Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Ensimmäinen raiskaus on ilmainen

Raiskattu 17-vuotias lukee lehdestä, että häneen luvatta tunkeutunut mies on saanut oikeudessa puolentoista vuoden ehdollisen tuomion. Seuraavana päivänä mies kävelee kadulla vastaan nauraen. ”Se oli vasta mun eka kerta.”

Tämänhetkisen lainsäädännön valossa edellinen tilanne olisi paitsi mahdollinen, oikeastaan tilastojen valossa ihan tavallinen. Ensimmäisestä raiskauksesta, pahoinpitelystä tai lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ei yksinkertaisesti anneta ehdollista enempää. Kyseessä on kuitenkin hyvän ihmisen yksi heikko hetki, jonka ei tulisi määrittää tämän koko loppuelämää – tai ilmeisesti näin ovat lainsäätäjät suuressa viisaudessaan ajatelleet.

Toisen ihmisen raiskaaminen, hengen uhkaaminen tai väkivaltainen kohtelu ei ole epämääräistä heikkoutta. Se on vääryyttä, ja se täytyy tuomita myös ensimmäisellä kerralla. Mikään ei oikeuta katsomaan väärää tekoa läpi sormien jonkinlaisen ensikertalaisuuden varjolla.

Uhria kun ei yksinkertaisesti kiinnosta, onko kyseessä rikollisen ensimmäinen, toinen vai viides kerta. Uhrille teko on aivan yhtä raskas ja pysäyttävä. Hyväksikäytetyn lapsen kannalta on samantekevää, vaikka raiskaaja olisi muuten kunnollinen ihminen. Kumppaninsa pahoinpitelemälle miehelle kyseessä on henkilökohtaisen koskemattomuuden riisto, ihan joka ikinen kerta.

Suomen lainsäädännön tulkinta ensikertalaisuudesta (3 vuotta edellisestä rikoksesta) on aivan käsittämätön. Sen lisäksi on väärin, että ensikertalaisuutta käytetään ”pelastu vankilasta” -korttina myös vakavissa rikoksissa. Nämä asiat voi muuttaa, ja ne täytyy muuttaa.

Ensikertalaisuuden määritelmän on oltava tuntuvasti pidempi kuin kolme vuotta, ja vakavissa rikoksissa ensikertalaisuutta ei pidä huomioida tuomiota lieventävänä seikkana lainkaan.

Edeltävä kirjaus hyväksyttiin lokakuussa osaksi Perussuomalaisten Nuorten periaateohjelmaa, ja aion todella tehdä parhaani, jotta se kirjattaisiin joskus myös Suomen rikoslakiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

33Suosittele

33 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvä julkilausuma mutta otsikosta en pidä. Ilmainen-määrre sisältää olettamuksen että raiskaaminen olisi tavoiteltavaa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Itse asiassa otsikko on osuva. Raiskaajan kannalta teko oli tavoiteltava ja ensimmäisen kerran sai suorittaa käytännössä seurauksitta eli ilmaiseksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se (otsikko tulkinnallasi) sisältää kyynisyyttä mikä on ristiriidassa julkilausuman hengen kanssa.

Käyttäjän MikaSevn kuva
Mika Sevón Vastaus kommenttiin #3

Takerrut muotoseikkoihin, vaikka kyse on toisen elämän tahallisesta pilaamisesta vailla sanktiota. Ilmeisesti ei edes hävetä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #9

Takerrun sanoihin koska on kysymys toisen ihmisen elämän tavallisesta pilaamisesta eikä mistää tavoiteltavasta ilmaistarjouksesta. Sanoilla on iso merkitys. Kyynisyys ei ole hyvä tyylilaji kun puhutaan näistä asioista. Kyynisyys ruokkii raiskauskulttuuria.

Käyttäjän MikaSevn kuva
Mika Sevón Vastaus kommenttiin #13

Ilmeisesti elämän tavallinen pilaaminen kuuluu suvakkien "ihan ok"-kategoriaan, vai leikitkö tässäkin vain sanoilla, elämällähän ei niin väliä. Tietty ajattelumaailma ruokkii raiskauskulttuuria tehden raiskauksesta merkityksettömän, jopa tavoiteltavan suorituksen, ei kyynisyys. Mutta mitäpä tässä tuota setvimään, kun kerran vain sanoilla ja niiden muodoilla on merkitystä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #41

Kirjoitusvirhe josta sait pitkän turhanpäiväisen sepustuksen.

Käyttäjän MikaSevn kuva
Mika Sevón Vastaus kommenttiin #43

Kirjoita oikein, jos haluat sanoilla saivarrella.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Oikein on hyvä kirjoittaa. Aina ei muista tarkistaa mitä kännykän korjaustoiminto on voinut muuttaa. Kommeenttisi sanoilla saivartelusta koskenee virheisiin takertumista.

Käyttäjän MikaSevn kuva
Mika Sevón Vastaus kommenttiin #3
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #3

Sini, sekän on verrattavissa moottoriajoneuvon opettelulupaan varsinaisen ajokortin saamiseksi.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Sini, yritin keksiä miten sanoa tämän kohteliaasti, mutta: älä hölmöile.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sanopa Kristiina kumpi hölmöilee Aimo vai minä.
Olisi muuten kiva jos blogistikin osallistuisi keskusteluun.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #18

Sini, sovitaan,että minä hölmöilen,kun et ymmärrä vertausta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

Jengi täällä hyökkää minua vastaan vaikka aloitin kommenttini kehumalla julkilausumaa ja sitten lisäsin huomautuksen otsikon sanamuodosta. Sun kommenttisi oli vaan mauton. Ihmettelen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #22

Mielestäni kommenttisi otsikosta on asialinen ja aiheellinen. Sitä en kuitenkaan ymmärtänyt, että kehuit julkilausumaa, joka perustuu länsimaiselle oikeuskäytännölle vieraaseen koston logiikkaan. En siis ota kantaa oikeuslaitoksen soveltamaan rangaistusasteikkoon, vaan esitettyihin perusteluihin. Asteikkoa saa minunkin puolestani kiristää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Ei nyt ihan niinkään. Raiskaustuomiot ovat pieniä. Minusta itse julkilausumassa ei ole mitään mikä viittaa kostoon mutta kommenteissa sitä enemmän.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #35

Kun pääargumentiksi nostetaan uhrin asema/kokemus, ollaan koston logiikassa. Uhria ei ehkä kiinnosta onko rikos ensimmäinen vai kolmas, mutta yhteiskunnan kannalta se voidaan hyvinkin nähdä relevanttina asiana. Itse en usko koston tuottavan mielihyvää, tai auttavan uhria toipumisessaan, joten keskittyisin yhteiskunnalliseen näkökulmaan yksilön sijaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

Olen samaa mieltä. Paitsi että uhria kyllä kiinnostaa se että raiskaaja ei näyttäytyisi ennenkuin uhri on saanut edes jonkinlaista apua ja toipuminen on alkanut.
Rikosseuraamuksilla on kasvattavaa vaikutusta myös koko yhteisön kannalta. Luulen että sekä uhreja että uhrin asemaan joutumista ajattelevia että ylipäätään raiskausia ajattelelevia kiinnostaa että yhteiskunta monella tavalla osoittaa että raiskaus on vakava rikos. Rikosseuraamuksen suuruus on yksi tapa.
Koska raiskauksessa on kysymys väkivallasta pitäisi kaikille olla selvä että huutamalla väkivaltaisten rangaistuksen perään ollaan jollain muulla asialla kuin vähentämässä seksuaalista väkivaltaa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Otsikko on hyvä, koska sillä saa lukijoita. Sopivan provosiva ja kärjistetty tapa otsikoida on nykyään aivan tavallista, ja ammattijournalistit käyttävät sitä säännöllisesti. Itse juttukin oli hyvä, koska julkilausuma ei rajoittunut pelkästään raiskauksiin. Kaikkien henkilöön tai hänen omaisuuteensa kohdistuvien rikosten rangaistukset ovat Suomessa liian lieviä. Tämä johtunee "hyvinvointivaltion" sosialidemokraattisesta hengestä, joka ei juuri arvosta yksilöä, ja tähän tulisi saada muutos.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Raiskaus on kuohuttava ja lukijoita vetävä aihe ilman lisäyksiä. Jos tekee lisäyksiä niitä kannattaa punnita. Aihe vaatii sitä (punnitsemista).

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #47

#47.SL. Ottaisitko sitten raiskaajan kotiisi uudelleen koulutettavaksi kunnon ihmisen tavoille? Vai mihin "punnitsemisellasi" pyrit?

Seppo Hildén

Naseva ja hyvä otsikko. Siinä kiteytyy myös koko blogin sisältö eli oikeusjärjestelmämme heikkous.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Oikeuslaitos on yhteiskuntamme heikoin lenkki, joka tekee päätöksillään pilkkaa itsestään ja elää täysin eri maailmassa kuin kansalaisten oikeustaju.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#5. HM. Hyvin sanottu! Elämme rikollisuutta suosivassa, yltiövapaamielisessä yhteiskunnassa.... kaiken maailman "mätäkuun liikkeineen" ja hyysääjineen!!

Käyttäjän MarkkuJrvinen1 kuva
Markku Järvinen

Kun mm. Hgin hovioikeuden jäsenten käytös on seuraavanlaista (MTV3, YLE uutiset 8.8.2013 klo 20:33): "Lisäksi tuomarit kommentoivat avustajia, asianosaisia ja tulkkeja halventavasti. Esimerkiksi naisista saatetaan puhua femakkoina. Raportin mukaan myös seksuaalista häirintää on ilmennyt. Juhlissa miestuomarit ovat kourineet naispuolisia esittelijöitä ja tehneet seksuaalisia ehdotuksia".

Naisiin kohdistuva väkivalta ulottuu siis Suomessa varsin korkealle ja yllättävälle tasolle. Ei näihin kukaan uskalla puuttua. Yksittäistapauksia tietenkin. Ei ihme, että tuomiot ovat mitä ovat. Tällaista meidän on siedettävä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Minusta olisi aiheellista rangaistuskäytänteitä suunniteltaessa pohtia raiskaamista raiskaajan psyykeen ja kulttuurin kannalta. Jos raiskaamisesta kiinnijääminen ja siitä seuraava rangaistus eivät synnytä raiskaajalle kunnian menetystä, tällöin rankaisukäytänteet eivät välttämättä toimi hyvin. Lienee olemassa tiettyjä, rajattuja alakulttuureja, joissa tietynlaisen ihmisen raiskaaminen ei ole tekijälle kunniatonta. Tähän voi liittyä alakulttuurin suuri maskuliinisuuden ja patriarkaalisuuden aste. Tällöin rankaisukäytänteiden tulisi olla sellaisia, jotka käyvät esim. miehisen kunnian päälle. Toisaalta haasteeksi tulee tällöin se, että rankaisumenetelmien tulisi olla länsimaisittain eettisiä.

Voisiko määräaikainen kemiallinen kastraatio, joka tekee ihmisestä säyseän, olla sekä eettinen, mutta samalla psykologisesti efektiivinen tapa rangaista raiskaajia? Tämä on kivulias kysymys, johon on syytä suhtautua ennakkoluulottomasti.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Rangaistuksen ohella myös hoitoon ohjaus pakolla.
Kerran kun pääsee veräjästä niin seuraavat kerrat saavat tilaisuutensa,eikä se ole terveenmerkki.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Miten olisi sanktiona konfiskaatio eli raiskaajan rikoksentekovälineiden "luovutus" valtiolle?

Raaka totuus on, että kriminaalipolitiikassa rikoksentekijästä kannetaan aina parempaa huolta kuin uhrista. MUTTA miksi? Mihin sillä pyritään?

Vankiloissa raiskaajat kuuluvat alimpaan ja halveksuttavimpaan kastiin ns. kunnon konnien luokittelussa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Totuudellista tekstiä, jolle Tiina et kyllä tule jostakin kumman syystä saamaan tukea "ns nuivilta siskoilta" tai telaketjufeministeiltä. Toiset on hiljaa toiset keskittyy tekstin muotoon, paradoksi sinällään. Myöskään ei kuule maahanmuuttajien joukosta kritiikkiä omia kohtaan, yksittäistapaus tai rasistikortti heilumaan ja tietenkin lisää rahaa kotouttamiseen. Luulisi jonkun tai joittenkin nousevan tätä törkeää ilmiötä vastaan, joka heijastuu kaikkiin, syyttömiinkin pakolaisiin. Syy tähän saattaa olla pelko kostosta yhteisöltä ja suomalaisten poliisien ja oikeuslaitoksen munattomuus suojella jopa heikompaa kantasuomalaista sukupuolta saatikka sitten vikisevää maahanmuuttajaa. Viidakon lait ovat tuttuja jo lähtömaista ja valitettavasti jatkuu vielä kohdemaassakin. Parasta olla hiljaa, valitettavastai.

Passe Lehtovaara

tämä nimenomaan on "only in Suomaa" touhua.. uskomatonta puuhailua.
Tämän sirkusoikeushiekkalaatikon touhut ei todellakaan välttämättä kestäis
esim EU tuomiovaltuksia jos sellaisia edes olis olemassa. Muutenkn tämän
hyysärivaltion täysin vailla maalaisjärkeä olevat päätökset selkeissä asioissa
on jotain mitä ei järjellisesti voi käsittää. Jos lakiteksti skeida antaa
mitenkään mahdollisuuden tälläisenn suhmurointiin ja vatulointiin niin laki
tekstissä on suuria vikoja.

Mutta siinä kohtaa taas byroslavian järjettömyys tuleekin esiin.. kun nään
virkakyöstikoneiston mielestähän he eivät ikinä tee väärin/virhettä/turhaa
... niin nää kuihtuu kokoon ja pallo pyörii paikallaan ynnä oikeuslaitos
ei osaa enää aatella inhimillisyyttä eikä järkevää..

tää tietty mun mielipide vain.. mutta pitää

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Lisäksi vakituinen työpaikka on oiva v a k u u t u s raiskata ilmaiseksi Suomessa - ainakin suomalaisen oikeuslaitoksen silmissä:
http://timovaittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1541...

Perussuomalaiset nuoret puheenjohtajineen, teillä on yleisestikin reippaat ja terveet aatteet, ja olette kyllä kirkas valopilkku Suomen poliittisella kentällä tällä hetkellä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Tämä on tätä aivan liian liberaalia oikeudenkäyttöä Suomessa.

Yhdysvalloissa saattaa raiskauksesta saada elinkautisen. Se on tietenkin rangaistusasteikon toinen ääripää, niinpä ihmisten oikeustajuun menevä tuomio löytynee jostain asteikon keskiväliltä.

Jos näitä ehdollisia rangaistuksia jaetaan maassamme säästöpolitiikkana rikosseuraamusviraston kulujen alentamiseksi, vankeinhoitokulujen vähentämiseksi, ollaan melko arveluttavalla tiellä.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Näin se vaan valitettavasti on, ehdollinen rangaistus on yhteiskunnalle halvempi ja siksi ehdollista rangaistusta suositaan ja "suositellaan" yleisesti oikeuslaitoksemme instansseissa, ja siinä samalla tietoisesti unohdetaan uhrin näkökulma. Tämä on käytännössä yksiselitteisesti uhrin aseman halveksuntaa, minkä ei pitäisi kuulua ns. sivistysvaltioon lainkaan. Ehdollinen on lisäksi käytännössä paljon lievempi rangaistuksena kuin sakko, ja tuntuu varmasti esim. väkivaltarikoksen uhriksi joutuneesta ihmisestä ainoastaan pilkanteolta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Timo Vaittinen. Vertaa kommentti #25. Mitä olet mieltä?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #26

Täydellistä piittaamattomuutta lähimmäistään kohtaan osoittavalle raiskaajalle kuuluisi juuri näin tehdä, se olisi vähintään oikeus ja kohtuus kaikille. Yhteiskuntamme eli sen oikeuslaitoksen oikeustaju ja sivistys ei tälle ymmärräksen asteelle vaan valitettavasti lähimainkaan yllä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #49

TV.#49 Näin on. Hurskastelijoita löytyy, mutta toiminnantaso unohtuu. Miksi ei toimita oikeudenmukaisessti ja inhimillisesti? Mitä pelätään?

Suojelevatko moraalittomat ja epäempaattiset päätöksentekijät itseään vai kalastavatko he yltiöliberalistisesti ääniä vaaleissa postmodernismin äärisuvaisevaisuuden ja hälläväliä- tyylin mukaisesti? Malliin kaikki äänet kelpaavat uurnilla. Moraalittomienkin. Pääasiana että tulee valituksi.

Käyttäjän ReimaKultalahti kuva
Reima Kultalahti

ensinnäkin asiat, ja pilkun nus,,,, erikseeen, ja itse sitämieltä että raiskaajille ja murhaajille kuoleman tuomiot käyttöön suomessakin tulisi ehdottomasti ottaa kuolemantuomiot käyttöön koska rajat on käytännössä täysin avoimet ja tänne pääsee kaikki rikolliset vapaasti, ainut millä voidaan hallitsematonta maahan muuttoa hallita on riittävän kovat tuomiot, eli maasta karkoitus ja kuoleman tuomiot, meidän ei kuulu elättää vankiloissamme sotarikollisia ja muita jotka ovat todellisuudessa paenneet jo rikostuomioita kotimaassaan, siispä ulkolaisille rikollisille lievempänä tuomiona maastakarkoitus ja kovempana kuolemanrangaistus.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Reima, eiköhän se tiilestäminen olisi olisi kulttuuriin kuuluvaa raiskaajalle, kuten raiskauskin.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@24.

Ajattelin kirjoittaa vähän pitkää. Mutten aiokaan kirjoittaa sellaiselle, joka vielä peukuttaa itseäänsä. Sellainen itseään kehuva ei ole ajatellut paljoakaan.

Kuolemantuomio ei auta ketään. Sellainen tuomio ei ole vähentänyt yhtään niitä rikoksia vaan ne rikokset lisääntyivät. Samaan syssyyn lisätään myös ne syyttömät, ketkä teloitettiin perusteettomasti ja myös ilman pitäviä todisteita.

Jännä vaan, että tuollaisella ehdotuksella pistäisit kuolemantuomiota kovemmat rangaistukset seuraaville vakavuusasteikoille? Miten se mahdollistettaisiin? Papit suorittavat inkarnaation tuomion saanneelle ja se saa uuden elämän, tapetaan vielä uudestaankin?

Näin lyhyesti ja toisin sanoen, ehdottelemallesi ei ole järjen hiventäkään.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

On se vaan outoa mielestäni, jos / kun esim. liikennöitsijä tai vaikkapa taksi ajaa ylinopeutta törkeästi, keskellä yötä moottoritiellä, niin korttihan siitä lähtee ja tulee vielä tuimat sakot, jos tulot on oikein ilmoitettu.

Menee siis hetkeksi elimkeino ja rangaistus kumuloituu hauskasti. Siinä ei vakituinen työpaikkakaan auta.

Raiskaat jonkun, niin ehdonalainen tuomio.

Ei sais tietenkään verrata, mutta on ihan pakko.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Hyvin markkinoitu, mutten tartu tarjoukseen. Ilmaiseksi saa muutenkin.

Käyttäjän TiinaWartti kuva
Tiina Wartti

Kiitos, Kaima, ajankohtaisesta ja hyvästä kannanotosta!

Suosittelin ja jaoin tämän facebook-sivustolleni kommentein:

"Päivänpolttavaa tekstiä kaimalta! Tässä on nyt näitä raiskaajien saamia ehdollisia tuomioita verrattuna esim. talous"rikos"tuomioihin...., joista meikäkin on saanut yhden ymmärtämättä tai tietämättä juuri mitään toiminnoista - puolentoista vuoden osa-osa-aikaisena yksinkertaisten työpalvelujen myyjänä!

Ja tuo tuomio ei yksin kuvaa talousrikoksissa kaikkea. Olen joutunut 1 vuoden ja olikohan kolmen vai jopa kuuden kuukauden ehdollisen tuomion lisäksi ERITTÄIN RASKAISIIN TALOUDELLISIIN KORVAUKSIIN !! Tällä hetkellä olen maksanut TRIPLASTI ELI KOLMEEN KERTAAN mitä aikanaan "rikolliseksi"julistetusta yrityksestä sain palkkoja ja tuottoja, maksuja on otettu vahingonkorvauksiin ym.!! Veroja, jotka maksoin rikolliseksi tuomituista palkoista ja tuotoista aikoinaan, ei verottaja ole vieläkään palauttanut!! Lisäksi hyvän työntekijän maine, jonka yksinhuoltajaäitinä tein 20 vuoden ajan ilman minkäänlaista koulutusta, on tuhottu todistettavasti eri KRP:n ja Suomen Median häpäisykeinoin. En tule enää koskaan saamaan työpaikkaa Suomesta!! Omaisuuskin ollut takavarikossa 7 vuotta!!"

Mitenkäs näillä raiskaajilla?? Ei taida tuo tuomio, jonka teon ovat ihan tarkoituksellisesti ja tietoisina tehneet!! - toisin kuin minä - hetkauttaa mihinkään suuntaan!

Tuosssa lisää tapauksestani - ihan vertauksen vuoksi:

http://www.jarviradio.fi/juttuarkisto/105-wincapit...

http://tiinawartti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165573...

http://tiinawartti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/190924...

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Ritva Santavuori sen jo aikoinaan sanoi: raiskauksissa on monesti sana sanaa vastassa, joten tuomioistuin ei saa selville onko syytetty syyllinen vai syytön ja tekee kompromissin. Tuomitaan syytetty ehdolliseen; jos on syyllinen niin saa tuomion, mutta jos sattuisikin olemaan syytön niin tuomio ei pahemmin vaikuta elämään.

asfalttikukka.blogspot.fi

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Jep, jos tuomioista tulee automaattisesti ankarampia niin pitää palata siihen keljuun 'syytön kunnes toisin todistetaan'-periaatteeseen.

Mika Säilä

Mitäs jos otsikko olisi vieläkin provosoivampi.
Jotain tyyliin:
" Suomessa saa raiskata ensimmäisen kerran maistiaisiksi "

Sillä asia on niin vakava, että se pitää sanoa mahdollisimman suoraan. Ei siten että pelätään jonkun mielen pahoittamista.
Alkuperäinen otsikko on hyvä. Ilmainen kertoo näytteestä, maistiaisesta, koeajosta ja tässä tapauksessa sukupuolielimen luvattomasta käyttöönotosta.

Toimituksen poiminnat