset, jotka ovat nimenomaan paenneet ISIS:ä ja sen islamilaista terroria ja jotka ovat joutuneet Suomessa rasistisen hyökkäyksen kohteeksi.

Jos vastaa edellä mainittuun kysymykseen, niin ota huomioon mm. se, että esimerkiksi vain 16.7 prosentille irakilaisista turvapaikanhakijoista on myönnetty Suomesta turvapaikka tai oleskelulupa ja tarkalleen lakia tulkiten yhdellekään heistä ei tule myöntää turvapaikkaa sen johdosta, että he ovat joutuneet Irakissa ISIS:n vainoamaksi, koska myös kyseisen valtion sisällä on mahdollisuus paeta sellaiseen paikkaan, joka ei ole ISIS:n hallinnassa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #37

"Edellisen johdosta olisin kiitollinen, jos kertoisit minulle ja muillekin. Keitä ovat ne Suomessa olevat pakolaiset, jotka ovat nimenomaan paenneet ISIS:ä ja sen islamilaista terroria ja jotka ovat joutuneet Suomessa rasistisen hyökkäyksen kohteeksi."

Miksi esität kysymyksiä joihin vain maahanmuuttoviranomaiset voisivat vastata jos heitäkin ei estäisi vaitiolovelvollisuus? Me toki tiedämme julkisuudessa kaikki ne vastaanottokeskukset joita vastaan on hyökätty. Sitä emme tiedä keitä siellä silloin asuneet olivat paenneet. Mitä merkitystä sillä olisi? Ei satunnainen suomalaisterroristikaan tiennyt keitä lähti tappamaan.

Eipä taida mikään maa olla kokonaan ISIS:n hallinnassa. Senkö vuoksi heitä ei pitänyt paeta. Niiden kohtalo, jotka eivät paenneet taitaa olla melko huono.

Suosittelen, ettet yritä loogisia kikkailuja minun kanssa. Häviät joka kerta.

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #40

Hyvä Börje Uimonen

Sinulla ei sitten ollutkaan mitään näyttöä sen väitteesi tueksi, että “Suomessa on esiintynyt vain rasistista terrorismia pakolaisia kohtaan. Siis juuri niitä kohtaan, jotka pakenivat muun muassa ISIS:tä ja sen islamilaista terroria”. Näin vähän arvelinkin.

Taisin tuossa jo aiemmin viitata siihen, että juuri vihreiden kanssa käytyä keskustelua näyttää haittaavan useastikin tiedon puute.

Sen johdosta, että ulkomaalaislain 88e §:n sisältö on se, että turvapaikka tai 88 ja 88 a §:ssä tarkoitettu oleskelulupa voidaan jättää myöntämättä ulkomaalaiselle, jos hänellä ei ole jossain kotimaansa tai pysyvän asuinmaansa osassa perusteltua aihetta pelätä joutuvansa vainotuksi tai todellista vaaraa joutua kärsimään vakavaa haittaa tai jos hänellä on jossain kotimaansa tai pysyvän asuinmaansa osassa mahdollisuus saada suojelua 88 d §:ssä tarkoitetulla tavalla... Niin nyt käsillä olevaan asiakokonaisuuteen liittyen kysymys on myös siitä, että ISIS:n alueella asuneellekkaan irakilaiselle ei välttämättä tarvitse myöntää Suomesta turvapaikkaa, jos hänelle on ollut todellinen mahdollisuus paeta Irakin valtion sisällä.

Tämä ei ole mielipiteenvarainen asia, tämä perustuu voimassa olevaan lainsäädäntöön.

Jos irakilaisella turvapaikanhakijalla on ollut mahdollisuus tulla turvapaikan perässä Suomeen asti, niin Irakin sisäinen muutto ei arvatenkaan ole ollut ainakaan hakijan varallisuudesta kiinni.

Minun mielestäni Sinä taidat ajatella hieman kummallisesti, jos kuvittelet, että minun tarvitsisi ryhtyä “loogisiin kikkailuihin” Sinun kanssasi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #46

Sinä sitten kuvittelet Irakin olevan jotenkin homogeninen alue, jossa sisäinen muutto shiia-, sunni- ja kurdialueiden välillä on ongelmatonta ja turvallista? Kun sisäisiä pakolaisiakin on edelleen. Tuossa suht tuore näkemys viranomaisilta, jotka ovat ainakin yrittäneet nähdä vaivaa. http://www.migri.fi/download/63197_irakin_tilanne_...

Valtiossa jossa ryhmittymät ovat vuorotellen tappaneet toisiaan ja alueiden hallinta on jatkuvassa muutoksessa ei ole mitään yhtä yleistä ratkaisua. Kyllä jokaisen henkilön tilanteen joutuu selvittämään niin hyvin kuin se on mahdollista.

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #47

Hyvä Börje Uimonen

Olet väärässä jo siinä, että minä en kuvittele yleensäkään mitään, jos esitän mielipiteen koskien periaatteessa, mitä tahansa asiaa, minulla on tämän väitteeni tueksi tilasto, laki tai muu relevantti lähde. Tämä erottaa meidät toisistamme.

Irakista löytyy suhteellisen rauhallisia alueita, niin kurdeille, shiioille kuin sunneillekin, tämä käy ilmi myös maahanmuuttoviraston katsauksesta johon viittasit kirjoituksessasi.

Katsauksen sivulle 6 ja 7 sisältyy esimerkiksi Bagdadia koskevat maininnat, joiden mukaan:

“Bagdadin tilanne on rauhoittunut merkittävästi vuosien 2006-8 sisällissotavaiheen jälkeen. Bagdadin keskustan alueella lopetettiin helmikuussa 2015 monta vuotta kestänyt öinen ulkonaliikkumiskielto, ja turvallisuusvastuu siirrettiin Irakin armeijalta poliisille. Ulkonaliikkumiskielto poistettiin, koska Irakin turvallisuuselimet katsoivat ISISin uhan Bagdadille vähentyneen.

Bagdadin suurkaupungissa liikenne on vilkasta, virastot, koulut, kaupat ja ravintolat ovat auki, ja pitkäaikaisen ulkonaliikkumiskiellon loputtua ihmiset liikkuvat ulkona yömyöhään. Arjessa on monia rajoitteita, esimerkiksi liikenne on hidasta ja ruuhkia syntyy monien turvallisuusjoukkojen tarkastuspisteiden vuoksi. Ihmiset ostavat naapureidensa kanssa varageneraattoreita, koska sähkö- katkokset ovat yleisiä. Peruspalvelut ovat puutteellisia. Bagdadin työttömyysaste on noin 10 %. Nuorisotyöttömyys on ongelma. Taloudellisen kasvun takaamiseksi tarvitaan merkittäviä investointeja Bagdadin viestintä-, energia-, turismi-, ja kuljetusinfrastruktuuriin.”

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #54

Ongelma onkin siinä miten tulkitset lakitekstiä ja tilastoja. Riippuu ihan asennevamman voimakkuudesta kuinka paljon kenelläkin menee pielee. Sinulle sitä sattuu ihan hemmetin usein ja paljon, joka kertoo asennevamman suuruudesta. Reaalimaailma kun ei akuuteissa kriiseissä sittenkään aina noudata pilkulleen noita sopimuksia ja lakeja. Olet ehkä havainnut.

Mehän molemmat myös tiedämme, että irakilaisten mahdollisuudet turvapaikkaan ovat melko heikot, eikä minulla ole mitään sitä vastaan, että kaikki aiheettomat elintasoshoppailijat palautetaan. Tuhannet irakilaiset turvapaikanhakijat ovat luovuttaneet jo vapaaehtoisesti. Käytännössä lähinnä aiemmin poliittisesti aktiivisilla voi edelleen olla ihan oikeita vihollisia ja turvapaikan tarvetta.

Koston kierre noissa yhteiskunnissa, joissa lähiomaisia on tapettu kuin kärpäsiä, tuppaa jatkumaan. Varmaan se on jossain 10% kieppeillä jotka lopulta saavat jäädä. Siis irakilaisista. Maahan on edelleen täydessä sotatilassa. Nyt ISIS on tärkein vastustaja, mutta äkkiä siellä vanhat keskinäiset kaunat palautetaan.

Otit esimerkiksi Bagdadin. Mikäs uskontokunta sitä hallitsee tänään? Entä huomenna? Jos olet Irakin kurdi, niin mitä odotat muutoltasi Bagdadiin?

Rainer Salejärvi Vastaus kommenttiin #67

Hyvä Börje Uimonen

Jos olisin kurdi, en menisi Bagdadiin vaan menisin Irakin Kurdistaniin, jossa turvallisuustilanne on ainakin Sinun oheen liittämäsi maahanmuuttoviraston katsauksen mukaan pysynyt melko vakaana.

Olen sillä tavalla asennevammainen, että kirjaan usein eri blogeihin lakien ja tilastojen sisällön sellaisenaan kaikkien meidän luettavaksi.

Annan Sinulle opiksi ojennukseksi ja jatkoa ajatellen varmasti tarpeellisen oheen: Niissä tilanteissa, jossa väite ei perustu mihinkään osoitettavaan, väitteellä ei ole juuri mitään arvoa.

Pahoittelen, mutta Sinun kanssasi keskusteluun minulla ei ole enempää aikaa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #69

#69

Jos Suomessa olisi sisällissota/sota ja jos maamme suuria kaupunkeja pommitettaisiin niinkuin Venäjä Syyriassa niin kuinkahan moni kansalainen päättäisi lähteä maasta 'turvalliselle alueelle' siirtymisen sijasta?
Ja kuinka moni niistä siinä tilanteessa lukisi tilastoja?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomessa terrorismi on esiintynyt raiskauksina ja tappoina joita turvapaikanhakijat ovat tehneet. Rajat kiinni ja tarkka kontrolli maahantunkeutujille sekä nollatoleranssi rikoksiin/palautukset ovat keino joilla potentiaalisista terroristeista päästäisiin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Höpö höpö. Turvapaikanhakijat ovat raiskanneet ihan himojaan purkaakseen eikä terrorin vuoksi. Haluatko löytää jonkun turvapaikanhakijan tekemän tapon, joka on tehty kantaväestön pelottelemiseksi. Terrorismi on ihan eri juttu kuin henkilökohtaisista syistä tehdyt rikokset.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Terrorismi on ihan eri juttu kuin henkilökohtaisista syistä tehdyt rikokset."

Viime viikolla Haagin sotilastuomioistuin hyväksyi raiskaukset sotarikoksiksi. Raiskata voi myös aiheuttaakseen pelkoa ja nöyryytystä, tätä on tehty aina sotatoimialueilla, samalla tietenkin saa henkilökohtaista tyydytystä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #51

Raiskaus voi toki olla sotarikos ja vallattujen alueiden naisiin kohdistuessaan sitä voi pitää terrorina. Suomessa tapahtunut satunnainen raiskaus ei ole terrorismia sen enempää maahanmuuttajan kuin kantapeikon tekemänä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kirjoituksesta jäi puuttumaan se terävin kärki eli mitäpä sellaisia keinoja kirjoittaja haluaisi tehtävän, iljettävyydestä ja opportunismista huolimatta?

Vähän vaikea ottaa kantaa sellaisiin julistuksiin joissa ei varsinaisesti sanota tai ehdoteta mitään konkreettista.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Mietin juuri samaa. Hihat pitäisi kääriä ja tehdä jotain. Minusta tuntuu että asioille tehdään juuri koko ajan paljon asioita, jotka eivät näy tavan tallaajalle. Mutta ilmeisesti pitäisi tehdä jotain toisenlaista.

Ei vain mainintaa keinosta.

Käyttäjän oiskonoin kuva
Juhani Kautto

Kävitkö Husulta myös utelemassa mitkä ne hänen keinonsa on?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Olisi suotavaa, että persuaktivistit lukisivat mestarinsa Halla-ahon kirjoituksen Börjen antamasta blogista. Siinä sitä Tiinallekin rehellistä persupolitiikkaa ihan Brysselistä asti.

Tuosta uutisesta löytyy myös James Hirvisaaren entisen persujen ehdokkaana kansanedustajaksi valitun lausunto.
Etelä-Suomen sanomien nettisivut löytyy hakijalle.
Eikö sinua Tiina hävetä?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Melkoista populismia väittää, että poliitikot eivät lopettaisi terrorismia jos siihen kykenisivät. Ei terroria pidetä yllä tarkoituksella kuin salaliittoteorioissa.

Käyttäjän SakariLahti kuva
Sakari Lahti

Tiina, millaisia konkreettisia toimia terrorismin ehkäisemiseksi ehdottaisit nykyisten lisäksi?

Ropi Jarrela

"Se tarkoittaa sitä, että meidän täytyy kääriä hihat ja kiristää otteita ISIS-terroristien pysäyttämiseksi - vaikka sen ehdottaminen leimattaisiin iljettäväksi opportunismiksi."

Kerrotko minulle miksi ISIS noita iskuja tekee? Kiitos!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Rajat kiinni ja varmistetaan hyväksyttyjen tulojoiden henkilöllisyys ja tausta jo etukäteen EU:n rahoilla perustettavalla pakolaislerillä. Ikävä vain ettei EU:lla ole mitään mielenkiintoa lopettaa kansainvaellusta eli omat keinot Suomessa käyttöön.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Millä tavalla Jarmo Suomi yksin pystyy lopettamaan kansanvaellukset?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Samalla tavalla kuin ennen EU:ta, eli rajat kiinni viisumittomilta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Millä ihmeen tavalla viisumi estää ihmistä suunnittelemasta tai toteuttamasta rikosta?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #58

Ellen ihan väärin muista niin selkä vääränä tänne huumeitakin kannettiin maista joista vaadittiin viisumia. Rajat kiinni vaatimus on vähän sama kuin ovien lukot, ne ovat rehellisiä ihmisiä ja vakuutuslaitoksia varten, ei lukot, ei viisumit, eikä rajatarkastukset, roistoja ole ennenkään pidätellyt.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #58

"Millä ihmeen tavalla viisumi estää ihmistä suunnittelemasta tai toteuttamasta rikosta?"

Estää tekemästä rikosta Suomessa kun rikollista ei päästetä maahan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #65

#65

Onneksi ihmistä ei voi tuomita sellaisesta rikoksesta joka sen on mahdollista tehdä joskus tulevaisuudessa. Sellaisia ajatuspoliiseja ei olekaan.

Kyllä Suomessa raiskauksia ja tappoja oli silloin viisumiaikaankin. Ja paljon olikin.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Jos rajan yli ei päästä laillisesti, sen yli tullaan laittomasti - viisumipakon ei luulisi tosissaan terroritekoihin pyrkiviä hätkähdyttävän. Ja jos ei päästäkään maahan/lentokoneeseen, niin tehdään isku raja-asemalla/check-inissä.

Ja kaiken tämän kusiessa värvätään rajojen sisältä. Kätevä tämä internet.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Daeshin voi lyödä lopullisesti vain alueen muslimien armeija. Länsi- ja muidenkin valtojen sotiminen alueella kylvää väistämättä uusien radikaalien siemenet, sillä ne nähdään valloittajina - esim. viimeisin Irakin sota ainoastaan tuotti valtatyhjiön ja epävakautti alueen, ja Daeshin synty on suora reaktio shiiojen Irakissa kasvaneelle valta-asemalle (shiiojen, jotka itse olivat Saddamin aikaan päähänpotkittujen asemassa).

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Turvapaikanhakijoiden joukossa on näemmä puhtaita terroristeja, jotka varmasti nyt ovat sitten pikkuhiljaa saaneet hommansa alulle, mielenkiintoiset ajat on edessä koko Euroopalla.

Saksassa ja Ruotsissa on jo kymmeniä tuhansia ihmisiä, joiden olinpaikkaa tai tarkoitusta viranomaiset eivät tiedä, sitä voi sitten kuvitella kuinka helppoa tällaisia iskuja on estää.

Tämä on sen avoimien ovien seurausta, hätää kärsivät taitaa edelleen olla suurimmassa määrin Syyriassa ja täällä Euroopassa on sitten aika paljon niitä jotka eivät hätää ole nähneetkään.

Epäonnistunut on koko EU tässä pakolaiskriisissä ja seuraukset ovat nyt käsillä.

Sinne vaan Ranskan ja Usa:n seuraksi pommittelemaan Syyriaan, niin saadaan mekin kohta osamme.

Ei se Väyrysen ehdottama eroaminen EU:sta olekaan enää ihan tyhmä ajatus :)

Tällaisen Euroopan unionin jäsenenä ei ole mitään järkeä olla, turhaa höpötystä ja kokouksia, jotka eivät johda mihinkään. Sitten tehdään sopimus Turkin kanssa, joka on yksi suurimmista ihmisoikeusloukkaajista tällä hetkellä, Diktaattori vallassa siellä, mutta kun Euroopalla on paskat housuissa, niin silloin kelpaa diktaattoritkin kaveriksi, sitten joku vielä kauhistelee Putinia, samanlainen johtaja on Turkilla.

Nyt ei muuta kuin faceprofiilit Belgian lipun väriseksi, niin taas saamme paremmin unta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Valitettavasti terrorismista ei päästä eroon unionista eroamalla. Sitä on ollut olemassa niinkauan kuin ihmisiäkin ja sitä esiintyy vieläkin unionin ulkopuolella enemmän kuin sisäpuolella.
Sensijaan kaiken yhteistyön ja tiedonvaihdon lopettaminen unionin rajaturvallisuus- ja tiedusteluviranomaisten kanssa eron myötä heikentäisi omaa rajavalvontaamme merkittävästi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

"Turvapaikanhakijoiden joukossa on näemmä puhtaita terroristeja". Sen verran löysä aloituslause, että voisit perustella. Ota haasteeksi löytää yksi turvapaikanhakijan tekemä terrori-isku.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Hyvä ja napakka kirjoitus hankalasta aiheesta. Jotain pitäisi oikeasti tehdä ilman että EU:sta tulee poliisivaltio. Kun ollaan tekemisissä radikaalin pahan kanssa, menevät aivot solmuun joka tapauksessa. Kaikkien pitäisi miettiä asiaa nyt kunnolla. Mistä ISIS saa raa'an voimansa? Onko heillä todellakin joku järkevä päämäärä toiminnassaan (esimerkiksi se kuuluisa kalifaatti Eurooppaan). Mitkä muut tahot voisivat hyötyä ISIS:in riehunnasta? Onko Eurooppa vajonnut moraalisesti jo niin alas ettei itsepuolustuskaan oikeasti kiinnosta?

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Ei tullut mieleen, että joku saattaa tässä keskiössä jopa hyötyä siitä, että ihmiset pelkäävät ja ovat hädissään. Palovuoren ja hänen ideologisten ystäviensä ajattelutapa on tästä hyvä osoitus. Meillä on käynnissä kahtiajakautunut kansainnousu koko Euroopan alueella ja varmastikin myös koko läntisen maailman alueella. Ja se kansannousu elää ajatuksesta, jonka mukaan on olemassa esimerkiksi raiskauskulttuureja ja väkivaltaisia rotupiirteitä.

Alisteisuudesta kiittävät ne, joiden
mantraan ei vapaus taivu.
Eikä Tosi vapaudella
ole koskaan liittolaisia.

Toimituksen poiminnat