Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Kuole, suvakki!

Sosiaalinen media on upea kommunikoinnin väline. Sen pimeä puoli jaksaa silti aina yllättää. Kun kaverini kertoo saaneensa inboxiin raiskaustoivomuksia ja tappouhkauksia, herää lähinnä häpeä ja epäusko ihmisiä kohtaan.

Te (me) suomalaisen kulttuurin vaalijat, isänmaalliset ihmiset: missä kohtaa käytöstavat lakkasivat olemasta osa suomalaisuutta? Eikö kulttuuri, jota me yritämme säilyttää ja ylläpitää, ole tunnettu reiluudestaan, rehtiydestään ja asiallisuudestaan?

Yhteiskunnallinen tilanne on minunkin mielestäni kestämätön ja vaatii pikaisia toimenpiteitä. Ei silti tulisi mieleenikään avata viestikenttää ja toivoa suomalaisnaisen raiskatuksi tulemista, aivan kuin asia jotenkin sillä paranisi. Sellaista käytöstä en opettaisi lapsilleni, enkä haluaisi kuulla tämän yhteiskunnan aikuisten suusta.

En nimittäin halua menettää sitä osaa suomalaisuudesta, että eri mieltä oleviakin ihmisiä voidaan kohdella asiallisesti ja järkevästi. Kulttuurimme on minulle siinä määrin rakas, että haluan varjella sitä hävyttömyyksien huutelulta ja muulta päivänvaloa kestämättömältä toiminnalta.

Jätetään ne rienaukset ja uhkailut muille – koska oikea isänmaallisuus ei tarvitse tuekseen rumia viestejä eikä ilkeää huutelua vaan hyviä tekoja, toisten auttamista ja Suomesta välittämistä.

Kutsukaa naiiviksi, muttei minua tällaiseen kotona kasvatettu. Toivottavasti ei ketään muutakaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

31Suosittele

31 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (112 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Otsikkosi muistuttaa kyllä tyypillisesti ei-suomalaisen murhamiehen rauhanjumalansa nimissä julistamaa "kuole kirottu koira!"-huutoa enemmän kuin suomalaisen kulttuuriperinteen vaalijan saati isänmaanystävän langettamaa fatwaa. Suomalainen sanoisi yhäkin mieluummin "kuulehan, suvakki!" Varsinaiset raiskaus- ja kurkunleikkausuhkaukset (ei ehkä epämääräiset mamujengien uhriksivalikoitumistoiveet) ovatkin järjestään luultavimmin uudemman tuontikulttuurin piiristä lähetettyjä, sikäli kuin viestejä nyt aletaan profiloida ja reittejä jäljittää - http://www.hs.fi/kaupunki/a1426400447703

Meilläpäin kun ei (joukko)raiskaus ole kuulunut tiettävästi rikollispiireissäkään tyypillisiin kostorangaistusmenetelmiin, ei edes omankädenoikeudellisia sellaisia ajatellen.ainakaan vuosisatoihin enempää kuin kivitykset ja raajojenkatkomisetkaan - Mutta hyi hemmetti, jos tuommoiseen barbariaan tosiaan alkaisivat perinteisen monikulttuurimme hallitsemattomasti laajentuessa syyllistyä jo suomalaisetkin! Kai ainut todistettavasti raiskausuhkauksen tehnyt kantasuomalainen on vieraan putinisti-idiotismikulttuurin kasvatti Jon Hellevig, ja ainoat väkivaltaiset katumellakoijat mamuaktivistien lisäksi ovat kai vieraan Vastarintaliikkeen pari pikkurikollista se Lahden tötteröburkha maskottinaan ja ikkunoitakivittävien Anarkistien punafasisti-idioottimafia huutelemassa kuolemaa ja kirouksia Narinkkatorilla ja potkimassa poliisia ja itsenäisyyspäivänä vanhuksia ja hevosiakin.

Mitä ilmeisimmin valtaosa kaikesta Suomen alueella ilmenevästä rasismista ja viha-asenteista on mm. Lähi-idän ja Afrikan maiden ja Venäjän kulttuuripiireistä tulleiden maahanmuuttajien keskinäistä ja osin kantasuomalaisiinkin kohdistuvaa, ks. http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2048...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

On todella hienoa, että puutut tähän. Itselleni on ollut täysi kysymysmerkki, miksei kukaan isänmaalliseksi itseään tituleeraava tähän puutu ikinä, vai eivätkö he yksinkertaisesti ole tietoisia missä mennään tai millaista brutaalia käytöstä kyseisen aatteen nimissä harjoitetaan. Minun isänmaallisuuteeni ei tuollainen kuulu.

Kiitos että rikot hiljaisuuden.

Tuossa raiskausten toivottelussa, joka on todellinen käytösepidemia tarvittaisiin avuksi jotain miesauktoriteettia. Halla-aho se ei voi olla, sillä hän osin aiheutti kyseisen käytösmallin toivoessaan "monikulttuurista raiskausta" vihreälle poliitikolle. Hän on tiettävästi tästä pyytänyt anteeksi, mutta käytösmalli jäi kuitenkin elämään. Kun esikuvat tekevät, muut tekevät perässä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ja eräiden uudempien tuontikulttuurien piirissä tuo käytösmalli elää yhä vuosituhantisen perinteen mukaisena, eikä siis ole poispestävissä noista törkeästi suomalaisisänmaallisten nimissä lähetetyissä ilmeisissä false flag -viesteistäkään. Epäaito paljastuu kyllä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Jos nyt puhutaan tästä sosiaalisesta mediasta mistä blogisti kirjoittaa, niin ainakaan ei minusta ole yksikään ulkomaalaistaustainen henkilö kirjoittanut netissä tai kirjoittanut minulle törkeitä tai uhkaavia viestejä vaan kaikki ovat kantasuomalaisia ja nuivan politiikan ystäviä, lähes kaikki rivosuisia miehiä joilla on vilkas mielikuvitus.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #7

En todellakaan jaksa uskoa. Miksi suomalainen käyttäytyisi noin afrikkalaislähi-itäläisvenäläisesti?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #8

Ei sinun tarvitsekaan uskoa, voit jatkaa silmien ummistamista. Onneksi poliisi uskoo.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #9

No jos nuo fatwauhkailijat sitten todella ovatkin dna-haploteknisesti ns. kantasuomalaisia, niin ainakin ovat korvien välistä ja sydämissää vieraan haittasikakulttuurin korruptoimia niin kuin Jon Hellevig ja anarkistit ja islamistit ja Pegidaputinistit ja Vastarintaliike ja muut idiootit - en sanoisi suomalaisiksi. - Suomalainen ei sanoisi kuole, vaan kuulehan suvakki.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #11

Samat sanat. Aikoihin on eletty, mutta pidetään päät kylmänä eikä alennuta Jari Tervon ilmausta lainatakseni noiden idioottien tasolle :)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #10

Joskus suomalaiset eivät vain sanoneet, vaan tuhannet suomalaiset kuolivat toisten suomalaisten luodeista.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #20

Totta. Siitä on pian sata vuotta, kun leninististalinistisiat höynäyttivät suomalaisia mukaan itäimperialistiseen sotaan ja diktatuurin rakentamiseen osana Neuvosto-Venäjää. Onneksi punikit eivät voittaneet, eikä myöhemmin uusittu revanssiyritys venäläisen suur-Suomen rakentamisesta saanut mukaansa muita kuin surkean kourallisen itäfasismiin hurahtaneita ottowillequislingeja, http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1414555952183 OW Kuusinenkin toki oli teknisesti kai ns. kantasuomalainen, niin ettei se 'terrorismigeeni' mitenkään dna-haplokonstellaatioittain mene, vaan aatteenpalonpahuus korruptoi helposti kenet vaan muutkin kuin anarkistit ja vastarintaliikkeen noihin meille vieraskulttuurisiin vihafatwasfääreihin...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

"aatteenpalonpahuus korruptoi helposti kenet vaan muutkin kuin anarkistit ja vastarintaliikkeen noihin meille vieraskulttuurisiin vihafatwasfääreihin..."

Minä ajattelen niin että tämmä "aatteenpalon pahuus" on nimenomaan meidän ihmisrodun ominaisuus. Se on aikanaan auttanut monia diktaattoreita heidän valloitussodissaan, mutta myös auttanut puolustautumaan valloittajia vastaan.

Tänä päivänä tämä geeni on kuitenkin hyvin vaarallinen ja tuhoava, koska sen avulla voidaan hurmata kansat, tai millaisen sekalaisen väkijoukon tahansa. Näin tapahtuu nykyaikanakin, vaikkapa nyt esimerkiksi naapurissamme Putinin Venäjällä.

Ei kmyöskään läntinen naapurimaamme Ruotsi, kuten ei Suomikaan, ole immuuni tämän geenin hyväksikäyttäjille.

"Aatteen paloa" vastaan ei pystytä taistelemaan muuten kuin "järjen valolla", mikä sekin, luojan kiitos, kuuluu vielä ihmiskunnan geneettisiin ominaisuuksiin.

Käyttäjän ollimax kuva
Olli Mäntyranta Vastaus kommenttiin #8

Poistin komenttini koska huomasin asiaa jo käsitellyn muissa kommenteissa

Mika Lehtonen

Eihän tästä ole kuin päivä, kun Petra kävi kavereineen peukuttamassa kirjoitusta missä huonoitsetuntoiselle naureskeltiin ja nälvittiin. Juuri tällainen ylimielinen ja inhottava käytös saa aikaan vastareaktioita (osin oikeutettujakin).

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mikä Lehtonen, linkittämässäsi kommentissa ei naurettu eikä nälvitty. Miksi huijaat? Harja viitsii tsekata ja tuolla tavalla saat levitettyä valheita kanssaleskustelijastasi. Juuri tuommoisesta käsittääkseni Tiina P. kirjoittaa, että suomalaisiin naisiin kohdistetaan kohtuutonta vihaa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #32

Se onkin vähän outoa, että miksi juuri naiset saavat niskaansa eniten törkyä. Nämä "isänmaan sankarit" ja "maahanmuuttajakriitikot" väittävät puolustavansa nimenomaan naisia. Kesällä olin metrossa menossa kohti Itäkeskusta ja sinne tuli tällainen känninen sankari kovaan ääneen selittämään kuinka hän puolustaa suomalaisia naisia maahanmuuttajien raiskauksia vastaan. Lähellä istuvia naisia selvästi pelotti humalaisen käytös.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Tuntuu olevan että kauniit nuoret naiset ovat uhkaavia. Me mummoikäiset vältymme tuolta vaimolta. Nuorempana en olisi uskaltanut täällä kirjoitella.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #41

Naisten keskinäiset välienselvittelyt ovatkin usein sangen julmia erityisesti mikäli riidan kohteena on jonkun toisen naisen aviomies.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #98

Ai jaa ; ) , nyt vasta huomasin kiitos erikoisen huomautustapasi että olin kirjoittanut vaimolta kun piti olla vaimolta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #99

Kiitos tarkennuksesta :)

" Olin kirjoittanut vaimolta kun piti olla vaimolta."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #104

No nyt tulee pöytäkoneelta ilman tuota automaattista korjausta. Piti olla vainolta. Kiitos kärsivällisyydestä.

Sepetius Kangas Vastaus kommenttiin #105

Eikös se olekkaan syönyymi. heh .Mnä jo hetken. Taisaalta minusta kyllä suomessa arvostetaan naista hyvin, Tosin ei palkassa. Olen kiertänyt jonkin verran eri maissa ja jota oleskellut niissä työn puolesta. Sen sijaan se miten naisita puhutaa on 50 vuodessa muuttunut kyllä paljon. Mielestäni se on tasa-arvon syytä jossa sievistelevästä puhetyylistä ollaan menyt jo yli ja sanat on muuttunee aina vain raadolisemmiksi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #39

"olin metrossa menossa kohti Itäkeskusta ja sinne tuli tällainen känninen sankari..."

Voitko ihan vannoa todeksi? :) Vähän ontuvalta ja tökeröltä tuo kuulostaa, mutta onhan sulla laillinen oikeus kertoilla sepitteitäkin. Tuossa oli kyse humalaisen yksittäistapauksen törkyilystä jossa ei onneksi solvattu kokonaista kansanryhmää kuten siinä minun kertomassani metrokokemuksessa. Silloin varmaankin katiapureskelematon mamupoika kertoi suomalaisilla olevan (muiden vääräuskoisten kristittyjen tapaan?) siankärsä koska syömme sianlihaa. Raskauttavaa oli että se tuli lapsen suusta, eli perhe- tai moskeijayhteisö saattavat olla tuon rasistisen harhakulttuurivääristymän takana. Mutta ei oteta turhan vakavasti niin kauan kuin Pyh.Sota ei paukahtele meillä ihan Ruotsin malliin kranaatein.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #74

Kommenttisi vaikuttaa siltä, kuin olisit itse ollut paikalla :D Kyllä siellä aika monisanaisesti solvattiin kokonaisia kansanryhmiä mutta en koe asialliseksi toistaa sellaisia solvauksia.

En tiedä, mistä kokemastasi metrotapahtumasta kirjoitat mutta ilmeisesti humalainen oli mielestäsi yksittäistapaus, jota voit puolustella tietämättä asiasta sen kummemmin mutta tämä toinen ei ollut? Ilmeisesti olet ymmärtänyt suomalaisen oikeuskäytännön niin, että lapsi on enemmän syyntakeellinen kuin humalassa häiriköivä aikuinen mies vai oliko kysymys siitä, mitä ihmisryhmää nämä henkilöt edustivat?

Aiemmin kirjoitin pakonomaisesta tarpeesta puolustella törkeästi käyttäytyviä. Sinäkin osaltasi todistit sen nyt hyvin käytännössä. Olet valmis puolustamaan tuntematonta päihtynyttä, jota epäilet jopa sepitteelliseksi hahmoksi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #77

Ville Ylitalo! Tuolla kommentillasi kyllä tavoittelet hämärimpien kryptologien loogisuusstandardeja! Ja miksi mainitsit minut halventavasti vähän kuin vihjaten, että pitäisin tapoinani kuunnella vakavissani juopuneiden metromatkustajien höpinöitä tai varsinkin alkaisin jotenkin puolustelemaan päihtynyttä matkaseuraasi tai jotain mistä en ole enempää kuullut? Vai onko sulla muutakin relevanttia salattua lisätietoa örveltäjästä josta kerroit kommentissasi nro 39 http://tiinapalovuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204... kuin tuo nyt lisäämäsi että "monisanaisesti solvattiin kokonaisia kansanryhmiä mutta en koe asialliseksi toistaa sellaisia solvauksia"? Joillain ilmeisesti MV-seuraajilla ym. outouksiinvihkiytyneillä kun näemmä myös täältä salattuja tietoja ns. nettiuhkailijoidensa henkilöllisyyksistä ja taustoista, kun tietävät kansallisuudetkin.

1) Oletetaan että itse olit metrossa paikalla ei-sepitteelliseen tarinaasi liittyen. Ymmärrän huolesi, jos päättelit oudon häirikön kehuskelleen kuuluvansa johonkin laittomaan katupartioon tms. (Sellaisen tosin kai laillisen olemassaolosta on kerrottu lehdissä, mutta on vähintään toivottavaa että 'Odinin sotilaat' partioivat selvin päin, jos yleensä tuntevat pakottavaa tarvetta toiminnalleen, mitä poliisin mukaan ei ole siellä pohjoisessakaan). Metron känniläisellä ei liene ollut aseita mukanaan, vai oliko? Se olisi viitannut jo tosi huolestuttavaan vakavastiotettavuuteen, mutta muuta hirveämpää alkuperäisestä tarinastasi ei voi päätellä kuin rumaa kieltä käytetyn ja pelkoa aiheutetun. Osasit varmaan arvioida mahdollisen järjestysmiehen tai poliisin avun tarpeen? Mitä muuta olennaista tiedät tapauksesta noiden uusien sisäpiiritietojesi lisäksi, että puheissa ilmeni myös törkeää rasismia, oliko uhkailuakin, puutuitko asiaan vai hyväksyitkö hiljaa, ethän myötäillyt?

2) Se minun kertomani hyväntuulisesti ja rauhanomaisesti alkanut tositapaus on ehkä vain pieni anekdootti metromatkustajille, mutta suuri periaatteellinen linjanvedonpaikka paitsi kouluviranomaisille, papistolle, kansakunnalle ja maanosalle, myös suvaitsevuusteoreetikoille ja monikulttuurinkehittäjille eduskunnassakin. Se kun herättää hienoisen mutta perustellun epäilyksen paikallisissa uskontoyhteisöissä mahdollisesti laajemmallekin levitetystä kokonaista kansanryhmää halventavasta alkeellisen rasistisesta uskontotulkintalähtöisestä yhteiskuntarauhaa riskeeraavasta asennemuokkausopinkappaleesta, joka ei voine syntyä omia aikojaan viattoman lapsen (ei viinan/khatinhuuruisessa) mielessä, vaan on saattanut juontua kotikulttuurin tai seurakunnan opetuksista: "suomalaisilla/kristityillä on siankärsä, koska he syövät sianlihaa". Kopioin ko. kirjoituksen vielä tähän:

"Itse kuulin tavanomaisena pidettyyn nähden ehkä odottamatonta asennevääristymäpuhetta metrossa Helsingin keskustasta Itäkeskukseen keväällä 2014. Oletan kolmen rasistisesti puhuneen pojan ja läheisen rouvan olleen Suomen kansalaisia. Noin kymmenvuotiaat pojat juttelivat keskenään suomeksi ja vanhempi ehkä 50 v nainen kuunteli ja kommentoi mummimaisesti ehkä somaliaksi. Jutut olivat ensin kivoja aiheena uudet mailat joiden ominaisuuksia vertailtiin. Sitten sävy muuttui kun tuli erimielisyyttä paremmuudesta ja puututtiin ulkonäköasioihinkin. Yksi poika ilmoitti toiselle, että tämän nenä on samanlainen kuin suomalaisilla, joilla on sian kärsä koska syövät sianlihaa.

En voi tietää ymmärsikö rouva suomea täysin, mutta toiset pojat näyttivät naureskellen myötäilevän esitettyä stereotypiavääristymää suomalaisista/kristityistä. Yhtä "totuudenmukaisia" propagandatietoja levittelevät monet putinistit desanttidosentteineen mm. balteista, suomalaisista ja ukrainalaisista.

Rasismi on vastenmielistä ja väärin, mutta myös esim. putinisteja tai islamisteja suosiva rasismikorttisuvaitsevaisuus on yhtä lailla pahan hyväksymistä ja väärin. Putinismi ja islamismi kun ovat sinällään hyvin rasistisia äärisuuntauksia. Esimerkkitapauksen lapsi ei ymmärtänyt puhuvansa rasistisesti, mutta mummin tai muun aikuisen pitäisi varmaankin puuttua asiaan ja kertoa onko tuollainen soveliasta."

Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #32

Minä koin sen niin arvon Sini. Miksi itse jatkat aggressiivista syyttelyä? Onko noin vaikea ymmärtää, että asioita voi kokea muutoinkin kuin miten itse koet. Tuo naisviha juttu menee jo sairaalloiseksi kuvitteluksi mielestäni. Enempi sinä tunnut esim minua vihaavan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #78

Pyydän kuitenkin että luet uudestaan sekä oman kommenttisi linkkeineen että sitten minun vastauksen. Sitten ehkä huomaat että lyömäaseesi ei ollut tarkkaan valittu. Vaan koska koet jotain et voi ruveta umpimähkään sohimaan. Tunteita tulee ja menee. Ei kannata lähteä jokaisen negatiivisen tunteen kyytiin.
Se seura jossa nyt olet sisältää ison määrän ihmisiä myös lukijoita jotka eivät osallistu keskusteluun. Pysymällä jonkinlaisen logiigan piirissä (eli ei vain minusta tuntui siltä ja siksi saan sanoa) pidetään keskusteluyhteyttä auki.

Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #83

Voi kun tekisit itse samoin miten ohjeistat muita. Peace.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #85
Seppo Huhta

Voi Petra,sitten kuitenkin, vaikka aluksiTiinaa kiittelit niin piti osittaa vihaa perussuomalaisia kohtaa,aika kaukaa haettu tuo Halla-aho vertaus.Mihin sitä tarvittiin ? !

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys
Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Käsittääkseni tätä törkeää, suorastaan sairasta kommentointia tapahtuu puolin ja toisin. Toivoisin sen loppuvan ja nostan hattua jokaiselle poliittiselle toimijalle joka tämän ottaa esille, kuten sinä tässä teit.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tunnistan blogistin ongelman, joka valitettavasti keskittyy hänen omaan viiteryhmäänsä, siis perussuomalaisiin, mutta tottakai sitä ongelmaa esiintyy myös muissa puolueissa ja muutenkin yhteiskunnassa, niin ettei puolueilla ole sen asian kanssa välttämättä muuta tekemistä kuin että vähemmän siivot puhetavat omaavat, kuten herra Halla-Aho, ovat keskittyneet tiettyihin puolueisiin.

Minua kiinnostaa tämä asia muutenkin kuin puolueisiin sidottuna, itseasiassa siivoton puhetapa ei välttämättä liity puoluetaustaan ollenkaan, vaan on kunkin ihan henkilökohtainen ominaisuus.

Luulen että tämä kyseinen blogistin tarkoittama tapa ilmaista itseään liittyy jotenkin kiroiluun. Luulen että kiroilulla, vihapuheella, uhkailulla ja muullakin uholla on yhteinen perusta. Puhuja joka käyttää tällaisia tehokeinoja on kenties epävarma siitä sanomasta jota hän yrittää tuoda esiin, tai sen tehosta ja siksi puhetta on tehostettava jotenkin, vaikkapa kirosanoilla ja uhkailuilla, jotta sillä puhujan mielestä olisi jotain vaikutusta.

Miten tätä häiritsevää käytöstä sitten tulisi torjua?

Mielestäni kiroilijan ja uhkailijan vähättely tai torjunta ei auta. Pitäisi yrittää nähdä mitä asioita kyseinen kiroilija tai uhkailija yrittää tuoda esiin, painottaen sanojaan tällä tavalla, siis kiroilemalla ja uhkailemalla. Sitten pitäisi omassa vastineessa yrittää kiinnittää huomio juuri niihin asioihin jotka ovat olennaisia ja jättää kiroilut ja uhkailut vähemmälle huomiolle. Tietenkään ei tarvitse olla kiroilijan ja uhkailijan kanssa samaa mieltä, pitää vain kiinnittää huomio hänen asiaansa, niiden kiroilujen ja uhkailujen sijasta.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Muissa viiteryhmissä tuntuu ryhmäkontrolli toimivan aika paljon tehokkaammin. Sikailija voi saada nopeasti kenkää puolueesta. Persut keskittyvät puolustelemaan ja vähättelemään törkeää käytöstä.

Esa Niemi

Tiina:
"Te (me) suomalaisen kulttuurin vaalijat, isänmaalliset ihmiset: missä kohtaa käytöstavat lakkasivat olemasta osa suomalaisuutta? Eikö kulttuuri, jota me yritämme säilyttää ja ylläpitää, ole tunnettu reiluudestaan, rehtiydestään ja asiallisuudestaan?"

Yksittäistapaukset edustavat vain yksittäistapauksia emmekä tiedä mitä avohoidon tapauksia nämä ovat kun säästösyistä ei ole varaa hoitaa asianmukaisesti ihmisten mielenterveysongelmia.

Äärimmäisen typerää ja inhottavaa osui tälläinen kenen kohdalle tahansa.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Vihjaako Esa Niemi nyt, että esimerkiksi Jussi Halla-aho kuuluisine raiskaustoivotuksineen on "avohoidon tapaus"?

Verbaalisen aggression liittäminen yksioikoisesti mielenterveysongelmiin leimaa muuten ikävästi, ja virheellisesti, mielenterveyspotilaat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuota on paljon ilmassa. Breiviikistä haluttiin väkisin tehdä pelkkä mielenterveystapaus ja Lahden kkk-asuus sonnustautuneesta nuoresta on ainoa pk-määrre lakanaurpo. Nuivaan liikkeeseen kuuluu että heikompia käytetään hyväksi mutta kun he jäävät kiinni heidät leimataan 'urpoiksi'.
On todella tervetullutta että liike joka on vallan kahvassa alkaa pohdiskella toimintakulttuurinsa kansallisia seurauksia.

Esa Niemi

Sini, Breivik eli vasemmistolaisperheessä ja ensimmäiset käynnit mielenterveysasioissa on kirjattu 3-vuotiaana.

Breivikillä todettiin ampumistapauksen jälkeen oliko paranoidinen skitsofrenia tms. mutta ei olisi saanut diagnoosillaan vuottakaan vankilatuomiota. Vapauttaminen olisi tapahtunut pahimmassa tapauksessa muutamassa vuodessa, joten näitä diagnooseja peruttiin.

Esa Niemi

Tenka:
"Vihjaako Esa Niemi nyt, että esimerkiksi Jussi Halla-aho kuuluisine raiskaustoivotuksineen on "avohoidon tapaus"?

Verbaalisen aggression liittäminen yksioikoisesti mielenterveysongelmiin leimaa muuten ikävästi, ja virheellisesti, mielenterveyspotilaat."

Mitä Jussi Halla-aho on siis toivonut raiskausten suhteen?

Missä minä liitän yksioikoisesti mielenterveysongelmiin, joka leimaa mielenterveyspotilaat?

Mielenterveyspotilaat ovat monesti jääneet vaille asianmukaista hoitoa, kerro mikä siinä on leimaamista, vai mitä tarkoitat?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Jussi Halla-aho: ”Sanon aivan suoraan, että jos maahanmuuttajajengi raiskaa Rosa Meriläisen, minä olen tapauksesta yksinomaan iloinen."

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #45

Asiayhteydestään irroitettu sitaatti ei kerro mitä sillä on tarkoitettu. Lähde?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #47

No kyllä normaaliälyinen ja lukutaitoinen tuosta tajuaa.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #48

Ole hyvä ja noudata hyvää keskustelutapaa, älä mene henkilökohtaisuuksiin, vaan anna lähde missä yhteydessä tuo on esitetty.

Asiayhteydestään irroitetut sitaatit voi saada kuulostamaan hurjalta, mutta monesti konteksti kertoo sen missä yhteydessä jokin asia on kerrottu.

Mitä pelättävää sinulla on lähteen antamisen suhteen ja miksi kieltäytyä?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #50

Tiedät itsekin, että Halla-aho poisti myöhemmin kyseisen kirjoituksen. Se ei kuitenkaan poista esitettyä uhkausta.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #54

Ja mistä ihmeestä minä sen tietäisin? En pysy vauhdissasi mukana.

Jos on poistettu, niin kirjoituksesta on irroitettu osa asiayhteydestään eikä .

Minä voisin myös poistaa sinun kommentista myös muun osan pois ja siteerata saman kohdan kirjoituksestasi ja ihmiset saavat siitä eri kuvan kuin mikä on tarkoitus. Siksi asiayhteydestään irroitetut sitaatit eivät ole sivistynyttä keskustelutapaa eikä hokeminen auta.

Uhkaus on kutakuinkin muotoa "teen sinulle näin jos et tee juuri niin kuten haluan", mitä Halla-aho on uhannut? Esitätkö julkisen väitteen Halla-ahon uhanneen raiskauksella Rosa Merikäistä?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #57

"Ja mistä ihmeestä minä sen tietäisin? En pysy vauhdissasi mukana."

Päättelin sen kontekstista.

"Jos on poistettu, niin kirjoituksesta on irroitettu osa asiayhteydestään eikä ."

Mitä tämä tarkoittaa suomeksi?

"Minä voisin myös poistaa sinun kommentista myös muun osan pois ja siteerata saman kohdan kirjoituksestasi ja ihmiset saavat siitä eri kuvan kuin mikä on tarkoitus."

Saiko tuosta kommentista harhaanjohtavan kuvan siitä, mitä Halla-aho tarkoitti? Mielestäni sitaatti oli riittävä. Missään ei ole määritelty kuinka laaja-alaisia sitaattien tulisi olla nettikeskustelussa kunhan tarkoituksena ei ole johtaa harhaan. Voisitko nyt määritellä objektiivisesti riittävän laajan kontekstin, joka soveltuu kaikkiin tällaisiin käyttötarkoituksiin?

"Siksi asiayhteydestään irroitetut sitaatit eivät ole sivistynyttä keskustelutapaa eikä hokeminen auta."

Perustele, millä perustein sitaatti on irroitettu asiayhteydestään. Mikä on mielestäsi kyseisessä tilanteessa oleva asiayhteys? Määrittele termin "hokeminen" mielekäs käyttötarkoitus ja sen oikeutus osana asiallista keskustelua tässä yhteydessä se huomioiden, että olin tuossa vaiheessa kirjoittanut tähän keskustelunpätkään vain kolme erisisältöistä yhden lauseen kommenttia. Käsitykseni mukaan hokeminen edellyttää toistoa.

Uhkauksella ei ole tarkkaan määriteltyä muotoa tietääkseni. Jos sellainen kuitenkin mielestäsi on, määrittele se.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #47

Se liittyi siihen kun Halla-aho fantasioi siitä että vihervasemmistolaisia naisiaa raiskattaisiin. Hän myöhemmin poisti tuon kohdan kirjoituksesta. Hommaforumilla voit lukea lisää tuosta tapauksesta ;).

Raiskausfantasiat on ollut monille nuiville tärkeä ja rakas aihe.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #56

Eli, kyse on asiayhteydestään irroitetusta sitaatista, joka liittyi jonkin laajempaan kirjoitukseen.

Muistelen jonkin sellaisen jutun, että jos raiskausten määrät lisääntyvät tiettyjen oleskeluluparyhmien lisääntyvän maahantulon myötä (kun jotkin ryhmät raiskaukseen syyllistyy jopa 17 kertaa kantaväestöä korkeammin), niin uhreiksi joutuisivat ne, jotka ovat sellaista maahanmuuttoa halunneet Suomeen mielummin kuin ne, jotka ovat viattomia tai olleet tälläistä maahanmuuttoa vastaan.

No, eikö se periaatteessa ole oikeudenmukaisempaa?

Sama juttu kuin jos syöpäkuolemat lisääntyvät tupakoinnin myötä, niin olisi oikeudenmukaisempaa, että niihin kuolevat ovat tupakoitsijoita eikä niitä, jotka eivät tupakoi tai vastustavat tupakointia.

Loppuosa kirjoituksestasi menee sekavaksi, en voi ottaa kantaa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #58

Iloitset siis jos tupakoitsija sairastuu syöpään? Tai oikein toivot että juuri tupakoitsijat sairastuvat. Jos tunnet jonkun tupakoitsijan niin kerrot julkisesti että suoraan sanoen toivot että hän sairastuu?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #68

En pysy vauhdissasi mukana. Voin kommentoida vain siltä osin kuin olen kirjoittanut, ja sinä vastaat sanoista, joita laitat keskustelukumppanisi suuhun.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Ville Ylitalo löysikin Halla-Aho-sitaatin, kiitoksia.

Toisena tapauksena tulee mieleen miesaktivisti Timo Hännikäinen, joka taannoin kirjoitti väkivaltaa kokeneita naisia tukevan Naisten linjan sivulle: "Panen teitä perseeseen."

Ymmärsin Niemen yleistävän (leimaavasti), että tällaisiin häiriköinteihin syyllistyvät ennen muuta ne "avohoidon tapaukset". Pahoittelen, jos ymmärsin väärin, ja tarkoitus olikin kiinnittää huomiota vain mt-puolen resurssien huolestuttavaan pienuuteen.

Veikko Savolaisen ajatuksenjuoksua seuraten on toki mahdollista, että Halla-Aho ja Hännikäinen eivät olekaan "avohoidon tapauksia" vaan muslimimaahanmuuttajia.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #46

Asiayhteydestään irroitettu kontekstin siteeraaminen ei ole aina niin mielekästä, mutta löytyykö missä yhteydessä tuo on sanottu?

Joo, en yleistänyt, vaan kiinnitin huomiota mt-puolen resurssien pienuuteen ja ettei asianmukaista hoitoa saa. Suomessa joutuu jopa tappamaan saadakseen hoitoa.

En tunne Timo Hännikäistä tai Veikko Savolaista, en voi kommentoida enkä tiedä mitä odotat minulta.

Halla-aho tai Hännikäinen tuskin ovat muslimimaahanmuuttajia, mutta väitätkö julkisesti heidän olevan "avohoidon tapauksia" mitä mitä haluat kertoa?

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #49

Sori. Luulin että viestisi liittyi blogikirjoituksen aiheeseen.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #51

Ok. Yksilöitkö ystävällisesti muistini virkistämiseksi kohdat blogissa, jossa mainitaan Timo Hännikäinen, Veikko Savolainen Halla-aho. Kiitos Tenka.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #52

Tarkoitin viestiäsi nro 16, jonka tulkitsin liittyvän blogin aiheeseen, joka ymmärtääkseni oli epäasiallisten kommenttien, esimerkiksi raiskaustoivomusten tai -uhkausten, esittäminen. Koska tulkitsin sinun väittävän, että tällaiseen saattavat syyllistyä "avohoidon tapaukset" (kuten Veikko Savolainen tämän blogin kommenteissa epäili, että moiseen saattavat syyllistyä muslimimaahanmuuttajat), koetin havainnollistaa tällaisia epäilyjä viittaamalla niihin tapauksiin, joista erityisesti on mediassa puhuttu.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #55

Tenka, vastasin siis blogistin esittämään tarkkaan sitaattiin mikä meihin suomalaisiin on iskenyt. Minä kerroin, että yksittäistapaukset eivät edusta laajempaa otosta suomalaisista ja emme tiedä näiden ihmisten taustoja. "Avohoidon" jälkeen piti kyllä kirjoittaa sana "tms.", jolloin tämä olisi toivon mukaan ollut tarkempi ettemme tiedä mikä näiden yksittäistapausten taustalla vaikuttaa.

En ole lukenut Veikko Savolaisen kommentteja kun vastasin suoraan blogistille hänen blogikirjoituksensa perusteella. Sen jälkeen sähköpostiini on tullut ilmoitus sinun kommentista enkä ole seurannut keskustelua sen enempää. En voi ottaa kantaa muiden keskustelijoiden kommentteihin, vastaan vain omistani.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #59

Okei. No tässä on Esa Niemelle koko sitaatti, täysin asiayhteydessään:

”Sanon aivan suoraan, että jos maahanmuuttajajengi raiskaa Rosa Meriläisen, minä olen tapauksesta yksinomaan iloinen.

Olen valmis sanomaan tämän suoraan aivan koska, missä ja kenelle tahansa. Pystyn myös perustelemaan sen: Se on moraalisesti oikein, koska Meriläisen kaltaiset ihmiset ovat syyllisiä siihen, että noita tyyppejä tulee Suomeen. Se vähentää raiskaajien Suomessa oloon syyttömien naisten tilastollista todennäköisyyttä tulla raiskatuksi. Se on opettavaista.”

Paraniko asia? Muistutettakoon, että lausuntahetkellä, joulukuussa 2006, Rosa Meriläinen oli oppositiopuolueen kansanedustaja.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #63

Asiayhteyteen palautettuna tuo halla-ahoismi vaikuttaa vielä pahemmalta kuin asiayhteydestä irrotettuna.

Kiitettävä ja rohkea avaus blogistilta. Suvaitsevaisuuskriitikotkin melkein myötämielisinä. Miksiköhän?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #63

Jussi, kiitos, vaikka epäilen edelleenkin ettei ole koko kirjoitus.

Pidän valitettavana, että minulle esitettiin asiayhteydestään irroitettuja sanoja, ja nyt lopulta sinä annat koko sitaatin kun muut ovat tarjonneet vain osan sitaatista.

Joku tuossa kertoikin, että liittyi vielä johonkin muuhun kokonaisuuteen, mutta kun kukaan ei toimi rehdisti ja kerro asiayhteyttä kokonaisuudessaan ja mistä tässä on loppujen lopuksi ollut kyse.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #89

Niin, sinulta puuttuu ilmeisesti täydellisesti kyky ottaa selvää asioista. Kaiken pitää tulla kuin Manulle illallinen tai ollaan epäreiluja :D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #100
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #63

No onpas Halla-ahon mopo keulinut oikein kunnolla. Mitenkähän nyt, kun persut on hallituksessa ja maahanmuuttajia tulee Suomeen ovista ja ikkunoista, niin kenet pitäisi maahanmuuttajajengin raiskata Halla-ahon iloksi? Soinin?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #95

Ei ole keulinut. Shokkiefekti on yksi neofasismin tietoisesti käyttämistä keinoista. Ja toimii. Ällistynyt ihminen on heikko vastustaja.

Käyttäjän ToniMikaelSiivikko kuva
Toni Mikael Siivikko

Tämän blogin kirjoittaja kirjoittaa hyvin ja asiaa. Hän kysyy mm. näin:

"Te (me) suomalaisen kulttuurin vaalijat, isänmaalliset ihmiset: missä kohtaa käytöstavat lakkasivat olemasta osa suomalaisuutta? Eikö kulttuuri, jota me yritämme säilyttää ja ylläpitää, ole tunnettu reiluudestaan, rehtiydestään ja asiallisuudestaan?"

Nythän on niin, että ei se suomalainen käytöskään ole aina ollut eikä ole niin mairittelevaa. Nyt internetin keksimisen jälkeen on vain ilmestynyt uusia tapoja ilemntää sivistymättömyyttä huutamalla nimetömänä törkeyksiä ja kehottamalla raiskaamaan toista mieltä olevat. Niin, eri mieltä olevat omat maanmiehet ja -naisetkin. Ja mitä huudetaan niille, jotka ovat eri kulttuurista tulleita? Muutaman minuutin vilkaisu esim. MV-lehden keskustelufoorumille riittää saamaan itsensä pahoinvoivaksi. Eikä se ole läheskään ainoa foorumi. Sen kaltainen kirjoittelu ei ole millään tavalla hyväksyttävää. Aika monen suomalaisen kohdalla puheet ja kirjoitukset muutttuvat vielä käytännön toiminnaksi. Aina löytyy joku hörhö, joka alkaa luettuaan noita yllytystekstejä myös toteuttamaan niitä. Ja jos nämä tyypit eivät löydä tappelua ulkopuolisista niin sitten aletaan tapella keskenään. Pääasiako on vain se, että saadaan möykätä ja tapella, oli syy mikä tahansa? Ensin otetaan rohkaisuryyppyjä tuplasti liikaa jonka jälkeen lähdetään kylille etsimään kähinöitä. Siellä annetaan nokkiin tuntemattomille jonka jälkeen palataan kotiin ja kohotetaan kirvestä. Perhe, lumihanki, poliisi ja se viimeinen erhe, vai miten se menikään?

Sitten: Kuuluuko raiskaustoivotuksen antaja avohoitoon? Ei! Sellainen tyyppi kuuluu hoidon piiriin, jota annetaan lukittujen ovien takana. Vaikkakin pyydän anteeksi niiltä, jotka ovat hoidettavana suljetulla osastolla sillä siellä on kuitenkin asiallistakin porukkaa hoidettavana sairautensa takia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sitten: Kuuluuko raiskaustoivotuksen antaja avohoitoon? Ei! Sellainen tyyppi kuuluu hoidon piiriin, jota annetaan lukittujen ovien takana. Vaikkakin pyydän anteeksi niiltä, jotka ovat hoidettavana suljetulla osastolla sillä siellä on kuitenkin asiallistakin porukkaa hoidettavana sairautensa takia."

Niin raiskaiustoivotusten antajat eivät kuulu sairautensa takia hoidettavana olevien joukkoon, voisivat olla vaaraksi muille potilaille.

Me emme taida olla vielä sivistysvaltio kun sellainen "pölhökustaa" joka toivoo suomailaisten raiskaamista on jopa valittu mepiksi, edustamaan suomalaisia Brysselissä.

Vielä on pitkä matka sivistykseen tällä meidän kansakunnallamme.

Käyttäjän ToniMikaelSiivikko kuva
Toni Mikael Siivikko

"Niin raiskaiustoivotusten antajat eivät kuulu sairautensa takia hoidettavana olevien joukkoon, voisivat olla vaaraksi muille potilaille."

Totta tuokin. Edesvastuutontahan se olisi ja ainakin väärin suljetulla olevia kohtaan. Olisiko sitten oikea paikka vankila? Meinaan, onhan tuossa varmaan aika lähelle jo täyttymässä rikoksen tunnusmerkit. Suomessa ei tuollaisesta laiteta vankilaan. Ei, sellaiset laitetaan Brysseliin parlamentaroimaan ja ajamaan maamme etua. Se kertonee jo siitä, olemmeko sivistysvaltio ja -kansa?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

A.V;"Vielä on pitkä matka sivistykseen tällä meidän kansakunnallamme."

Ymmärrykseen vielä pitempi, kuten olemme näistäkin "se oikeasti toivoo, että.."-kommenteista saaneet lukea.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jos Toni Mikael luet jonkin putinististalinistifasistipossun tai valkoburkhaklubilaisen kkk-desanttidosentin tai jihadistitötteröpään tai bokoharumilaisen hörhön MV-julkaisuja niin syytä vain itseäsi kun sinne menit, minä en mene kun ei ole asiaa! Kuinkas kehtaat sitten vielä antaa ymmärtää että nuo yksityissaitit olisivat jonkinlaisia suomalaisuusilmiöitä. Eri asia, jos silmillesi tai korvillesi rävähtää vihapuhetta Uudessa Suomessa tai muulla julkisella foorumilla. Itse en ole viha-asennepuhetta joutunut todistamaan muualla kuin kerran metrossa keskustasta Itäkeskukseen, kun joku ihan normiperheen näköinen pieni kansanryhmäseurue antoi leikkisästi ymmärtää, että suomalaisilla on siankärsä, koska syövät sianlihaa. Annoin anteeksi, vaikka rasistiporsailla oli mukanaan työikäinen aikuinen huoltaja, joka ei emärasistina puuttunut pienempien puheisiin.

Käyttäjän ToniMikaelSiivikko kuva
Toni Mikael Siivikko

Parahin Veikko, kävinhän minä siellä ÄmVeessä sen noin viisiminuuttisen. Eikö se joku historian kuuluisuus sanonut että "Pidä ystävät lähellä ja viholliset vielä lähempänä". Sitä viittä minuuttia kauempaa en kyllä pystynyt pitämään "vihollista" lähelläni kun tuli niin öklö olo.

Onko moiset yksityisyys-saitit sitten suomalaisuusilmiö? Näkyy olevan. Kuka tahansa pääsee niitä lukemaan ja valitettavasti kirjoittamaankin. Sinne pääsee näemmä jopa Uuden Suomen blogikirjoittaja.

Tuo, mihin olet törmännyt metrossa välillä keskusta-Itäkeskus, on kieltämättä eittäin ikävää. Ikävää oli myöskin se, mihin törmäsin erään suuren pohjois-suomalaisen kaupungin linja-autoasemalla, jossa ulkonäön ja murteen perusteella täysin suomalaiselta vaikuttava pariskunta antoi täyslaidallisen kahdelle nuorelle selvästikin lähi-idästä tulleelle nuorelle tytölle. En tarkkaan viitsi lainata sitä tekstiä, jolla pariskunta kommentoi isoäänisesti ja julkisesti tytärten ihonväriä, pukeutumista, kummallista kieltä puhumatta lainkaan edes siitä, minkä maailman vanhimman ammatin edustajiksi tyttöjä epäiltiin.

Sitä se on. Kuka saa ja kuka ei tehdä mitäkin. Onhan pelkästään se jo sivistystä, että olemme valkoihoisia vai kuinka?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #29

Ei kalpeanaamaisuudessa ole sen kummempaa sivistystä terveihoisempiin verraten ainakaan jos on vielä siankärsäkin syntymävikana tai vääräuskoisen ruokavalion vuoksi jonkinvärisen pyh. kirjan mukaan kai.

Semmoistahan se on vapaassa maassa, että täällä pitää antaa kaikennäköisten ja väristen ja uskontokuntahörhöjenkin sanoa sanottavansa, mutta pakko ei ole ketään ottaa sillä tavalla vakavasti loukkaantuen kuin nuo mieltäänpahoittavat fariseukset ja publikaanit sekä suvaitsevaisten että islaminhyysääjien että stalinistimielisten ym. ääripiireissä ovat tekevinään.

MV on tietääksemme kai venäläismielisen itäslaavin ohjastama putinistimielinen rasismihehkutussivusto joka on kytköksissä Pegida-rasisteihin ym. itänaapurin juoniin hajottaa sananvapauden varjolla Eurooppaa ja Suomeakin. Mutta valtaosa itäslaaveistakin on kunnon ihmisiä eivätkä sisimmässään pierekään putinistisikojen suuntaan. Jos MV-sivuilla käy, voi kysyä sitten itseltään klikkaako myös pornosivustoille kauhistelemaan aineiston siveettömyyttä, tai meneekö kirkkoon/moskeijaan ihmettelemään kun kehitysoppia ja homoliittoja ei ylistetä, tai lukeeko Me EdistysFemakkoja tai Vihreää lankaa odottaen järkiperäistä realistista analyysia yhtään mistään... ;)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väkivalta on kuulunut osana suomalaiseen kulttuuriin kautta aikain, asiat on täällä ratkottu enemmän puukkojen kuin keskustelujen kautta.

Käyttäjän ToniMikaelSiivikko kuva
Toni Mikael Siivikko

Niin taitaa olla. Olisiko jo aika muuttaa tapoja, joilla asioita ratkotaan?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

On jo jossain määrin muuttunutkin, naapureiden perässä mennään. Ruotsissa on jo lähi-itäläisafrikkalaisslaavilainen tuontikulttuuri rikastuttanut perinteistä monikulttuurista vuoropuhelua mm. pommin- ja kranaatinheittoilmiöillä ja venäjältä tuleva putinistijohtoinen Eurooppa hajottava hard core -rasismivirtaus näemmä tukee itäistä kulttuurinvaihtoperinnettä ihan YYA-hengessä. :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Arto, enimmäkseen puukoilla, mutta eiköhän ne lahtarit kuitenkin tapettu ampumalla, joiden ruumiita punikit viskelivät Uittamolla mereen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Hyvät käytöstavat eivät liity mitenkään isänmaallisuuteen tai edes suomalaisuuteen. Todellinen korrelaatio taitaa olla jopa päinvastainen. Miksi yrität käyttää niitä argumentteina perusteluissasi?

Asiallinen toiset huomioiva humaani käyttäytyminen on toivottavaa ihan yleismaailmallisesti, mutta on tosiaan naiivia odottaa sitä kaikilta. Edes täällä Suomessa.

Ismo Ollikainen

tätähän se vapaa kasvatus on ei siiss mitään kasvatusta saa olla kuin sonnit pellossa ja tehdä mitä haluaa eikä voida kieltää mistään sehän on selvä että näin käy ....tyhmemmät kaikkein hulluinpia ...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Onneksi emme ole vielä vajonneet yhtä alas kuin kaikki afrikan ja ehkä yhtä lukuunottamatta lähi-idän maat ja tuo itäinen pahan valtakunta tuossa. Vaikutteita tosin on tulossa ja tilauksessa kai lisää.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Teksti oli hyvä. Ellei kuvasi alla olisi puoluekantaa, olisi erittäin vaikea tekstin perusteella sitä arvata. Et syyttänyt ketään etkä myöskään puolustellut ketään. Totesit vain, että yritetäänpäs nyt olla ihmisiksi, itse kukin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Joskus on uskallettava myös vastuullisesti ja aiheellisesti syyllistää ilmeisiä syyllisiä kehityksen toivossa. Muuten on vaarana että vain mitäänsanomattomasti hymistellään tekopyhinä vähän kuin eduskunnassa tehtiin sen Afganistanin laittoman neuvostonukkehallitsijan eliittiin kuuluneen ja Kremlin kautta Suomeen pakolaisena työnnetyn nykyisen kansanedustajan johdolla. Siis Kreml työnsi ja saimme onnen ottaa vastaan tuon sinällään hienon ja kauniin ihmisen. Mutta tässä maailmassa Nasima ei tunnu ihan silti elävän puheittensa perusteella, joissa vastuu kotoutumisesta ja vihakulttuurista siirretään pääosin suomalaisille.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tiinan motossa mainitaan keskustelunlietsonta ja minun motossa suominta ja kaksoistrollaus, joten tuuletetaan nyt tunkkaista ilmapiiriä tervehdyttävästi! Niin Nasiman ja hänen neuvostoquisling-isänsä Suomeen tuoneen pakolaisaallon kuin nykyisenkin merkittävin syyllinen kaukaisen uskontokuntakulttuurin ohella on Kreml ja KGB/FSB, jonka ex- ja nykyinen johtaja Vladimir "Iljitsh" Putin masinoi taas Länsi-Euroopan hajottamiseksi kansainvaelluksia, joiden uhreja ei itse ole valmis auttamaan ainakaan humanitaarisesti mutta tukee kyllä niihin liittyviä rasistiliikkeitä Kuten Pegidaa ja Vastarintaliikettä ja Suomen "Itsenäisyys"puoluetta.

Kun Afganistanin suuriruhtinaanpestissä olleelle Razmyarin diplomaatti-isukille ei enää ollut neuvostofasistimiehittäjille käyttöä, eikä ns. rehellistä työtä löytynyt Moskovassakaan, heidät ohjattiin kylmästi länteen. Suomessahan luovaa arvokkaampi toiminta ei ole ollut tuolla statuksella myöskään tarpeen. Toivotaan että Nasima-tyttö kuitenkin joskus tekee muutakin kuin maailmoja syleileviä demarivalheellisia ihanuuskeijujulistuksiaan ja oivaltaa että euroopan rasismiaallon takana ovat hänen pakolaisuutensa reitittäneet voimat... ;) https://fi.wikipedia.org/wiki/Nasima_Razmyar

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Selvennetään nyt vielä, koska huomaan itsekin kirjoittaneeni hieman epäselvästi. En siis ihmetellyt, että perussuomalainen kirjoittaa noin hienosti, vaan totesin, että tekstisi oli niin yleisinhimillinen (tai perus suomalainen), että se olisi voinut olla ymmärtävän ihmisen kirjoittama ihan poliittisen kirjon laidasta laitaan.

Juha Kuittinen

"Jätetään ne rienaukset ja uhkailut muille".

Tämä on ihan totta, Tampereen alueella hoitajat ovat saaneet rienauksista ja uhkailuista tarpeekseen..

Nyt henkilökunta pelkää pimeällä liikkua laajalla sairaala-alueella, kun vastaan tulee äänekkäitä miesryhmiä. Iltalehden haastatteleman hoitajan mukaan miesryhmien käytös on ollut jopa uhkaavaa.

- Peloista pitää voida puhua. Autoja on potkittu ja tuulilasiin syljetty ja niitä on töhritty. Moni kollega on kertonut, että keskisormea näytetään ja jotkut ryhmät kävelevät vastaan ylimielisesti eivätkä väistä. Olemme saaneet vain ohjeet, että jos pelottaa, pitää liikkua pareina autolle pimeässä, hoitaja kertoo.

Hän arvelee pitkästymisen ja kulttuurieron olevan syynä monen turvapaikanhakijan huonoon käytökseen. Hän toivoisi lisää ohjeita sairaalan johdolta hoitajille ja vartioinnin lisäämistä.

http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/20151016205...

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Raiskauksista puhuminen on tabu. Raiskauksista ei myöskään saa varoittaa:

"Halveksittava ja brutaali teko" – poliisi hermostui rasistisista raiskausjulisteista
http://yle.fi/uutiset/halveksittava_ja_brutaali_te...

Kuitenkin raiskauksia tapahtuu yhä enemmän ja enemmän (esim. tilastojen mukaan), mutta hiljaa pitäisi olla, ettei vain kukaan loukkaannu.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Ymmärtääkseni Ilkka Huotari toivoo, että vaikenemisen sijasta raiskauksista varoitettaisiin.

Okei. Suomessa annettiin vuosina 2005-2010 tuomio 505 raiskauksesta. Kolmessa tapauksessa tekijä oli nainen.

Siispä varoitus: Miehet raiskaavat! Varokaa miehiä! Eihän kukaan nyt loukkaannu tästä?

Vai onko tässä jokin kaksoisstandardi? Ajattelevatko jotkut niin läpinäkyvän epäjohdonmukaisesti, että raiskaajien sukupuolen mainitseminen on epäreilu yleistys, ja huomattavasti vähemmän merkittävän etnisen taustan mainitseminen ansiokasta huolenpitoa?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Toivoisin tasapuolisuutta keskusteluun.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #70

Hyvä pointti. Otetaanpa uusiksi:

Myös vaaleaihoiset suomalaiset miehet raiskaavat!

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #71

Voisin tuohonkin kommentoida, mutta täytyy nyt pysyä edes jotenkin bloggauksen aiheessa, mikä oli (laajasti ottaen) se, miten asioista keskustellaan.

Itse raiskaukset kuuluvat toiseen aiheeseen, voidaan jatkaa niistä jossain toisaalla.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

"...ja huomattavasti vähemmän merkittävän etnisen taustan mainitseminen ansiokasta huolenpitoa?"

vai suhteellisesti huomattavasti enemmän merkitsevän (tilastojen valossa yli kymmenkertaisen, Irak jopa 50 kertainen vaaleaihoiseen suomalaismieheen verrattuna) etnisen taustan huomiotta jättäminen on välinpitämättömyyttä naisten koskemattomuusoikeutta kohtaan.

tarkoitan ylläolevalla, että väitteesi on epätosi

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Mielenkiintoista miten rienauksia ja uhkailuja pitää kaikesta huolimatta pyrkiä puolustelemaan, kuten yllä Juha Kuittisen ja Ilkka Huotarin kommenteissa. Sillä puolustelustahan näissä kommenteissa on kyse, väistelystä. Eikö tosiaan herroilla ole selkärankaa sanoa yksinkertainen "ei", kuten Tiina Palovuori tekee?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Voihan olla, että joitain yksittäistapauksia on ollut. Onko se niin paha asia?

Näinhän itse raiskauksiin suhtaudutaan.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kysyin Ilkka Huotarilta selkärangasta.
Yksittäistapaus.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #73

Myönnätkö siis, että selkärankaa ei ole niillä, jotka vähättelevät raiskauksia?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #79

Niinkuin Halla -aho joka silmää räpäyttämättä tarjoo raiskausta oman kylän gimmalle joka ei enää ole kundin jengissä.

Atte Peltomäki

Tuo on vain se älyllisesti ja verbaalisesti hieman lahjattomamman väen tapa puolustella huonoa käytöstä hyvillä motiiveilla. Luepa vaikka Esa Niemen vastauksia aiempaa, niin löydät paljon hienostuneemman tavan kääntää asiaa päälaelleen.

Veikko Nironen

On tämän maan meininki mennyt nähtävästi pelkästään kaiken ulkomaisen vaikutuksen ihannoimiseksi ja samalla suomalaisen kulttuurin alasajoksi...

Täytyy vaan kysyä kenen valtuutuksella näin tehdään, koska jos uskallettais järjestää kansanäänestys, jossa kysyttäis esim. halutaanko suomeen nykysenlaista pääsääntöisesti islamin uskoisista koostuvaa maahanmuuttoa...

Varmaa on että Suomi ei halua islamisoitua, mihin tämä käytäntö vääjäämättä johtaa...

Kysymys kuuluu kenen etu on, että maa täytetään islamin uskoisilla maahantulijoilla, joiden perusajatus on maailman saattaminen islamistiseksi...

Vielä kerran pakko ihmetellä euroopan johtajien järjettömyyttä, päästää alueelleen taistelukuntoisia nuoria miehiä, jotka esiintyvät avuntarvitsijoina...

Ja kuitenkin ovat vaatimassa paljon parempia olosuhteita, kuin todelliset avuntarvitsijat normaalisti tekisivät...

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Missä suhteellisuudentaju? Tänä päivänä asuu n prosentin verran muslimeja ja ennuste että se jopa kasvaa kahteen prosentiin seuraavan 20 vuoden aikana. Ja sitten puhutaan islamisoitumisesta :D. Kristinuskokin on tuontiuskonto ja sen lisäksi läheistä sukua islamin kanssa. So what jos jokunen ihminen tässä maassa on muslimi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Muslimeja meillä on ollut sata vuotta ja Ben Zyskowiczinkin vaimo on tataarimuslimi. Stalin karkotti loputkin tataarit Krimiltä samoihin aikoihin kuin Suomen karjalankin asukkaat kodeistaan. Hyvin ovat kotoutuneet ne työteliäät ja puuroakin syöneet muslimit, mutta jotkut harvalukuisetkin Somalian merirosvorannikoilla ja Bagdadin luksuskahviloissa vetelehtineet ja hädänalaisia syyrialaisia ja kristittyjäkin myös kuvaannollisesti kyynärpäillään veneestätipautelleet yksiavioisuuteen ja väkivallattomuuteen tottumattomat...

Heli Hämäläinen

Muuten hyvä vedätys, mutta henkilökohtainen suomalaisuuteni rakentuu heimoidentiteetin päälle eikä ole millään tavoin sidoksissa Suomen valtioon, joka on yhtä vieras kuin mitä on Ruotsin valtio tai Venäjän valtio.

Eli voin hyvin muuttaa esim. Kanadaan tai Australiaan ja olla edelleen suomalainen.

Kommentoin vain suomalaisuutta. Jätän suvakki ja rasistiöyhötykset omaan arvoonsa. Henkilökohtaisesti totean, että kaikki syrjintä kaikissa muodoissaan on väärin. Tähänkään en tarvitse tuekseni mitään kollektiivista ajattelua, peilaamista mihinkään kansanryhmään.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Maahanmuuttajalle myönnetty kansalaisuus ei tosiaankaan muuta suomalaista kandalaiseksi tai ketään ulkomaalaista suomalaiseksi - kansalaisuus ja kansallisuus ovat edelleen kaksi eri asiaa: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204314-m...

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Toden totta olen havainnut läjäkaupalla ihmisiä jotka ovat perin tuohtuneet jatkuvaan rasistiksi nimittelyyn kun ovat kiinnostuneita esim. kustannuksista, tällöin vastauksena hyvin herkästi tulee, että inhimilliselle hädälle ei kuulu laskea hintaa, jos sen tekee on rasisti.

argumentti on tuohtuneen ja varsinkin nuoremman sukupolven (ei vielä niin talousorientoituneen) suusta yleinen, mutta loogisesti järjetön ja
kun rasistinimittelylle ei ole perustetta, se on oikeutetusti loukkaavaa ja ihmisillähän keskimäärin istuu pikkupiru olalle kun häntä loukataan, tekee mieli näpäyttää takaisin, se tehdään sitten joko julkisesti tai näennäisesti sivistyneemmin yksityisviestinnällä.

että en ihmettele, että yksityisterveisiäkin lähetellään ja sitähän tapahtuu puolin ja toisin, itse en ole moiseen mielestäni koskaan sortunut, julkisesti alkaneet kinat puidaan julkisesti, tai annetaan olla.

ja tähän lopuksi sanotaan sitten se ei

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Sosiaalinen media on tosiaan hieno kommunikoimisen väline, mutta ihmiset pilaavat sen.

Valitettavasti tähän nyt ei ole mitään lyhyen aikavälin lääkettä, ellei nyt rajoiteta vaikka 70% kansasta pois netistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin tietystikään siihen ei ole lääkettä kun liike joka yhteiskunnallisesti suuntautuvassa somessa rakentaa alustaansa ja toimintaympäristöään siellä on syvästi kultuuripessimistinen juuri niin kuin sinun kommenttisi napakymppiesimerkillä osoittaa!
Edelliset kansanliikkeet jotka aktivoivat mainitsemaasi 70 prosenttia olivat juuri päinvastaisia. Ne olivat kansallisesti ajatellen vastuuntuntoisia, syvästi emansipatoorisia. Kun ne aktivoivat ne myös nostivat ihmisiä. (työväen sivistysliike, työväentalot, työväen urheiluliike jne)
Kulttuuripessimistinen neofasistinen nuivalisto ja sen eliitti kuten Matias aristokatti Turkkila ovat katastrofi kansallisessa mielessä.
Mitä nuivat aristokatit tarjoavat kansakunnalle on kaksikirjaminen iskulause lyhennettynä MV.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Valitettavasti tähän nyt ei ole mitään lyhyen aikavälin lääkettä, ellei nyt rajoiteta vaikka 70% kansasta pois netistä."

Ei tarvitsisi rajoittaa kenenkään osallistumista, kunhan vain kaikki järkevästikin asioihin suhtautuvat ihmiset kirjoittelisivat. Nyt kun vain äärimeilipiteitä edustavat ja eksentrikot kirjoittelevat, tilanne näyttää siltä että kansa olisi ilmisodassa keskenään tai kahtia jakautunut.

Suurin osa ihmisistä eivät siis edusta näitä täällä somessa esiintyviä äärimielipiteitä, mutta jostain syystä heiltä puuttuu into kirjoitella.

Tämä some siis pysynee eksentrikkojen omana areenana. Se on minusta OK, kunhan asian vain tiedostaa, eikä kuvittele että koko tämä kansa on tällaista. :)

Käyttäjän amgs kuva

Arto, Sini, Ville, Antti, Jussi, jne. luin nyt kommenttiketjun ja teksti on sitä mitä itse kannatan ja näinkin my;s te kaikki. Siksi ihmettelen miksi kirjoittaja on tukemassa puoluetta, jossa on kansanedustajia, jotka pitävät yllä vastakkainasettelua heidän ja eri mieltä olevien välilla. Reijo Tossavainen on vuodesta toiseen haukkunt ihmisiä eri erikoisille termeillä, kuten mukasitä ja mukatätä. Tiedätte hyvin. Jos nyt on niin, että kirjoittajan puolueen puoluejohto on tämän tekstin kanssa samaa mieltä, niin nyt pitää tapahtua muutoksia puhetasolla suvaitsevaisia kohtaan. Ehkä se olisi alku järkevälle keskustelulle, muuten tämä kirjoitus on vain kaunis yritys. Kiitos Tiinalle kauniista kirjoituksesta!

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #102

A.M.G.S;"..niin nyt pitää tapahtua muutoksia puhetasolla suvaitsevaisia kohtaan."

Tarkoitatko siis, että me "mamukriitikot" alamme käyttää samanlaista kieltä teitä "suvakkeja" kohtaan, kuin esmes Sini täällä meitä kohtaan, vai millaista rupattelua kaipaat?

Atte Peltomäki Vastaus kommenttiin #106

Jos luet US:n kommentteja enemmän läpi ja lasket monestiko liberaaleja ihmisiä täällä mollataan vs. monestiko konservatiiveja, niin olisi sinullekin selkeämpää kumman ryhmän pitäisi etunenässä pyrkiä sivistämään ulosantiaan.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #109

A.P;"..kumman ryhmän pitäisi etunenässä pyrkiä sivistämään ulosantiaan."

Ihan tarkkaa lukumäärää en ole laskenut, enkä näin ollen pysty sanomaan kumpi puoli "johtaa", mutta sen tiedän, että jos samalla tavalla juttelisi vaikkapa maahnmuuttajista kuin Sini meistä "kriittisistä", niin potkut tulisi täältä ja hyvässä lykyssä vielä syyte perään.
En itse siis aivan allekirjoita tuota kommenttiasi, vaikka varmastikin ylilyöntejä tapahtunut "meidänkin joukkueen" taholta. Nämä kuitenkin yleensä poistetaan nopeasti, sitä vastoin vastapuolen sivistymättömyydet saapi jäädä.

Atte Peltomäki Vastaus kommenttiin #110

Tämä ilmiö on havaittavissa ihan katukuvassakin, heijastuu vain US:n kommenteissa. Maahanmuuttokriittisten joukosta löytyy suurin osa ääliöistä, joiden mielestä nyrkin heiluttaminen on oiva tapa mielipiteen ilmaisuun.

Vai monestiko on hippijengiltä tullut käkeen? Ysärin skinijengit varmaan kaikki muistaa vielä; ilmiö, joka on taas nostamassa päätään.

Vertailun vuoksi, kerrat jolloin oon saanu väistellä skinejä lasketaan sadoissa. Kerrat jolloin maahanmuuttaja on tullut riehumaan on tasan yksi, mustalainen vaati kaljan ja uhkasi viedä kaikki, jollei saa yhtä. Skinien jäljiltä taas naamassakin jo tikkejä tusinan verran, murtuneita luita jne.

Tämä ilmiö vain heijastuu netissä, kun täällä sanan säilän heiluttaminen on paljon helpompaa ja turvallisempaa, kuin nyrkin heiluttaminen kadulla. Ihan yhtä daijua puuhaa kumpikin.

Atte Peltomäki Vastaus kommenttiin #111

Tältä pohjalta on muuten kovin vaikea olla kovin maahanmuuttokriittinen. Maahanmuuttajista ei o koskaan ollu mulle oikein mitään harmia, sen sijaan maahanmuuttokriittiset ja omasta mielestään isänmaalliset suomalaiset ovat olleet todellinen vitsaus aikoinaan. Ja olen niin suomalainen kuin mies vain voi, molemmat isoisäni ovat sodassa aikoinaan palvelleet ja niin palvelisin minäkin, jos tilanne päälle tulisi.

Isänmaallisuutta.. p*skan marjat, huonon itsetunnon omaavat testosteronijuntit ovat vain keksineet oivan tekosyyn pahan olonsa purkamiseen. Isänmaan edun kanssa ei tällä toiminnalla ole mitään tekemistä.

Toimituksen poiminnat