Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Aidosta huolestani tehtiin naurun asia

Kävin eilen illalla Tampereen kaupungin ja SPR:n infotilaisuudessa pakolaisten hätämajoituksesta. Osana keskustelua eräs mies kysyi, onko naisten syytä olla huolestuneita turvallisuudestaan vastaanottokeskusten lähistöllä. Mielestäni kysymys oli asiallinen, ja olen pohtinut sitä itsekin paljon, kun uusi vastaanottokeskus avautui 750 metrin päähän kodistani.

Erään keskustelijan vastaus tyrmistytti:

"Kyllä suomalaiset naiset osaavat pitää huolen itsestään. Eivät he ole mitään halpaa nakkia."

Enemmän tyrmistytti se, että kyseinen repliikki sai salissa raikuvat aplodit. Myös naisilta.

Suosionosoitusten myötä minun ja monen muun aidosta huolesta tehtiin naurunalaista. Varsinaiseen kysymykseen ei koskaan vastattu. Annettiin sen sijaan ymmärtää, että suomalaisen naisen tulee olla itse vastuussa fyysisestä koskemattomuudestaan, eikä kukaan muu kuin "halpa nakki" edes joudu uhkaaviin tilanteisiin. Meillä on aika epämiellyttäviä raiskaustilastoja viime ajoilta. Ovatko ne uhrit todella olleet halpoja nakkeja?

Nyt vähän karua totuutta pöytään. Jos iltalenkilläni minua vastaan tulee yksi tai useampi aggressiivinen mies, olen täysin avuton. En ole mitenkään erityisen vahva. Ja vaikka olisinkin, saatan mennä tilanteessa lukkoon, voin kompastua juostessani pakoon tai epäonnistun yrityksissäni torjua mies päältäni. Juuri tämä avuttomuuden tunne on kaikista pelottavin ajatus raiskatuksi tulemisessa. Siksi tuntuu käsittämättömän loukkaavalta, että siihen avuttomuuteen yritetään liittää häpeän tunnetta.

"Miksi et vastustellut tarpeeksi? Miksi et kyennyt puolustamaan itseäsi, kuten suomalaisnaisen pitäisi?"

Näihin kysymyksiin ei kuulu yhdenkään uhrin joutua vastaamaan.

Slut shaming -ilmiötä eli naisten syyllistämistä raiskauksistaan on pitkään yritetty hävittää yhteiskunnasta. Nyt tilalla on nakki-shaming, joka saa valtuustosalin kokoiselta yleisöltä aplodeja ja paikallismedialta runsaasti näkyvyyttä. Se on väärin. Se on väärin ja lisäksi äärimmäisen ylimielistä. Minun pelkoani ei saa ohittaa kuittauksella halvoista nakeista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

59Suosittele

59 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (212 kommenttia)

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Jos olet seurannut poliisin tiedotteita, turvapaikanhakijat eivät ole lisänneet rikollisuutta tai hälytystehtäviä muuten kuin heidän kimpussaan olevien suomalaisten hillitsemisessä.

Huolesi ON naurunasia. Ei siis huoli turvallisuudesta sinänsä vaan se, että kuvittelet turvapaikanhakijoiden jotenkin erityisesti sinua vaarantavan.

Käyttäjän TiinaPalovuori kuva
Tiina Palovuori

Ihanaa, että ajattelet noin. Varsinkin, kun ainoa tapani todistaa väitteesi vääräksi on joutua raiskatuksi.

Olen huolestunut turvallisuudesta vastaanottokeskusten lähistöllä, koska ystäväni ovat kokeneet häirintää niiden lähellä. Onko huoleni tilastollisesti perusteltua? Vielä on hankala sanoa, koska tilanne on niin uusi. Toisen ihmisen huolen tekeminen naurunalaiseksi on joka tapauksessa ehkä typerintä mahdollista keskustelua.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

" ainoa tapani todistaa väitteesi vääräksi on joutua raiskatuksi"

Pötyä, kyllä sen muutenkin voi todistaa. Kyllä minulle riittäisi, että se olisi jotenkin perusteltavissa.

Turvapaikkahakemukseen saattaa vaikuttaa olennaisesti kuinka he täällä käyttäytyvät, joten eiköhän suurin osa ole niin kiltisti kuin pystyy. Lisäksi turvapaikanhakijat ovat usein alueilta, joilla poliisin käsiin joutuminen on oikeasti paha asia, miksi he uskaltaisivat olla vaaraksi enemmän kuin täkäläisiin poliiseihin jo tottuneet?

Ystäväsi ovat kokeneet häirintää? Minkähänlaista häirintää? Eikä ole mahdollista, että ovat ymmärtäneet tilanteen väärin?

Ja tarkoitukseni ei tosiaan ollut nauraa huolellesi vaan yrittää selvittää, mihin se perustuu. Nyt olet jo vähän sitä avannut, muttet kovin paljoa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #13

Eikai se hakemukseen vaikuta eikä myönteisessäkään päätöksessä voida ennakoida turvapaikansaaneen käyttäytymistä,päätös tosin voidaan purkaa käyttäytymisen vuoksi.

Petri Muinonen

"ystäväni ovat kokeneet häirintää niiden lähellä"

Minulle tuollainen perustelu on aivan riittävä syy olla huolestunut, ei näitä tapauksia
1) aina ilmoiteta poliisille
2) poliisi ei halua levitellä tietoa, vaikka ilmoitettaisiinkin, jos ei johda edes tutkintaan
3) jos ilmoitetaan, se saattaa johtaa kostotoimenpiteisiin
4) ja joku älypää kommentoija kuitenkin leimaisi siitä rasistiksi, joka "pelkää mörköjä"

Älä välitä, joillekin mikä tahansa asia muuttuu todellisuudesta ilkuttaviksi saduiksi ja tarinoiksi siinä vaiheessa kun se ilmestyy SOME-tilaan. Nuo haluavat vain konfliktia tai sitten julistaa oikeassa olemistaan. Ei todellakaan edes vastaamisen arvoista.

Jussi Helttunen

Moikka Tiina!

Toi Ala-Olla ja pari muuta sen frendiä provoo vaan, siitähän heille maksetaan. Oikeesti ei ole noin tyhmiä ihmisiä olemassa. :)

Paa niin moneen mediaan kun ikinä kerkeet. Tulet varmasti enemmän ja enemmän kuulluksi!

Tsemppiä!

Jusa

Mika Samuel Kiekkijev

Toki voi peloille nauraa ja niitä voi vähätellä vetoamalla muutaman viikon ajalta tehtyihin tilastoihin.

Toki jos sitten katsotaan tilastoja pidemmältä ajanjaksolta, niin juuri suurimpien Suomeen tulevien turvapaikkaa hakevien ryhmien kohdalla esim. raiskausrikollisuus on 17 kertainen vs. kantaväestö.

Tätä on aivan turha yrittää selittää sillä, että suurin osa raiskauksista jää ilmoittamatta jne...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Toki voi peloille nauraa ja niitä voi vähätellä vetoamalla muutaman viikon ajalta tehtyihin tilastoihin.

Toki jos sitten katsotaan tilastoja pidemmältä ajanjaksolta, niin juuri suurimpien Suomeen tulevien turvapaikkaa hakevien ryhmien kohdalla esim. raiskausrikollisuus on 17 kertainen vs. kantaväestö"

1) Muutaman viikon? Suomessa on ollut vastaanottokeskuksia 90-luvulta lähtien.

2) Vaihdat sujuvasti turvapaikanhakijoista jo oleskeluvan saaneisiin... ei vaan KAIKKIIN ulkomaalaisiin. Kohtuuttoman suuri osuus ulkomaalaistaustaisten suomessa tekemistä rikoksista, myös siis noista raiskauksista on turistien tekosia.

Tässä on kyse vastaanottokeskuksen herättämistä peloista, jos vedät niihin yhtäläisyysviivan näistä ylenmäärin märehdityistä rikostilastoista, sinulla on parempi olla vahvat perusteet.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #31

Mikä tätä Ala-Ollaa ihmisenä vaivaa?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #124

No, veikkaisin, että ihan vain kulttuurimarksilainen viha suomalaisia ja suomalaisuutta kohtaan.

Raimo Hämäläinen Vastaus kommenttiin #124

Vaikea sanoa, etu- ja sukunimi täysin Suomalainen mutta vihaa meitä muita Suomalaisia kuin myrkkyä

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #31

Ala-Olla, vaatimasi lähdeviite turisteista !

Jussi Helttunen Vastaus kommenttiin #31

Ala-Olla...
Ei ole vaan suorasta väkivallasta vailla perusteita! Nimim. kokemusta on.
Tyypille tulossa syyte.
Onks sulla kopassa joku rikki?

Marko Parkkola

Ei mitään syytä pelkoon. Lainatakseni helsinkiläistä poliisia Jari Taposta, nämä ovat vain piikkejä tilastoissa.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/120909-raiskaukset...

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Ala-Olla katosi kuin pieru saharaan kun otettiin esiin tilasto.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #90

Ei paha mihinkään tältä pallolta häviä. Sitä vastaan pitää taistella. Niitten, jotka jaksavat joka päivä.

Kaisa Nyström

Poliisin tiedotteet asiasta ovat kyllä annettu kovin varhaisessa vaiheessa. Poliisin tiedotteet, eivätkä mitkään tilastot sisällä läheskään kaikkia lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä, raiskauksia eikä niiden yrityksiä. Kysy vaikka kriisikeskus Tukinaisesta asiasta jos et usko. Minä menin ilmoittamaan turvapaikanhakijan tekemästä lapsen (juuri 14-vuotta täyttäneen tytön) seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Arvaa mikä vastaus poliisilta tuli ? Meillä ei ole todisteita, asiaa ei tutkita. Todisteeksi ei riittänyt tytön yöpyminen aikuisen miehen luona. Kukaan ei edes halunnut kysyä asiasta lisätietoja. Tyttö myönsi anaaliseksin miehen painostuksen seurauksena. Poliisia ei kiinnosta. Asiaa ei tutkita.
Tiedän kaksi muuta tapausta, jotka menivät tutkintaan saakka , mutta niissä tehtiin syyttämättäjättämispäätös aivan käsittämättömien perusteiden vuoksi. Toista tapausta yritetään saada uudestaan tutkintaan ja mies syytteeseen koska reilusti alle 16-vuotias tyttö tuli teon vuoksi raskaaksi, syntyneen lapsen pitäisi riittää näytöksi.
Mediassa on ollut esillä, että on runsaasti tapauksia (oli sitten tekijänä suomalainen tai turvapaikanhakija) ei tutkita resurssipulan vuoksi.
Tässä vain pari esimerkkiä, miksi mielestäni tytöillä ja naisilla on todellista aihetta pelkoon.

Sami Koski

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015053119783735_uu....

Niin, miksi ulkomaalaisten osuutta rikoksiin ei enää tilastoida vedoten resurssipulaan. Linkissä yksi "poliisitilasto" joka ei kyllä täysin tue aikaisempaa väitettä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

H.A-O;"Huolesi ON naurunasia.."

Vaikka tollanen komea uros oletkin, niin itse kuitenkin uskoisin että Tiinalla enempi pelättävää näiden mamujen puolelta. Siinä mielessä tuntuu aika ala-arvoiselta tuo vähättelysi toisen huolesta ja peloista.

Juha Mörönen

Käsittämätön tyyppi...,pidä vaan laput similläsi...,totuus voisi kirvellä

Käyttäjän LassePeltonen kuva
Lasse Peltonen

Lähetin kansanedustajille seuraavan linkin ja siihen liitetyn pitkän viestin, jossa tiedustelin mm. VOKkien turvallisuutta:

https://www.facebook.com/pekkalasanna/posts/102063...

Kansanedustajan ja ex-ministerin Sirkka-Liisa Anttilan vastaus:

"Kiitos Lasse Peltonen

Kiitos tärkeästä yhteydenotostasi. Minulle nämä viestit ovat tuttuja syystä, että meillä Forssassa on juuri viikko saatu lähes 300 pakolaista ja samalla tavalla he meillä käyttäytyvät käyden ihmisten puutarhoissa pudottamassa omenat puista, kurkistelevat ihmisten omakotitalojen ikkunoista sisään, en tiedä mitä etsivät jne jne. Kahakoivat myös keskenään. Poliisia on meidänkin keskukseen kaksi kertaa jo ensimmäisen viikon aikana tarvittu ja lisää tulee tarpeita.

Meillä on erikoinen tapa toimia tässä asiassa erityisesti viranomaisilla. Enkä tiedä mistä se johtuu että heidän aiheuttamistaan ongelmista täysin vaietaan. Se on erittäin suurta itsepetosta. Se tulee vaikuttamaan juuri päinvastoin mitä salaajat kuvittelevat. Ilmapiiri pakolaisia kohtaan kiristyy ja ihmisten mielissä viranomaisista tulee epäluotettavia. Puhun tänään asiasta ministerin kanssa.

Kiitos yhteydenotosta erittäin tärkeässä asiassa. Olen itsekin ihmeissäni tästä ilmapiiristä jolla suojellaan heitä tavalla joka ei ole kenenkään etu.

Hyvää jatkoa toivottaen Sirkka-Liisa Anttila"

Liitettynä tähän "hätään":

http://news.yahoo.com/finlands-no-good-disappointe...

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

"Huolesi ON naurunasia."

Tämä Hannun kommentti pitää tallettaa tulevaisuutta varten.

Jussi Helttunen

On talletettu! Ja uskon että muutama muukin on... ;)

Jussi Helttunen

Hannu Ala-Olla.

Sä oot selkeesti sekä vaja- että suvakki. Sama asia?!
Kenenkään henkilön oma turvallisuuden tunne tai sen puuttuminen ei ole leikin asia. Ja jos tää meidän mahdollisesti uusi mahtava työvoima, (HAH! rintamakarkurit ja vellihousut) ovat tämän aikaansaaneet, tilanne on huono. Noi ei oo muuta kun tulleet saamaan pahaa aikaan ja valtaamassa Eurooppaa.

Sanomalehdet suodattavat minkä kerkeevät ettei vaan totuus tule julki (jotain alettu jo päästää läpi). Alkaa vaan miettii kuka tuon kirkon, poliitikkojen ja lehdistön tahtipuikkoa heiluttaa. Ei Suomessa oo noin paljon vajakkeja!!! Ei todella ole. Nää on vaan hyppykeppejä!

Hyvä provo! Täälki nää positiivisena tän rämäryhmän saapumista Suomeen pitävät saavat siitä rahaa tai muuta hyötyä joko suoranaisesti tai välillisesti. Toimivat muutamalla eri nimellä varustetulla profiililla sekä lisäkannustimilla.

Hyvänä esimerkkinä mainittakoon Sipilä. Ahneudella ei oo mitään rajaa, niinkuin ei näköjään enää valtiollakaan (esim. OIKEAT henkilöllisyystarkastukset). Schengen-sopparikin on pelkkä vitsi sen jälkeen kun ekat valtiot työntävät kättä taskuun...

Sit seuraava asia. Jos joku galluppi osoittaa, ettei maahanmuuttajat ole lisänneet rikostilastoja mm. raiskauksia ja muita pahoinpitelyjä, galluppi on joko suoriltaan vääristelty tai ajalta miekka ja kilpi.

Jonna Virtanen

Sinä oot lapsellinen pelle jos mitätöit toisen huolen noin, en minäkään huolestu aiheetta, niin paljon on tullut raiskaustapauksia viime aikoina että syystäkin huolestuu!

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

No kuinka paljon niitä on tullut? Vai olisiko niillä nyt enemmän uutisarvoa ja tuntuu sen takia, että niitä on paljon enemmän?

Käyttäjän HarriSuomi kuva
Harri Suomi

Vastasin nyt tähän sun ekaan viestiin, mutta luin kyllä kaikki. ieleen tuli, että voiko joku ihminen oikeasti olla NOIN tyhmä luonnostaan, vai saako tuohon jonkun koulutuksen SPR:n keskuksessa tai jossakin muualla?? Et oikeasti voi olla tosissasi noitten kommenttiesi kanssa!! Ja jos olet..... no... otan osaa!!

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Voit varmaan eritellä, mikä kommenteissani oli tyhmää. Tai mieluummin, mitä en ole mielestäsi riittävästi perustellut.

Eri mieltä oleminen ei liene riittävä peruste 'tyhmäksi' väittämiseen. Jos osaat oman kantasi perustella riittävästi, muutan kyllä mielipidettäni, mutta haukkumisella se ei onnistu.

Suosittelen itsellesikin jotain kurssia, joku rentoutuskurssi, jossa opetetaan olemaan ylireagoimatta on selvästi tarpeen.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

Hannu Ala-Olla: Vieläkö olet aivan samaa mieltä 25. syyskuuta kirjoittamasi mielipiteen kanssa?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Kyllä.

Pelko on ihan todellinen asia, eikä sitä pidä vähätellä. Myös tuon pelon syy on todellinen, mutta blogistin KASVANEESEEN pelkoon ei ole tosiasiassa juurikaan aihetta. Vaara ei ole merkittävästi lisääntynyt kenenkään kohdalla, uutisointi ja pelonlietsonta ovat.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola Vastaus kommenttiin #228

Kaikki kunnia perustellulle mielipiteellesi, mutta olen toista mieltä. Todennäköisyys joutua kyseisen väkivaltarikoksen uhriksi on viimeisten kuukausien aikana kasvanut huimasti. Sen kertovat teoriassa matematiikka ja käytännössä viimeisten kuukausien aikana saadut tosielämän kokemukset. Minusta Tiinalla on -erittäin ikävä kylläkin- aihetta kasvaneeseen pelkoon ja olen siitä todella pahoillani.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #231

"mutta olen toista mieltä"

Niin. Siihen tämä kiteytyy.

Matematiikka kertoo nimenomaan sen, mitä minä sanoin. Matemaattisesti ja tilastollisesti riski on kasvanyt hyvin vähän.

Tosielämän kokemuksia sen sijaan olemme kuulleet hyvin vähän. Pelonlietsontaa sen sijaan kahmaloittain.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Kyllä suomalaiset naiset osaavat pitää huolen itsestään. Eivät he ole mitään halpaa nakkia."

Itse näkisin tämän enemmänkin kehuna ja tunnustuksena suomalaisen naisen vahvuudesta. Jos olet huolissasi fyysisestä koskemattomuudestasi, niin suosittelen suhtautumaan uhkaaviin tilanteisiin terveellä järjenkäytöllä. Jos oikein pahalta näyttää niin juokse karkuun.

Itse saattaisin myös käydä uuden vastaanottokeskuksen luona päiväsaikaan ihan vaan uteliaisuudesta ja sinun tapauksessasi kävelymatkaahan on vain minuutti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Karo, kerrot varmaankin omakohtaisita kokemuksistasi.

Käyttäjän janilaaksonen kuva
Jani Laaksonen

Ei siis mitään hätää. Ainahan voi juosta karkuun. Tämä tiedoksi myös nyt myös Lahteen saapuneille turvapaikanhakijoille.

Käyttäjän HennaKupsala kuva
Henna Kupsala

Pienenä sivuhuomautuksena Karo, kaikki suomalaiset naiset eivät ole niitä Justiinoita, jotka pärjäävät tilanteessa kuin tilanteessa. Kenenkään ei todellakaan pidä joutua pelkäämään ja psyykkaamaan itseään uhkaavia tilanteita varten. Niitä uhkaavia tilanteita ei yksinkertaisesti tule olla.

Vai miten itse toimisit vaikka seuraavissa tilanteissa? Kysymykset ovat niitä samoja, joita naiset ja tytöt joutuvat pelkoa kokiessaan miettimään.

- Entä jos nainen on tottunut lenkkeilemään joka ilta töiden jälkeen (pimeässä) nappikuulokkeet korvissaan koska pitää musiikista. Tuleeko hänen siis lopettaa musiikin kuuntelu lenkkeillessään jotta voi myös kuuloaistiaan käyttäen havannoida mahdollisia uhkia?
- Kuinka esimerkiksi 50-60 kiloinen kevytrakenteinen nainen, joka siis ei sovi käsitykseesi suomalaisen naisen vahvuudesta, pystyy fyysisesti pistämään kampoihin mahdollisesti useamman hyökkääjän edessä?
- Pitäisikö naisen hankkia pimeänäkölasit, jotta ei joutuisi pimeän turvin tehdyn raiskauksen uhriksi? Ja varustautua pippurisumutteella mikäli "terve järjenkäyttö ja pakoon juokseminen" ei olekaan auttanut?
- Vai pitäisikö naisen luopua liikuntaharrastuksestaan riskiarvioinnin jälkeen ja kokemansa pelon vuoksi, ja yksinkertaisesti jäädä kotiin?
- Miten liikuntarajoitteiset, kehitysvammaiset, raskaana olevat, miten he pärjäävät?
- Entä ne alaikäiset nuoret tytöt jotka ovat vielä enemmän lapsia kuin nuoria naisia? Riittääkö heillekin se, että on vain olematta se "helppo nakki"?
- Joutuuko nainen hankkimaan koiran, esimerkiksi saksanpaimenkoiran tai kaukaasianpaimenkoiran jotta voi jatkaa harrastustaan?

On olemassa naisia, jotka eivät ole kokeneet uhkaa. On olemassa myös naisia, joita on ahdisteltu ja jotka uhkaa ovat kokeneet. Näin se vain on. Naisten huoli itsestään ja tyttäristään on otettava tosissaan eikä sitä saa vähätellä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Kenenkään ei todellakaan pidä joutua pelkäämään ja psyykkaamaan itseään uhkaavia tilanteita varten. Niitä uhkaavia tilanteita ei yksinkertaisesti tule olla."

Samaa mieltä, täydellisessä maailmassa tuollaisia uhkaavia tilanteita ei tulisi
olla.

Vastataan nyt vaikka kahteen esimerkkiin:

"- Kuinka esimerkiksi 50-60 kiloinen kevytrakenteinen nainen, joka siis ei sovi käsitykseesi suomalaisen naisen vahvuudesta, pystyy fyysisesti pistämään kampoihin mahdollisesti useamman hyökkääjän edessä?"

Minä juoksisin tai ainakin yrittäisin juosta karkuun. En ole näet itsekään mikään bodari.

"- Joutuuko nainen hankkimaan koiran, esimerkiksi saksanpaimenkoiran tai kaukaasianpaimenkoiran jotta voi jatkaa harrastustaan?"

Koiran hankkiminen olisi viimeinen vaihtoehto, sillä en ole koiraihmisiä.

Katsoin myös sen videon Aamulehden sivuilta. Selvää kehumistahan tuo oli, eikä mielestäni kannattaisi olla vielä huolissaan. Vielä ei edes tiedetä millaista porukkaa sinne keskukseen tulee.

Muokkaus: Ja suosittelen edelleen blogistin käyvän toivottamassa tulijat tervetulleiksi naapurustoon, jos siltä tuntuu ja jos hän vain mitenkään jaksaa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #129
    "Muokkaus: Ja suosittelen edelleen blogistin käyvän toivottamassa tulijat tervetulleiksi naapurustoon, jos siltä tuntuu ja jos hän vain mitenkään jaksaa."

Ja mikäli Tiina asuu kerrostalossa, tulee hänen päivystää herkeämättä uusia samaan taloyhtiöön muuttavia ihmisiä tai perheitä ja käydä morjestamassa kukkapuskan sekä herkkukorin kanssa mahdollisimman pikaisesti. Sehän on jokaisen elämäntehtävä.

Sinulle esitettyihin esimerkkitilanteisiin siitä, kuinka rohkeasti ja ennakkoluulottomasti torjutaan (eli ei torjuta) uhkaavat tilanteet et osannut vastata oikein millään tavalla.

Kyseessähän ei ole minkään sortin ennakkoluulojen puolustelu vaan se, että ihmisten huolille ja peloille nauretaan ja niitä poljetaan lokaan. Sinun mielestäsi tämä ilmeisesti on oikein - samoin kuin herra Ala-Ollan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #129

Suosittelisin Kaukaasialaisen hankkimista. pysyy sudetkin loitolla tai kuolleina.

Mauri Skön

Karo Kankus, halveksin jokaista, joka hyväksyy naisten ja lasten ihmisoikeuksien polkemisen, oli syy mikä tahansa. Entä sinä??

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Eiköhän me Tiinan kanssa ehditä käymään siellä ihan viakka pimeänkin aikaan. Ulkoilutan sellaisessa ympäristössä koiraani joka tapauksessa. Mutta jos Karo tarkoitit, että sillä se "todellisuus" aukeaa Tiinankin silmiin ja "xenofobia" hellittää, niin siiten tulee mieleeni valtuustoparvella melkein vieressä istunut tummahiuksinen sinisilmäinen nainen, jonka lääke kaikkiin matu-ongelmiin on viedä meitä "xenofobisia" sinne tutustumaan "pakolaisiin".

Tiinan nuoresta iästä (minuun verrattuna) huolimatta en epäile, etteikö hänellä olisi kokemusta ja näkemystä hieman useammasta kansasta ja kulttuurista (joita kumma kyllä ei saa nykyisin sanoa roduiksi?).

Tiinan tuntien epäilen, että jos 18-30v islamistisotilas (joista nyt on kyse) ottaa tukevan otteen käsivarresta, Tiinalla ei pysy jalat maassa niin paljoa, että pääsisi juoksemalla karkuun. Yhdelle tutulleni vastaava sattui jo joskus viikko sitten ja hänet pelasti harraste, joka on opettanut vapautumaan otteesta, ja nopeat jalat, joilla juosta karkuun.

Käyttäjän LassePeltonen kuva
Lasse Peltonen

Karo, tämä sinun kommentti on nyt kaikille selvää, kuten aivan varmasti ketjun aloittajallekin, jolta hyvä kirjoitus!

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/273987-tu...

Laitan tämän uudestaan:

Lähetin kansanedustajille seuraavan linkin ja siihen liitetyn pitkän viestin, jossa tiedustelin mm. VOKkien turvallisuutta:

https://www.facebook.com/pekkalasanna/posts/102063...

Kansanedustajan ja ex-ministerin Sirkka-Liisa Anttilan vastaus:

"Kiitos Lasse Peltonen

Kiitos tärkeästä yhteydenotostasi. Minulle nämä viestit ovat tuttuja syystä, että meillä Forssassa on juuri viikko saatu lähes 300 pakolaista ja samalla tavalla he meillä käyttäytyvät käyden ihmisten puutarhoissa pudottamassa omenat puista, kurkistelevat ihmisten omakotitalojen ikkunoista sisään, en tiedä mitä etsivät jne jne. Kahakoivat myös keskenään. Poliisia on meidänkin keskukseen kaksi kertaa jo ensimmäisen viikon aikana tarvittu ja lisää tulee tarpeita.

Meillä on erikoinen tapa toimia tässä asiassa erityisesti viranomaisilla. Enkä tiedä mistä se johtuu että heidän aiheuttamistaan ongelmista täysin vaietaan. Se on erittäin suurta itsepetosta. Se tulee vaikuttamaan juuri päinvastoin mitä salaajat kuvittelevat. Ilmapiiri pakolaisia kohtaan kiristyy ja ihmisten mielissä viranomaisista tulee epäluotettavia. Puhun tänään asiasta ministerin kanssa.

Kiitos yhteydenotosta erittäin tärkeässä asiassa. Olen itsekin ihmeissäni tästä ilmapiiristä jolla suojellaan heitä tavalla joka ei ole kenenkään etu.

Hyvää jatkoa toivottaen Sirkka-Liisa Anttila"

Liitettynä tähän "hätään":

http://news.yahoo.com/finlands-no-good-disappointe...

Koska suomalaisetkin?

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/112920-va...

Näitä vaaranpaikkoja pystyy paljon helpommin välttämään, toisin kuin sinun postisi idea "juokse karkuun vaaratilanteessa":

http://yle.fi/uutiset/ryyppyporukassa_paasee_helpo...

Yleisen turvallisuuden kannalta on ratkaiseva ero, joutuuko lenkkipolulta lähteä juoksemaan pimeällä umpimähkään pakoon (tai yrittämään sitä) vai välttää valomerkin lähestyessä kantakuppilan ryyppyporukkaa.

Lauri Wirén

Saamasi kommentti heijastelee kai laajemminkin tärähtäneistön henkistä tilaa. Luulenpa, että kommentin lausuja asuu sopivasti toisella puolella kaupunkia ja on varustautunut paksuilla ideologisilla silmälapuilla.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Taisi eka kommentti kuulua sarkasmin piikkiin mutta valitettavasti näin aika moni vielä, ei enää muutaman vuoden päästä, ajattelee oikeasti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hei Tiina, elämä ei ole täysin turvallista, ja on luonnollista että siihen liittyy huolta omasta turvallisuudesta. Laitan sinulle kuitenkin tässä muistot omasta nuoruudestani vastaanottokeskuksen vieressä. En joutunut kertaakaan pelottavaan tilanteeseen. http://petranyqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20298...

Käyttäjän TiinaPalovuori kuva
Tiina Palovuori

Kiitos linkistä, kirjoitus oli oikein mielenkiintoinen. Hyvä kuulla positiivisia kokemuksia, niitä varmasti on muillakin.

"Kirjoitukseni ei ole tarkoitus vähätellä ihmisten pelkoa--", sanoit, ja juuri sitä omalla kirjoituksellani tarkoitan. En minäkään pidä sokeaa pelkäämistä järkevänä, enkä sitä itse harjoita, mutta en myöskään missään määrin arvosta sitä, että pientäkään pelkoa väheksytään tai marginalisoidaan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Petran muisteloita omasta nuoruudestaan täytyy sen verran kriittisesti kommentoida, että myös muunlaisia kokemuksia saattaa olla.

Jos nyt sanotaan vaikka niin, että kaikenlaista sattui ja tapahtui, puolin jos toisin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Koko kirjoitukseni perustuu vain ja ainoastaan henkilökohtaisiin kokemuksiini, kuten vahvasti korostin. Voit vapaasti kertoa omat kokemuksesi, eli mitä sattui ja tapahtui.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #25

No jospa hiukan tarkennetaan. Omalta osaltani voin sanoa, että en koskaan kokenut oloani uhatuksi. Henkilökohtaiset kontaktit vastaanottokeskuksen asukkien kanssa olivat käytännössä yhteistä koriksen peluuta kerran pari viikossa. Nuoriin koripalloilijan alkuihin teki melkoisen vaikutuksen, kun hallille pölähti Angolan maajoukkuepelaaja.

Edit: Aijjuu, ja tosiaan, muistanpahan myös opettaneeni ruotsin kieltä mm. eräälle lahjakkaalle somalipojalle, joka sittemmin onkin saanut jonkin verran julkisuutta.

Muissa yhteyksissä tuli sitten oltua useaankin otteeseen erotuomarina keskuksen asukkaiden ja kantaväestön välisissä nujakoissa, jotka pääosin olivat ihan puhtaasti seurausta siitä, että kantaväestön parhaat voimat keskikaljapäissään hakivat konfliktia.

Siitä näkökulmasta tämän päivän kauhistelu rasismin noususta tuntuu huvittavalta. Nykyinen meno on lähinnä syrjäytyneiden hörhöjen touhua, jolle sosiaalinen media on antanut todellista suuremman painoarvon, kun taas silloin joskus ihan peruspetterille näytti olevan hyväksyttävää hakea tappelua kantaväestöstä poikkeavan kanssa.

Toisaalta, osasivat tulijatkin. Mieleeni on jotenkin syöpynyt se kerta, jolloin lyöntejä ja potkuja torjuessa alkoi loppua sekä kädet että kunto, kun olin se ainoa erottava tekijä suomalaisen pojan, ja hänen kimppuunsa vyöryvän porukan välissä. Niin, ja blogissa esitettyihin huoliin liittyen, eivät muuten olleet viihdeohjelma Kingin hassunhauskat koomikot, jotka keksivät piluilun. Tosin kun sellaiset tempaukset eivät päätyneet poliisin rekistereihin, niin Ala-Ollat voivat vapaasti vittuilla miten mitään ei ole tapahtunut, ja huoli on turha.

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #25

Petra Nyqvist sanoit, "Koko kirjoitukseni perustuu vain ja ainoastaan henkilökohtaisiin kokemuksiini, kuten vahvasti korostin. Voit vapaasti kertoa omat kokemuksesi, eli mitä sattui ja tapahtui". Minunkin kirjoitukseni perustuu vain ja ainoastaan henkilökohtaisiin kokemuksiini. Jo ajatukseni ja sanomalla sen ääneen, piirtää Muhammedin kuva saa eräät suomalaiset raivon valtaan syyttäen minua ties miksi. Mielestäni käyttäisin vain YK:n ihmisoikeuksien suomaa valtaani taiteellisesta ilmaisuvapaudestani, jonka kuitenkin useat itseään suvaitsevina pitävät haluavat minulta kieltää. Miksi?

Käyttäjän JoukoVuorinen kuva
Jouko Vuorinen

voi tota yhtä reppanaa. poliisin on käsketty valehdella. valhe, emävajhe ja tilasto. niinhän se menee.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Niin, kyllähän se hieman päähän otti eilen, kun puolituttu poliisimies silmät kirkkaana -- ei valehtele, mutta -- esittää puolitotuuksia.

Ymmärrän, että poliisin ohjeistus on rauhoittaa, mutta tilannetaju on ehkä hiaman karannut, jos poliisimies koettaa rauhoittaa tilannetta esittämällä sopivaksi katsomansa rajoitetun otannan tuloksena, ettei ole mitään syytä huoleen.

Poliisijohto on jo kaksi kukautta sitten kertonut, että tilanne (Suomessa) ei ole enää kenenkään hallinnassa. Sitä taustaa vasten tuollainen lapsellinen rauhoittelu uppoaa vain äärisuvakkeihin.

Mainittakoon, että tämä ei ole Tiinan mainitsema konmmentoija, koska Luoto ei muistaakseni ole kovin vahvasti ruskettunut.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Seksuaalirikoksiin liittyvä uhrin kokemusten vähättely on tosiaan "valtavirtaa" Suomessa. Esimerkiksi Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin (aikaisemmin Oikeuspoliittisen instituutin) laajan vuonna 2005 toteutetun uhritutkimuksen mukaan " viimeksi kuluneen vuoden aikana 15 000 naista oli pakotettu seksuaaliseen kanssakäymiseen. Luvuksi muodostuu 46 000, kun mukaan lasketaan tilanteet, joissa nainen oli nukkunut tai oli ollut muusta syystä kyvytön puolustautumaan. " - kuitenkin ainoastaan pieni murto-osa näistä tapauksista etenee rikosilmoituksen välityksellä oikeuskäsittelyyn johtuen mm. uhrien pelosta rikoksen tekijää kohtaan, uhreille sisäistyneestä aiheettomasta syyllisyyden tunteesta ja myös oikeusjärjestelmään kuuluvan rikoskäsittelyn raskaudesta.

Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusten lähitienoot eivät käsittääkseni kuitenkaan ole muita yleisiä alueita riskialttiimpia seutuja seksuaalirikosten kannalta - yleisimmin raiskaukset tapahtuvat nimittäin lähisuhteissa ...

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Voisikohan Antikainen taas vaihteeksi valistaa, miksi hän pyörittelee tutkimusta vuodelta 2005, ei samasta aiheesta tehtyjä tuoreempia tutkimuksia? Ettei vain siksi, että tekijät itsekin keksivät sen jälkeen ongelmat aineiston yleistettävyydessä, erityisesti noiden harvinaisten tekojen osalta?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hyvä kysymys tuo miksi naisuhritutkimusta ei olla uusittu?

Ensimmäinen "Usko, toivo, hakkaus" -työnimellä kulkenut naisuhritutkimus toteutettiin (historiallisessa katsannossa vasta) vuonna 1997, jolle tämä viittaamani vuoden 2005 tutkimus on vertailevuutta tuova seurantaosa ja ainakin silloin, kun tutkimustuloksia julkistettiin, tutkijoiden keskuudessa vallitsi konsensus siitä, että seurantaa tulisi jatkaa edelleen määrävälein.

En usko vakiintuneilla tutkimuslaitoksilla työskentelevien tutkijoiden keksivän itse mitään tutkimustuloksia ja niille "poliittisesti korrekteja" ja vain itse tutkijoita työllistäviä selityksiä ihan vain sukupuolisodan lietsomiseksi tms. syyn vuoksi - seksuaalirikosten jopa arkipäiväisyyttä lähentelevästä yleisyydestä Suomessa kertovat uhritutkimusten lisäksi nimittäin Naisten Linjan ja Raiskauskriisikeskukseen tulevien yhteydenottojen runsaus ja laatu.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #27

Samaa tutkimusta tehdään kansallisen rikosuhritutkimuksen osana.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #32

Kyllä rikosuhritutkimuksissa aihetta sivutaan ja suuruusluokka on esimerkiksi vuoden 2014 kansallisessa rikosuhritutkimuksessa seksuaalisen väkivallan osalta edellä kirjoittamallani tasolla :

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/1...

"Kyselyssä seksuaalista väkivaltaa mitattiin kysymyksillä, joissa tiedusteltiin oliko vastaajaa pakotettu tai yritetty pakottaa sukupuoliyhteyteen tai muuhun seksuaaliseen kanssakäymiseen vastoin tahtoaan. Tekoihin on voinut sisältyä myös
muuta fyysistä väkivaltaa, mutta fyysistä väkivaltaa ei tässä kysymyksessä pidetä
seksuaalisen väkivallan kriteerinä. "

2,2 miljoonasta yli 15-vuotiaasta naisesta 1,6 prosenttia eli 35 000 naista ...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #68

Asiahan ei tätä blogia kosketa, mutta jotain itsekritiikkiä sopisi harrastaa julkisessa keskustelussa myös tilastojen tahallaan väärintulkitsemisen osalta. Jos virhemarginaali tutkimuksessa on sitä luokkaa, että 35 ja 46 ovat "samaa suuruusluokkaa", on tutkimus kertakaikkisen arvoton. Lisäksi kun suuremmassa luvussa on vain suoritetut teot ja pienemmässä myös yritykset on ero vielä karmivampi.

Tuon tyyppinen väärintulkinta/vähättely sataa suoraan pelonkylväjien ja salaliittoteoreetikkojen laariin. Juho, uskon että tarkoituksesi on jalo, mutta tulee hakematta mieleen että ehkä nyt olisi ollut se vaikenemisen paikka.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #80

Suuruusluokka on edelleen samaa tasoa (seksuaalisen väkivallan tai sen yrityksen kohteiksi joutuu edelleen KYMMENIÄTUHANSIA naisia vuosittain) - vuoden 2005 naisuhritutkimuksessa esitettiin, että "viimeksi kuluneen vuoden aikana 15 000 naista oli pakotettu seksuaaliseen kanssakäymiseen ja luvuksi muodostui 46 000, kun mukaan lasketaan tilanteet, joissa nainen oli nukkunut tai oli ollut muusta syystä kyvytön puolustautumaan."

Vuoden 2014 rikosuhritutkimuksessa saatiin seksuaalisen väkivallan tai sen yrityksen kohteeksi joutuneiden naisten määräksi yhteensä noin 35 000 - ero näiden tutkimustulosten (46 000 vs 35 000) kohdalla johtuu lähinnä siitä, että naisuhritutkimuksessa huomioituvat myös harmaalle alueelle päätyvät tapaukset (...nainen on nukkunut tai ollut muuten puolustuskyvtön...).

Välittömän seksuaalisen väkivallan tai sen uhan kohteiksi joutuvia naisia on joka tapauksessa vuosittain huomattavasti enemmän (>35 000) kuin poliisin tietoon tulevia rikoksia (noin 1 000 per vuosi ) puhumattakaan tuomioon johtavista oikeuskäsittelyistä (muutama sata vuodessa) ...

Mielestäni tämä ongelma ei ainakaan vaikenemalla poistu...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #97

Harmi että et nähnyt pointtiani. Se ei liittynyt yhteenkään uhriin mitenkään, eikä uhrien määrään. Paremmin en osaa selittää miten salaliittoteoreetikoiden on helppo tarttua esittämäsi kaltaiseen argumentointiin, joten olkoon etten itsekin vielä edistä sitä. Vilpittömästi haluaisin ymmärtää miten esittämäsi lieventää muukalaisiin kohdistuvaa pelkoa, mutta en näe sitä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #104

Asiassa ei nähdäkseni ole sen kummempaa "salaliittoa" takana, vaan ainoastaan se tutkimuksellinen huomio, että naisiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa tapahtuu huomattavassa määrin oikeusjärjestelmän ulottumattomissa (ja suurimmaksi osin ns. kotimaisin voimin lähisuhteissa) - ei tämä tieto tosiaankaan lievitä ulkomaalaisiin miehiin kohdentuvia pelkoja, mutta tämä tieto saattaa auttaa jäsentämään ja suhteellistamaan itse kunkin pelkoja ja niiden käsittelyä.

Tästä aiheesta on vuosien varrella nähty myös ylireagoimisesta ja aiheettomista peloista kieliviä kirjoituksia julkisuudessa - esimerkiksi Jussi Halla-aho syyllisti joitain vuosia sitten lammilaisella heinäpellolla käyskennelleen turvapaikanhakijan "raiskaajaksi" omissa kirjoituksissaan pelkkien kuulopuheiden perusteella (mitään rikosta siis ei ollut tapahtunut - tp-hakija oli vain kävellyt paikallisen naisen kanssa lammilaisen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen lähistöllä)

http://www.halla-aho.com/scripta/lammilla_asuva_mi...

Vastaanottokeskusten osalta toki alkutoimiin pitöisi kuulua uusien asukkaiden kouluttaminen ja ohjeistaminen paikallistapojen ja lain noudattamiseen ...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #80

Kertaus on opintojen äiti, joten todetaan vielä uudestaan lukuarvojen 35 000 ja 46 000 olevan samaa suuruusluokkaa kun vertailupopulaation koko on 2,2 miljoonaa ...

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #80

"Lisäksi kun suuremmassa luvussa on vain suoritetut teot ja pienemmässä myös yritykset on ero vielä karmivampi."

Siitä puhumattakaan, että kyseessä on kyselytutkimus, jonka vastaajista 1,6% on vastannut myöntävästi jompaan kumpaan. Vastaajamäärä 3688, tahtoo sanoa, että Antikainen vetää päätelmän tuosta kymmenien tuhansien raiskausaallosta muutaman kymmenen vastaajan perusteella. Siihen kun ottaa edes jonkinlaisen luottamusvälin tarkasteluun mukaan, alkaa hajonta populaatiotasolla olla melkoinen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #117

Minun lisäkseni muutkin tutkijat käyttävät suoraan näitä uhritutkimusten tutkimustuloksia omilla erityisosaamisalueillaan, esimerkiksi yleisessä rikostorjunnassa ja nuoriin kohdistuvan ja nuorten tekemän seksuaalirikollisuuden ehkäisemisessä :

http://www.vakivallanvahentaminen.fi/fi/index/vaki...

http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/arkisto?p_p_...

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #122

Eivätkö kyseiset feministitutkijat käytä itsesi lailla tutkimuksiaan lähinnä poliittiseen valtakamppailun, eikä totuuden selvittämiseen?

Näin ainakin olen aina luullut tarkoitukseksi. Niin kauan, kuin vasemmisto pystyy puhumaan itselleen tutkimusverorahoja enemmän, kuin oikeisto, voidaan väittää mitä vaan.

Sari Haapala

"Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusten lähitienoot eivät käsittääkseni kuitenkaan ole muita yleisiä alueita riskialttiimpia seutuja seksuaalirikosten kannalta"

Käsittääksesi... Jos tietyllä aluella asuu alunperin vaikkapa 1000 miestä ja 1000 naista, ja sinne tuodaan 500 miestä lisää, niin kasvaako vai pieneneekö todennäköisyys naisen joutumiselle seksuaalirikoksen uhriksi?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Todennäköisyys toki kasvaa, mutta sen todennäköisyyden kasvun verukkeella ei mielestäni tarvitse unohtaa niitä kymmeniä tuhansia naisia, jotka joutuvat seksuaalirikosten uhreiksi kotimaisissa lähisuhteissaan eikä myöskään venyttää sitä todennäköisyyden kasvua maahanmuuttokritiikin keskeisimmäksi teemaksi...

Ja näistä "seksuaalikulttuurien yhteeentörmäyksistä" on ollut tietoa jo pidemmältä ajalta :

http://www.valomerkki.fi/kirkko-ja-kaupunki/kirkko...

Sikäli kyllä ymmmärrän blogistin tuohtumuksen - rikoksen uhriksi joutumisen pelkoa ei tulisi tehdä naurunalaiseksi vierittämällä samalla vastuuta uhrin kontolle.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #72

En vaan ymmärrä... Itsekin olen näiden täällä itseään niin suvaitsevaiseksi itseään tituleeraavien ihmisten toimesta saanut naurut hölmöistä peloistani. Jos sinulla on pelkoa, minulla on pelkoa, niin tuskin se poistuu sillä, että perustellaan ja puolustellaan maahanmuuttajien tekemiä raiskauksia ja ahdisteluja jotenkin vähäisempinä tai parempina. Ei täällä kukaan puolustele suomalaisenkaan tekemää raiskausta tai ahdistelua. Vähän suhteellisuuden tajua, kiitos!

Kaisa Nyström

Kirjoitit asiaa ! Mutta nämä tulijat ovat halukkaita muodostamaan "lähisuhteita" hyvin nuorien tyttöjen kanssa. Tuntemani kurdimiehet sanoivat kaikki, että 14-vuotias on aivan sopivan ikäinen mennä kihloihin ja halusivat tietää minkä ikäisenä Suomessa pääsee naimisiin. Koska perhesuhteet ovat yksi turvapaikkaa puoltava seikka, kuka luulee, etteivät sitäkin konstia käyttäisi ja Suomen laki sallii avioitumisen reilusti alaikäisen kanssa.
Vastaanottokeskusten lähitienoot tuskin ovatkaan riskialttiimpia paikkoja. Nuoret tytöt ovat usein kiinnostuneita eksoottisista ja ikäisiään "kypsemmistä" tulijoista. Heidän vanhempiaan kehottaisin miettimäään kannattaako päästää enää uimahalliin tai rannalle kesällä. Murrosikäiset vaan harvoin uskovat vanhempien varoituksia, pitävät vain ennakkoluuloisina kalkkiksina. Varmasti näitä lähisuhteita tulee muodostumaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä melko lähekkäin ollaan kun iho on toisen sisällä.

Pekka Heliste

Terve pelko on aina aiheellinen.Vaikka olen iso mies niin kyllä minä harkitsen liikkumisiani etten joudu rikoksen uhriksi

Enkä ole saanut traumoja vaikka monesti olen epäonnistunut: Minut on ryöstetty muutaman kerran , yhden kerran erityisen väkivaltaisesti.

Minua on uhkailtu aseilla ja jopa yritetty ampua.

Kerran pommi räjähti vieressä ja pelastuin onnekkaasti, väliin kun sattui pylväs.

Kotiin on murtauduttu muutaman kerran, taskuvaras iskenyt pari kertaa etc

Muta Suomessa käy jo turisteina n 8 miljoonaa vierailijaa ja harva heitä pelkää

Mutta aina on pidettävä mielessä riksit ja minimoitava niitä.Harva pitää ovea auki , ei ainakaan poissa ollessa

Mikko Nykänen

Suomeen nyt suurin joukoin saapuvien irakilaisten ja somalien suhteen ei ole syytä huoleen. Niin kauan kun he ovat turvapaikanhakijoita heidän käytöstään ohjaa vahvasti pelko maasta poistamisesta.

Tilastoista esiin tuleva arabi- ja afrikkalaistaustaisten huomattava yliedustus seksuaalirikostilastoissa konkretisoituu vasta siinä vaiheessa kun he saavat oleskeluluvan, ilmaisen asunnon ja työttömyysturvan.

Hannes Säkkijärvi

Laskinko oikein, että 10min kesti, kun 20-vuotis nainen/tyttö sai koulukiusaajat peräänsä. Voiko jumalauta raukkamaisempaa olla, kuin aikuiset miehet, ja hyvin todennäköisesti hyena-naaraat hyökkäävät täysin asiallisen kirjoituksen esittäneen kimppuun. Vaaditaan todisteeksi mustelmia, rikosilmoituslomakkeita ja ties mitä. Jokaisella on oikeus henkilökohtaiseen turvallisuuteen ja koskemattomuuteen. Turvallisuus ei synny sillä, että saksalaisesta mediasta löytyy ohjattu sensuuri katu-rikollisuuden ja raiskaustilastojen pimittämiseksi. Ettekö kukaan ole kuullut eräästä vaihtoehtomediasta, jossa näitä juttuja on suomestakin useita viikossa. Joku sitä lehteä lukee, ja joku sieltä ostaa mainostilaa, niin varmaan lukijoita oli enemmän kuin yksi.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Etenkin kun kyseinen vaihtoehtomedia on jo Suomen 8. suosituin sivusto heti suomi24:n jälkeen (ja mm. US:n edellä). Ja ens viikolla menee muuten suoli24:stakin ohi. Ja mistäköhän johtuu? Johtuisko vaikka siitä että siellä kerrotaan asiat suoraan niin kuin ne ovat eikä sensuroida niin kuin valtamediassa (myös US:ssa, joka mm. tänään poisti kirjoituksen, jossa tuotiin esiin kuinka Saksa salailee mamujen ja turvisten raiskailuja).

Paula Mella-Aho

Typerää nauraa jonkun peloille. Gatestone Institute ja Huffington Post ovat kirjoittaneet Keski-Euroopassa tapahtuvista seksuaalisista päällekarkauksista artikkelissa: Flüchtlinge als "Freiwild": Sexuelle Übergriffe in Asylbewerberheimen http://www.huffingtonpost.de/maximilian-von-thalen...

Paniikkia ei tarvitse lietsoa, mutta järkeä saa päässä olla.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Palovuori ei kerro blogissaan, että ihmiset olisivat salissa nauraneet. Naurettavuus oli hänen oma tulkintansa. Palovuori voi toki korjata, jos salissa raikui nauru.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #40

No, joka eksoottista värinää kaipaa, se saa mitä tilaa (vrt. Halla-aho).

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Poikkeuksellisesti vastaan Petran (retoriseksi tarkoitettuun) kysymykseen.

Kyllä, siellä naurettiin.

Käyttäjän SimoSuominen kuva
Simo Suominen

Niin no, pelkosi on kyllä, jos ei naurun asia, niin äärimmäisen epärelevantti ja perustelematon. Se on toki ikävää että pelkäät, mutta toisaalta ei pelko taivaan putoamisesta niskaankaan tee sitä pelkoa järkeväksi. Tässä jo viitattiinkin siihen tosiasiaan, etteivät pakolaiskeskukset lisää muiden kuin kantaväestön rikollisuutta. Jos tämän jälkeen vielä pelkäät, niin tiedosta ainakin pelkosi irrationaalinen olemus.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Simo Suominen, kunnon kommunistina selitäppä se ettei Neuvostoliitto onnistunut ainakaan Abhaasiassa poistamaan muslimikulttuuria naisten raiskausten suhteen.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Ruotsissa raiskaukset ovat tuntuneet nousevan maahanmuuton myötä, mutta täällä ei valtion harrastaman politiikan takia tilastoida rikoksen tekijän kansallisuutta.
Ihmeellisintä täällä on se että maata johtaa hallitus joka luonnehtii itsensä vihervasemmistolaisfeministiseksi mutta raiskauksista täällä ei puhuta ja ruotsalaiset eivät edes tiedä tästä kunniasta että he johtavat tilastoa Euroopassa.
Ruotsi on lehdistön vapaudessa sijalla viisi ja se johtuu että tietyistä asioista "ei saa kirjoittaa".

Ps. Kirjoitus oli aiheellinen ja sehän on se valitettava tosi asia että siellä turvapaikanhakijoistakin on pahoja ihmisiä yhtälailla kuin esim. meissä ruotsinsuomalaisissa

Käyttäjän SimoSuominen kuva
Simo Suominen

Ruotsissa rikollisuus on itseasiassa laskenut maahanmuuttoaallon alettua. Mutta älä anna faktojen pilata rasismiasi.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Minkähän tilastojen mukaan? Ei ainakaan Eurostatin.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Nyt ala kommunisti lyömään faktoja pöytään tai paukkuu syyte!
Mä oon tallentanut sinun kirjotuksen missä sinä haukut minua julkisesti rasistiksi ja jos et pysty todistamaan väitettä nostan syytteen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #45

Ihan pikavilkaisulla Wikipediaan näyttäisi siltä ettei rikollisuus Ruotsissa ole merkittävästi noussut 90-luvulta viime vuosiin.

Korkeat raiskausluvut taas selittyvät myös eri tilastointimetelmillä. Esimerkiksi jos joku raiskataan ja yhdyntäjö tapahtuu raiskauksen aikana kymmenen tilastoidaan jokainen yhdyntä eri tapauksena. Tämän on voinut netistä lukea jo ties kuinka monta kertaa.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #57

Se että tällälailla tilastoidaan ei tarkoita että niin tapahtuisi.
Ylen joku journalisti oli saanut aiheesta jutun ja kirjoitti että jos aviomies raiskaa puolisonsa vuodessa 300 kertaa se tilastoidaan 300 raiskauksena eikä yhtenä, yhtälailla niinkuin siellä Suomessakin!
Jos tämä ylen "journalisti" olisi halunnut saada jotakin selville hän olisi kysynyt ovatko tämmöiset vuoden kestävät raiskaukset kovin yleisiä Ruotsissa.
En nyt ymmärtänyt sanomaasi: eli Tarkoititko että sama mies "laskettelee 10 kertaa peräkkäin" vai että samaan raiskaukseen osallistuu 10 miestä?

Laitan tähän linkin ruottalaiselta bloggaria joka on ottanut vuoden 1975 aluksi jolloin Ruotsi alkoi harrastaa monikulttuurisuutta. Tietenki tässä bloggausessa pitää muistaa ettei tossa ole huomioitu väkimäärän kasvua...

http://www.6mannen.se/det-tryggare-sverige/

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #89

Nimenomaan sitä että Ruotsissa kymmenen yhdyntää tilastoidaan kymmenen eri raiskauksena. Suomessa ei tehdä niin ja ymmärsin että täällä nimenomaan ei tilastoida 300 raiskausta erikseen. Täällä kai tilastoidaan tuomioiden perusteella, vai olenko väärässä?

Tuossa blogissa puhutaan eroista vuodesta 1975 ja 2014 välillä, mutta siihen mennessä on esim. tilastointimemetelmiä voitu muuttaa. Näinhän Ruotsissa ymmärtääkseni tehtiin.

Tässä samassa ketjussa on joku väittänyt 77% prosenttia ulkomaalaisista raiskaajista Ruotsissa olevan muslimeja ja tätä samaa tietoa levittää eärs ruotsalainen rasistiblogi.

Olisi hyvä nähdä tilastoviittaus tuollekin väitteelle.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #98

Täällä tilastoidaan kans oikeuden tuomion perusteella.
Suomen laki kyllä määrittelee jokaisen raiskauksen raiskauksena eli en nyt tässä tupakkatauolla pysty vastaamaan supistaako Suomen oikeuslaitos 300 raiskausta yhdeksi tuomiossa ja jos se tilastoidaan niin, mutta kuulostaa kyllä erikoiselta.
Olet varmasti oikeassa että joitakin tilastointimenetelmiä on muutettu, mutta esim. tapot pysyvät tappoina ja nykyinen lääketiede vielä "korjaa" näitä tilastoja.
Raiskaajien kansallisuutta ei tilastoida eikä uskontoa niin väite on falski ellei sitten olla haettu jokaisesta tuomiosta tuomiota erikseen(julkisesta tuomiosta saa nimet. yms.) ja sitten tehty tätä analyysiä. Eli uskoisin kyseessä olevan rasistista propagandaa, mutta esim. Suomen raiskauksista kolmasosa on ulkomaalaisten tekemiä ja Allahin maista tulevat ovat yliedustettuina näissä rikoksissa, ja täällä on sieltä suunnasta tullutta jengiä enemmän niin kyllähän ne jäljet voi johtaa sinne sylttytehtaalle...
Ps. Ja vaikka tilastoista ei kaikki selviä niin on näillä hurreilla silimät päässä ja SD:n kannatus kertoo lopun...
Pps. Jos oot Karo joskus Stokiksessa käymässä niin tarjoan tuopposen =)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #113

Kiitän ystävällisestä tarjouksesta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #113
Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #113

Voin vastata, että ei, erilliset syytekohdat eritellään myös tuomiolauselmassa, mutta rangaistusta määritettäessä niistä saa "paljousalennusta".

-lautamies

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #57

Karo, hatunnosto sinulle kun kykenet kymmenenkertaa peräkkäin.

Käyttäjän TeroLeikkil1 kuva
Tero Leikkilä Vastaus kommenttiin #57

Ruotsin raiskausmäärät kasvavat voimakkaasti joka vuosi, melko tarkasti myönnettyjen oleskelulupien kasvun suhteessa. Onko siis tilastointimenetelmiä muutettu tiukemmaksi joka vuosi viimeisen 25 vuoden ajan?

Paula Mella-Aho

Tino Sanandaji kirjoittaa että rikollisuutta voidaan mitata eri tavoilla, tilastoja voidaan tulkita ja jättää näyttämättä osia. Väkivalta ei ole laskenut vaan väkivaltaan kuolleiden määrä on laskenut. Se voi johtua mm siitä että henkilöitä joita on ammuttu pystytään nykyään pelastamaan paremmin kuin ennen.
Hän kirjoittaa myös:
"DN baserar påståendet om ökad trygghet på reduktion av antal fullbordade mord ”Under 1990-talet rapporterades i snitt cirka 100 fall av dödligt våld per år. Nu är siffran nere på 87 fall per år”.
Vad DN inte nämner är att det inte är våldet som har sjunkit, det är antal som dör av våldet. Bättre ambulans och akutvård räddar dramatiskt fler våldsoffer. Antal anmälda mordförsök har inte sjunkit, däremot sjönk andel som dör av våldet. Dessa tendenser finns även i andra länder och är inte synonymt med minskat kriminalitet. När dödlighet från given mängd våld sjunker är antal som dör ett missvisande mått på brottslighet. Rättspatolog Jovan Rajs gav detta exempel ”Lasermannen sköt elva personer, varav en dog. På 30-talet skulle åtta eller nio ha avlidit, på 70-talet ungefär fem och i dag förmodligen ingen”.
Sveriges befolkning har ökat med ca 17 procent sedan 1980. Samtidigt visar Brå att antal anmälda mordförsök, misshandel och rån mer än fördubblats. I SCBs undersökning av levnadsförhållanden har andel som uppger att de blivit utsatta för våld likaså ökat mellan 1980 och sist rapporterade år 2007. Att antal väktare tredubblats och utgifter på larm och övervakning ökat ännu mer tyder heller inte på ökad underliggande trygghet.
Ökad trygghet och minskat våld är knappast vad en seriös granskning av statistiken tyder på. Statistiken visar ungefär vad tidningsrubrikerna visar, nämligen att våldet har ökat jämfört med exempelvis 1980. Det stämmer inte som Fredrik Reinfeldt påstår att ”Brottsligheten sjunker och den sjunker brett”. DN och Reinfeldt ger sken av att de är upplysta och informerar en irrationell pöbel att våldet ”faktiskt” har minskat. Who are you going to believe, me or your lying eyes?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Simo Suominen, kerroppa miksi kommunistinen Neuvostoliitto ei Abhaasiassa onnistunut hävittämään muslimien kulttuuria, että naiset olisivat suurena ryhmänäkään ilman miessuraa uskaltaneet vapaasti ilman raiskatuksi tulemisen pelkoa liikkua kaduilla ?

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Hyvä kommunistinuori:

"If one looks at the number of rapes, however, the increase is even worse. In 1975, 421 rapes were reported to the police; in 2014, it was 6,620. That is an increase of 1472%."

http://www.gatestoneinstitute.org/5195/sweden-rape

Siis... Laskenut?!? Toisaalta kommunistit ovat aina tulkinneet lukuja ihan oman tulkintansa mukaan joten tuo sinun tulkinstasi ei yhtään ihmetytä.

Maailman raiskaustilastoissa Ruotsi on jo hyvänä kakkosena heti Etelä-Afrikan jälkeen. Pian todennäköisesti ykkösenä. Ihqua?

Pekka Heliste

Kyllä kansallisuus tilastoidaan ja Tilastokeskuksen sivuilta voi aivan omakätisesti laatia haluamiaan tilastoja ulkomaalaisten tekemistä rikoksista

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Olisiko sinulla Pekka jotain linkkiä sinne Ruotsin tilastokeskukseen mistä löytäisin nämä tilastot?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Pitäisikö raiskaukset jättää jatkossa kantasuomalaisten etuoikeudeksi jotta pelolle ei olisi aihetta?

Satu Kauramäki

"Pitäisikö raiskaukset jättää jatkossa kantasuomalaisten etuoikeudeksi jotta pelolle ei olisi aihetta?"

Uskomaton kommentti.
Raiskaus on, tai ainakin sen tulisi olla rikos ja rangaistava teko, oli tekijä kuka ja mistä hyvänsä. Raiskauksen uhri kärsii teosta teon mukaan, ei kansallisuuden mukaan.

Suosittelen käyntiä nuppitohtorilla ennen kuin ajatuksesi raiskaamisesta etuoikeutena muuttuu käytännön toiminnaksi. Tervepäinen mies (tai nainen) tuskin ajattelee noin.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ihan vinkkinä sanon, ettei kaikkea kannata aina ottaa niin kirjaimellisesti.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#62

Samat sanat.

Blogisti näyttää kokevan pelkoa rikollisuudesta nimenomaan maahanmuuttajiin liittyen. Ainakin esittää asian siten.

Mielestäni kaikenlainen rikollisuus on tuomittavaa. Myös meidän kasujen tekemä.

Satu Kauramäki Vastaus kommenttiin #116

Tomi (116), millä tavoin tuomitsit nro 41 esittämässäsi aivopierussa raiskauksen ylipäätään? Et yhtään mitenkään.

Janne Petäjä

Kuten tästäkin keskustelusta käy ilmi, niin vihersuvakin kanssa on turha lähteä hippasille. Oman egonsa ja paremmuudentunteensa johdosta tuollaisten kanssa järkevästi keskusteleminen on täysin mahdotonta. Argumentti löytyy joka asiaan, olkoonkin se kuinka epäoleellinen, vanhentunut tai peräti epäfakta.
Katsokaas kun onhan niin, että kaikki ihmiset eivät yhtäläisesti jaa ymmärrystä pohtia asioita objektiivisesti ja laaja-alaisesti. Realismista piittaamatta omat ismit ja uskomukset käyvät aina faktan edelle. Siksi koenkin nämä maailmojensyleilijät lähinnä huonon sarjakuvan epäonnistuneina karikatyyreinä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Niin mitähän nauramista siinä on, että ulkomaalaisten suhteellinen osuus raiskaustilastoissa on kantaväestöön nähden kymmenkertainen, Irakilaisten suhteellinen osuus jopa 50 kertainen.

HUOM. Tilastollinen todennäköisyys ei tee kenestäkään raiskaajaa ja on selvää ettei kaikkia, ei niitä epätodennäköisimpiäkään elämän riskitekijöitä voi karsia pois,
eikä näin ollen kannata pilata päiviänsä "täysosumaa" pelkäämällä, mutta yksikin uhri on liikaa ja sellaiselle nauraminen kuvailemassasi tilanteessa osoittaa hieman pettänyttä tilannetejua, mikä sekin on ihan inhimillistä käytöstä omien pelkojen lieventämiseksi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

En edelleenkään löydä tukea Palovuoren tekstissä, että olisi naurettu. Olisi kiva kuulla Palovuoren tarkennus tähän, kun nyt moni on siinä käsityksessä, että tilaisuudessa oli naurettu.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #81

Ok. Kiitos! Tämäkö on nyt se lausunto, josta tässä joukolla pöyristytään? Joku mies kehuu Tampereen naisten topakkuutta ja kykyä huolehtia itsestään. En mä tiedä, alan olla liian vanha ja elämää nähnyt löytääkseni tässä jotain pöyristymisen aihetta. Mutta jatkakaa toki. Pelkääminenkin on täysin sallittua ja oikeutettua, ja huolissaan olo. Mutta jossain menee kyllä raja siinäkin, mikä on järkevää ja mikä ei. Sama koskee pöyristymisen tasoa.

Käyttäjän janilaaksonen kuva
Jani Laaksonen Vastaus kommenttiin #107

Kuvittelepa tilanne, jossa äiti ilmaisee huolensa aamuliikenteessä holtittomasti ajavista autoilijoista, koska hänen lapsensa aloitti juuri koulunkäynnin. Seuraavassa puheenvuorossa "asiantuntija" heittää arvionsa, ettei kannata tamperelaisista lapsista huolehtia - he ovat fiksuja ja osaavat kyllä liikennesäännöt, eivätkä todellakaan ole mitään tyhmiä ajokaistatalsijoita. Yleisö naurahtaa ja antaa aplodit.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #81

#81
Jos spivalla paikalla 2 - 3 miestä/mamua tulee naista vastaan ja heillä hormoonit hyrrää ylikierroksilla, niin ei siinä paljon nakin hintaa kysellä.

Luulisin, että tällaistakin tilannetta blogisti on tarkoittanut.

Käyttäjän TonyPeltonen kuva
Tony Peltonen

Huolesi ei ole turha eikä sitä saa vähätellä.
Tilastot eivät kerro tulevaisuutta ja on oikeutettua olla valmis muutoksiin.

Kerää ryhmä tyttöjä ja tilatkaa yhteinen turvallisuuskoulutus kaikille halukkaille. Varmasti löytyy osallistujia.

http://www.turvallisuuskoulutus.fi/ks.php

Satu Kauramäki

"Kerää ryhmä tyttöjä ja tilatkaa yhteinen turvallisuuskoulutus kaikille halukkaille. Varmasti löytyy osallistujia."

Minua huolestuttaa ja ahdistaa myös tälläinen asenne. Nyt ollaan kyllä aivan väärillä urilla.
Kyllä meidän tulisi pyrkiä rakentamaan turvallista yhteiskuntaa jossa kenenkään ei tarvitse turvallisuuskouluttautua voidakseen käydä lähikaupassa hakemassa maitopurkin. Tämäkin on mielestäni vain tapa sysätä naisille tai ylipäätään kenelle hyvänsä syystä tai toisesta, tavalla tai toisella puolustuskyvyttömälle ihmiselle vastuuta joka ei hänelle kuulu saati pysty sitä kantamaan.

Käyttäjän TonyPeltonen kuva
Tony Peltonen

Saa mun puolesta ahdistaakin. Pistää varmasti miettimään.

Me ei valitettavasti pystytä rakentamaan yksimielistä yhteiskuntaa halusit tai et.
Tämmöinen harmonia ei ole todellisuutta. He ovat itse todistustamassa kulttuurinsa romahtamista. Kulttuuri kulkee käsi kädessä ihmisten kanssa.

Riittää, että on yksi joka ei toimi meidän sääntöjen mukaan ja siihenkin voidaan valmistautua.

Suosittelisin sinullekin turvallisuuskoulutusta.

Olen täysin hänen kannallaan kaikella kokemuksella mitä olen nähnyt omin silmin.

Ilkka Huotari

Yksi turvapaikanhakijan tekemän vakava rikos on viime aikoina jo tapahtunut:

"Järjestysmies pahoinpideltiin Mäntässä. Tapahtuma sai alkunsa, kun ravintolan järjestysmies esti liian paljon alkoholia nauttineen miehen pääsyn ravintolaan. Välittömästi mies oli kaivanut taskusta avaimen ja laittanut sen rystysten väliin. Sen jälkeen hän oli lyönyt järjestysmiestä silmän seutuville. Järjestyksenvalvoja oli reagoinut lyöntiin nopeasti. Hän sai väistettyä lyönnin osittain ja selvisi silmän mustumisella."

http://www.kmvlehti.fi/Uutiset/1194999394873/artik...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Miten tämä nyt näin nurinniskoin menee? Turvapaikanhakijoita pitäisi pelätä raiskauksista ja terrorismista. Raiskauksilla uhittelijat ovet tähän mennessä olleet suomalaisia ja terroristit suomalaisia jäätelötötteröt päässä. Sen sijaan turvapaikanhakija tekee hyvin tyypillisen suomalaisen rikoksen: käy kännissä portsarin kimppuun. Hakusanalla "löi portsaria" tulee valtavasti uutisia.

Ilkka Huotari

Niin, tätäkään ei olisi tapahtunut, ellei tätä sankaria olisi päästetty maahan. Tällaista tapahtuu kun on avoimet rajat eikä mitään kontrollia keitä maahan päästetään.

Tämähän on ihan selvä asia.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #70

Turvapaikanhakijoiden hakemuksia käsitellessä mahdollinen rikostausta pyritään myös selvittämään, tai näin olen ymmärtänyt.

Jos näin on, niin väitteesi kontrollin puutteesta ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #71

Ei rajalla nyt mitään kontrollia ole, kaikki pääsee sisään jotka haluavat.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #76

Tottakai kaikkien hakemukset käsitellään, ei se ole mikään uutinen.

Mika Rajala Vastaus kommenttiin #79
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #79

Olenki väittänyt jotain muuta? Lue kommentit uudelleen ja yritä ymmärtää mitä niisä luki.

Käyttäjän TonyPeltonen kuva
Tony Peltonen Vastaus kommenttiin #71

Noin 25% papereista on väärennöksiä, joten kyseessä ei ole ihan pikkuinen ongelma.
Suomeen postitetaan väärennettyjä papereita valtavissa määrin. Tullilaitos on tehnyt rikosimoituksen ja valvoo asiaa.

Miten käsitellään ihminen, joka käyttää väärennettyjä papereita?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jos tarkemmin tutustut tapaukseen se vaikuttaa perintään tottuneen tavasta.
On tainnut tällaisiä rikollislligojen renkejä soluttautunut turvapaikanhakijoiden joukkoon. Voi vain toivoa, että heitä mahdollisimman nopeasti pystyttäisiin poistamaan vastaanottokeskuksista.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Eli tämä on päässyt julkisuuteen. Mutta toinen portsaritapaus ei päässyt julkisuuteen, koska järjestyspoliisi ei suostunut ottamaan valmiiksi niputettuja asiakkaita talteen, vaan ne haettiin merkkaamattomilla pakettiautoilla, veikkaisn SPR:ää.

Montakohan näitä oikein onkaan, jos nämä tilastoitaisiin rehellisesti.

Pekka Mustonen

Useiden kommentoijien puheenvuorot olivat lajissaan aivan käsittämättömiä.
Tiina Palovuori toi esiin oman subjektiivisen pelkonsa, jolle on varmasti perusteet hänen maailmassaan. Hän ei varmasti ole yksin.
Mitä tapahtui?
Hänet lytätään ja merkitään jopa rasistiksi.
Ainut peruste näyttää monella olevan se, että ITSE EI PELKÄÄ tai ainakaan ei uskalla myöntää pelkäävänsä. Se siis riittää mitätöimään toiselle todellisen tunteen, joka voi rajoittaa toisen elämää ihan oikeasti.
Uskon kylläkin tässä olevan osallisena sen, etttä Tiina Palovuori on Perussuomalainen eli monen mielestä hänen täytyy olla ainakin vähän rasisti ja hänen pelkonsa pitää lytätä.
Miten olisi käynyt jos Tiinan puolue olisi ollut jokin toinen?

Voi meitä suomalaisia, miten herkästi olemme empaattisia yhteen suuntaan ja toiseen suuntaan puremme herkeämättä. Riippuu onko tuo toinen samaa mieltä kanssani.
Tiina - minä ymmärrän pelkosi ja olen pahoillani, että jotkut urpot sitä mitätöi.

Pekka Heliste

Kyllä kaikki pelkäävät, kysymys onkin siitä ,että osaa sen kanssa elää.

Vaikka ole iso mies niin kyllä minäkin katson missä kuljen ja mihin aikaan ja varsutaudeun erilaisia uhkia vastaan

Esim taskuvarkaita vastaan varustauiduin viimeksi ulkomailla niin, että kortit olivat taskun pohjalla ja lomakossa vain vähän rahaa

Tai vältän assan seutuja viikonloppuisin ja myöhään illalla.

Ei terve pelko ole mikään ongelma

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minä en ole pelännyt vaikka missä kulkiessani, mutta miehet ovatkin suuremassa vaarassa joutua tuntemattoman pahoinpitelemäksi. Läheiseni on ryöstetty ulkomailla ja pahoinpidelty assan seudulla yöllä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #103

Margareta, oletko ajatellut, että ulkonäkösi suojelee sinua ?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #176

Nykyisin kylläkin, joskus olen kaivannut burkha.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #176

Ei välttämättä suojele. Jos ollaan siinä uskossa että raiskaus kohtaa vain nuoria, hyvännäköisiä, seksikkäästi pukeutuneita naisia, tässä on kaikki oletukset lähtökohtaisesti väärin. Myös miehiä, poikia ja vanhuksia raiskataan. Raiskaus on vallankäyttöä ja sillä ei ole mitään tekemistä seksin kanssa. Surullista ettei blogisti kykene näkemään turvapaikanhakijoita missään muussa yhteydessä itseensä kuin mahdollisina raiskaajina. Aika huono ja vähemmän rakentava lähtökohta.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #176

Aimo, ei suojele yhtään enempää raiskaukselta kuin omakaan ulkonäkösi. Etkö ole nähnyt myinaista ohjaaja Boormanin klassikkoleffaa "Deliverence"..Saanen olla nyt ensimmäinen tässä ketjussa joka osoittaa huolensa turvapaikanhakijoiden turvallisuudesta suomalaisten aggressiivisten mörököllien keskellä..

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kukaan ei tietenkään voinut vastata kysymykseesi. Kukaan ei tunne kaikkia vastaanottokeskukseen majoittuvia. Mukana voi olla rikollisiakin.
Aplodeja saaneen naisen tai miehen(?) tokaisu tuskin oli tarkoitettu tekemään huolesi naurunalaiseksi vaan oli spontaani omaan kokemukseen perustuva repliikki.
Suomalaisilla naisilla on kokemusta erinäisten lääppijöiden ja lähentelijöiden torjumisesta.
Mutta, kuten sanoit, väkivaltaisessa raiskaustilanteessa on avuton.
Sinulla on tietenkin aihetta huoleen jos ystävät ovat kertoneet pelottavista kokemuksista.
Ihmettelen kuitenkin millainen tilastotieto voisi poistaa huolesi.
Oman kokemukseni perusteella afrikkalaiset ja arabit kunnioitavat fyysistä koskemattomuutta jopa tungoksessa.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

"...afrikkalaiset ja arabit kunnioittavat fyysitä koskemattomuutta..."

http://www.thenation.com/article/jordanian-women-l...

http://www.theguardian.com/global-development/pove...

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-24908109
"A UN report in April said 99.3% of women and girls in Egypt had been subjected to sexual harassment."
"Iraq ranked second-worst after Egypt, followed by Saudi Arabia, Syria and Yemen. "

http://www.arabnews.com/saudi-arabia/news/661716
Female harassment also takes place in malls which has resulted in some malls barring entry of young men at weekends.

http://www.theguardian.com/global-development/2013...

http://www.independent.co.uk/news/world/africa/rap...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Puhuin omasta kokemuksestani.

Käyttäjän TonyPeltonen kuva
Tony Peltonen

"afrikkalaiset ja arabit kunnioitavat fyysistä koskemattomuutta jopa tungoksessa"

Nyt oikeasti faktat pöytään. Afrikka ja Arabia on raiskaustilastojen kärkipaikkoja.
Neitsyetkin kuulemma parantaa sairauksia...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Lue koko lause, en puhunut mistään tilastoista.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Kun nyt kerran profilointi ei oikein onnistu, niin kerrottakoon Margaretallekin, vaikka tuskin se Margareetan silmiä avaa, että puhuja oli paikalle tilattu kauemmin Suomessa oleskellut mamu, joka sai tilaisuudessa eniten puheenvuoroja.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sen nakkipuheenvuoron pitäjäkö?
Mitä haluaisit minun vielä näkevän?

Markku Heinonen

Kyllä huoli on täysin aiheellinen!
Ruotsi on Euroopan no:1 raiskaustilastoissa ja sijalla 2 koko maailmassa?
Yli 60.000 (KUUSIKYMMENTÄ TUHATTA) raiskausta vuodessa, joista 90% on mamujen tekmiä. Ruotsissa on myös Euroopan lievimmät tuomiot raiskauksista. Vai onko niin, ettei raiskausta lasketa rikokseksi?

Pekka Heliste

Suurin mamu-ryhmä Ruotsissa ovat suomalaiset

Markku Heinonen

Täsmennetään hieman edellisissä kirjoituksessani antamia lukuja, eli 77% Ruotsissa tehdyistä raiskauksista on muslimien tekemiä ja 90% mamujen tekemiä yleensä. Vielä kun huomioidaan se, että jopa 80-90% raiskauksista jää ilmoittamatta, niin luvut ovat aivan järkyttäviä!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #75

Mikä on tämä järkyttävä kokonaisluku josta prosentit on laskettu?

Markku Heinonen Vastaus kommenttiin #101

Eri tilastoja löytyy Googlettamalla haulla: rape statistics, joista selviää luvut ja se, että määrät on suoraan suhteessa mamujen määrän kasvuun.
Esim. 2010 Ruotsissa oli 63 raiskausta per.10.00 asukasta ja YK:n raportin mukaan vuonna 2011 69 raiskausta per. 10.000 asukasta. 2008 tehdyn Amnestyn raportin mukaan viimeisen 20 vuoden aikana raiskauksen määrä Ruotsissa oli nelinkertiasunut. Näistä ei meillä, eikä Ruotsissa media kerro mitään, ettei vain loukata mamuja ja aiheuteta "turhia" ennakkoluuloja. Pitäkää kädet ristissä, ettei napsahda omaan leukaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #118

Kyllä raiskauslukujakin on mediassa käsitelty. Eräs syy raiskausten lisääntyminen on ilmoituskynnyksen madaltuminen. Toinen, että puolisonkin raiskaaminen on kriminalisoitu.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen Vastaus kommenttiin #75

Ruotsissa ei tilastoida rikollisten uskontoa.

Aippe Rämä

Joukkoraiskaus oli näyte suomen naisille, mihin islamilaiset maahanmuuttaja miehet pystyvät. Tuskin turvapaikanhakijat ovat sen vaarattomampia. Minua ärsyttää suunnattomasti vihervasureiden sinisilmäisyys ja se että puolustavat näitä raiskaajia. Mitä sitten kun itse tai joku heidän lähiomaisista tulee turvapaikanhakijan raiskaamaksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suvakeilla on väärinymmärtäminen geeneissä kuten aikoinaan hampurilaishihamerkeistä keskustellessa nähtiin. Olen varma että suvakeilta löytyisi ylitsevuotavaa ymmärrystä jos joku mamu kertoisi peloistaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Pelkojen vähättely on vahingollista. Pelot ovat todellisia, olivatpa ne sitten järkiperäisiä tai eivät. Vastauksen puuttumiseen ei kannata tyytyä, mutta kannattaa itsekseen miettiä myös, onko itsellä hyväksyttävästä vastauksesta ennakkomielipide.

Olemme tilanteessa, jossa pelkäävät niin suomalaiset kuin tänne tulevat. Pelkojen hautominen "omissa" pelkäävissä porukoissa ei johda niiden hälvenemiseen. Yhtä vähän kuin niiden purkaminen väkivaltana ja vahingontekona. Olipa sitten nainen, mies, aikuinen, lapsi, vanhus, hetero, homo, transsukupuolinen - hyvä keino hälventää pelkoja on keskustella niiden kanssa, joka pelkoa herättävät.

Kukkapaitasetä tekee niin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Marku Toivonen, milloin järjetät pridemarssin Malmössä ?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Malmölaiset osaavat järjestää Pride-marssinsa aivan itse, ei minua siihenkään tarvita.

http://www.gaywelcome.com/gay-events-detail/421/pr...

Voin kyllä harkita osallistumista, mutta Istanbulin Pride taitaa viedä voiton mielenkiintoisempana.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin identifioituvat turvapaikanhakijat kaipaavat vertaistukea ja sitä pitää ryhtyä organisoimaan. Kiitos vinkistä.

Marko Parkkola

Paavo Lipposella oli tähän ratkaisu jo vuosikymmen sitten. Hän totesi, ettei pidä mennä tyrkyttämään itseään jokaiseen puskaan.

Pietari Vanharanta

Tällä halpanakki komentilla . Helveksittiin kaikkia seksuaalisesti hyväksikäytettyja uhreja. Esim Ramin Azimille lenkkeilijä työn murha, joukkoraiskaus helsingissä. OLIKO NÄMÄ HALPOJA NAKKEJA. SPR ei saa rahojani vapaaehtoisesti

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Nuo suhdeluvuthan muuttuvat nykyisen "pakolais"tulvan myötä aivan merkittävästi kantasuomalaista miestä suosivampaan suuntaan, olen siitä lähes satavarma, naisten kannalta se ei sitten olekaan ollenkaan hyvä juttu.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"Minun pelkoani ei saa ohittaa kuittauksella halvoista nakeista."

Vähän Soinin sanoja mukaillen "Pelkosi ei voi olla väärä, koska se on sinun pelkosi".

Keijo Räävi

Naisten kannattaa olla varuillaan oli maahanmuuttajia tai ei. Aika moni on joutunut raiskatuksi humalatilassa. Onhan tapauksia joissa nainen on sammuneena raiskattu.

Mitä tulee maahanmuuttajien aiheuttamiin pelkotiloihin niin kyllähän me länsimaalaiset edelleen pidämme alempia rotuja tyhmempinä ja uskomme heidän syyllistyvät valkoista rotua herkemmin raiskauksiin ja muihin vastaaviin irrationaalisiin tekoihin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Oletko koskaan Keijo miettinyt tai tutustunut islamin uskoon ja miten se suhtautuu naiseen? Voisiko tällä olla osuutta asiaan? Minä en katso ketään alempi arvoiseksi, mutta islamin usko kyllä katsoo naisen olevan miestä alempi.

Keijo Räävi

Eikös islam tuomitse jyrkästi raiskauksen? Taisi olla jopa niin että talebanin suosio afgaanien keskuudessa perustui siihen että raiskaajat ja muut rikolliset saivat tuntea nahoissaan islamin tiukat lait.

Naisten oikeudet ovat joissakin islamin valtioissa aika heikot mutta aika vähän loppujen lopuksi naiset valittavat asiasta.

Olisiko jopa niin että naiset tuntevat olonsa turvallisemmaksi islamilaisissa maissa kuin länsimaissa konsanaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #154

Kannattaisiko ottaa selvää ennen kuin kommentoi? Aika vähän naise kommentoivat... Juupa, juu... Miksiköhän?

Edit... Minulle naisten oikeudet ovat täällä länsimaissa itsestään selvä juttu, mutta mites se nyt Keijo olikaan tuon Islamin kanssa? Olet siis oikeasti sitä mieltä, että naiset ovat asemaansa tyytyväisiä? No, jokaisella on oikeus mielipiteeseensä...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"uskomme heidän syyllistyvät valkoista rotua herkemmin raiskauksiin ja muihin vastaaviin irrationaalisiin tekoihin."

Onko tämä uskon asia vai tilastollinen fakta?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Poliitikkojen julistukset ja huolenosoitukset ovat tavallisesta kaduntallaajasta poiketen aina jonkin laskelmoidun hyödynodotuksen sävyttämiä aidon huolen lisäksi. Tuomioja esimerkiksi on sen verran oikeassa kuin poliitikko yleensäkin poliittisissa lausunnoissaan toisia mollatessaan ja omaa hyvyyttään mainostaessaan, kuten Soinikin ja vaikka tunnettu mamuedustaja alla.

"Meidän yhteiskuntaamme eivät kuulu polttopullot tai valkoiset kaavut", sanoo Nasima Razmyar Demarissa ja vaatii vihalle loppua. - Häneen on toki helppo yhtyä, kaavun väristä riippumatta:
http://demokraatti.fi/vihalle-on-saatava-loppu-nas...

Onneksi vihaa voidaan vielä järkitoimilla liennyttää, kun tilanne ei vielä ole yhtä polttavan ajankohtainen eikä väkivallan määrä yhtä tuhoisa kuin on ollut pidempään esimerkiksi länsinaapurissa, missä tänä kesänä ovat asekaupan kylkiäisinä jaellut kranaatitkin räjähdelleet tuon tuosta - Tukholman ym. kaupunkien muista monikulttuurisuusongelmista puhumattakaan, ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Tukholman_mellakat_2013

Suomen somaliliiton puheenjohtaja on kertonut uskovansa, että Tukholman kaltaiset mellakat ovat mahdollisia myös Suomessa maahanmuuttajavaltaisilla alueilla, jos maahanmuuttajien ongelmiin ei puututa.

Käyttäjän RistoMattila kuva
Risto Mattila

Yllättävän paljon nekatiivista palautetta ja outoja asenteita. Tilastokeskus lopetti MAMU. väkivaltarikosten tilastoinnin. Resussipula.
Kuulin radiosta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Sieltä muuten irtisanottiin keväällä henkilöstöä virallisesti yksin tuotannollistaloudellisista syistä, mutta oikeasti myös yhteiskunnalliset kannanotot intrakeskusteluissa vaikuttivat yt-kohdentumisiin. Vahvojen tummanvihreän ja nollakasvu/leppoistus-loosien lisäksi talossa on toiminut vallankäyttäjänä virallisen henkilöstöjärjestöedustuksen osana perinteisesti ex-pääjohtajan suojeluksessa vielä näihin päiviin myös Suomi-Venäjä-seuran paikallisosasto poliittista korrektiutta näkökulmistaan valvoen.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Olet erehtynyt. Maahanmuuttajat eivät ole raiskaajia, vaan he ovat ihmiskauppiaita.

Perttu Makela

Naisilta kuulemieni kommenttien perusteella on aika älytöntä suhtautua heidän pelkoihinsa tai varuillaan olemiseen jotenkin kevyesti. Eihän kukaan voi varmasti tietää että mamujen taholta mitään tapahtuisi. Mutta jonkunlaisia kähinöitä kokeneina ei kuitenkaan voi tietää minkälaisia traumoja siellä on syntynyt, ja mihin ne mahdollisesti voivat johtaa. olen itse ollut semmosessa tiedotustilaisuudessa ja täytyy sanoa että saadut vastaukset olivat juuri niin vähätteleviä kun kirjoittaja koki. syynä voi hyvin olla se että jos jotain tapahtuu niin on helppo leimata se yksittäistapaukseksi. Täytyy kuitenkin sanoa että toi polttopullojen heittely ja muu ahdistelu on todella harkitsematonta ja kaiken lisäksi rikollista.

Kari Ahveninen

jos tuntee kokeneensa rasismia, niin silloin on kokenut rasismia. Pitäisikö tähän sanoa että "ei minulla muuta" vai silleen aikuisten oikeasti ajatella asiaa?

Käyttäjän teppoovaskainen kuva
Teppo Ovaskainen
Juha Kuittinen

"Entä voivatko rikokset lisääntyä sen jälkeen, kun turvapaikkapäätös on tehty? Onko esimerkiksi raiskaustilastoista kuitenkin syytä olla huolissaan jatkoa ajatellen?

– Olen väärä ihminen sitä kommentoimaan, mutta tiedossa on yleisesti, että valtaosa raiskauksista tapahtuu lähipiirissä, eikä niistä ilmoiteta poliisille. Henkilökohtaisesti en vetäisi suoraa johtopäätöstä noista tilastoista, vastaa Savolainen."

"Yleisesti on tiedossa, että valtaosa raiskauksista tapahtuu lähipiirissä." Sieltähän se totuuden siemen taas löysi vakonsa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kiitos toimitukselle. Oli varmaan aikakin, kun katselee tätä keskustelua.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Eli vitsin vääntäjä oli joku hoonosoomi-maahanmuuttaja, jonka "vitsille" naurettiin, koska niin pitää suvaitsevissa piireisä tehdä. Se on ainakin osaselitys. Muuten naisten toki kannattaa olla enemmän varuillaan. Mutta etköhän sinä pärjää.

Sinulla on väärä vaalipiiri, Palovuori. Suosittelin sinua itse Pirkanmaalaisille, kun olet nuori ja fiksu. Mutta ikävä kyllä et päässyt vielä läpi. Menestystä jatkossa!

Jaakko Häkkinen

Aivan järkyttävää todellisuuspakoa noilta ihmisiltä. Ongelmista pitää pystyä keskustelemaan asiallisesti.

Aleksi Järviö

Hannu Ala-Olla: Ai miksi ei pitäisi olla huolissaan? Islam on niin erilainen kulttuuri ja naista alistava että miksi jaksat jauhaa tollasta *askaa. Luuletko että vielä näkyy tilastoissa mitään vastaanottokeskuksien juttuja kun tämä on niin uusi juttu. Sun on miehenä muutenkin helppo huudella tuollaisia asioita.

Poliisit sanonut että ei pidä olla huolissaan heistä? TOTTAKAI, luuletko että poliisit haluaa lietsoa pelkoa jos eivät tälle tilanteelle mitään mahda? Onhan poliisit ja media salannut näitä asioita ennenkin!

Myös tulijoille kehoitetaan olemaan kunnolla ennenkuin saa turvapaikan koska muuten sitä ei tule. Onhan nyt jo tapahtunut pahoinpitelyjä, juurihan yhdessä keskuksessa pakolainen oli riehunut veitsellä, baarissa vastaanottokeskuksesta kotoisin oleva oli laittanut sormien väliin avaimen ja yrittänyt lyödä silmien alueelle portsaria, pakolaiset maahanmuuttokeskuksista ovat käyneet ryhmänä pyytävässä ihmisten ovilla rahaa ja tupakkaa!Kyllähän näitä tapauksia kokoajan on ja eihän tästä ole kuin muutama päivä kun muutama tumma tyyppi yritti raiskata joensuussa.. Kokoajan sanotaan yksittäistapauksista vaikka näitä alkaa tulemaan jo ovista ja ikkunoista! Odottakaapa vaan sitten kun saavat oleskeluluvan niin pahempaa voi odottaa. Tanskassa somaleista 87% on todettu olevan elintason perässä! Suomeen tulee aivan samoja pakolaisia kuin Tanskaan!

Silti suurinosa saa oleskeluluvan. Me maksetaan se meidän verorahoista ja turvallisuudesta. Milloin hallitus alkaa kuuntelemaan omia kansalaisiaan ja ottamaan vastuuta asiassa?

Tiina ymmärrän hyvin pointtisi ja kun luin eilen tuon uutisen niin olin itsekkin pöyristynyt. Ei pidä suomalaisten naisten olla huolissaan kun kyllähän he osaavat itseänsä puolustaa! Osaa tai ei niin tuo ei saa olla selitys missääntapauksessa.

Paula Wallenius

Pelolle ei tietenkään saa nauraa - vielä vähemmän yleisesti tehdä pelkäävä naurunalaiseksi. Se joka pelkää voi jo valmiiksi huonosti.

Toisaalta on huolestuttavaa, että automaattisesti yhdistetään turvapaikan hakijat potentiaalisiksi raiskaajiksi. SILLE pitäisi tehdä jotakin. En ymmärrä tätä suomalaisten pelkoa. Kyllä - islam on patriarkaalinen uskonto. Silti kannattaa muistaa, että juuri nämä turvapaikanhakijat ovat paossa ääri-islamilaisuutta ja (muunmuassa) sen aiheuttamaa sekasortoa. Että jotenkin automatisoidaan pakolainen = raiskaaja on hirvittävää (vrt. juutalainen = rahanahne yhteiskunnan vihollinen... jne jne).

Ehkä pelko hälvenee jos uskaltaa tutustua muualta tulleisiin, kuunnella heidän kokemuksiaan ja kertoa meidän "maailmasta". Tavallisia ihmisiä me ollaan mikä sitten onkin ulkonäkö.

Hannu Töyri

Pelko on on hinta jonka joudumme maksamaan maahanmuutosta, vaikka sen euromääräisyyytä on vaikea laskea.

Meri Valtonen

Kirjoittajan huoli on täysin oikeutettu kaikille, jotka oikeasti ottavat asioista selvää.

Ala-Ollan käytös palstalla on niin agressiivista ja tarkoitushakuista, että hän lienee

trolli

PR-business on manipuloinut ihmisten mielipidettä jo sata vuotta, ja myynyt million mitäkin. Nyt sitä tehostamaan on olemassa myös verkko-trolleja.

Hannes Säkkijärvi

Kyllä kuulosti ja siis näytti ko. kommentoijan asenne siltä, että jos ei ollut suoraan omat rahat uhattuna, kun tulijat vähenisi, niin sitten oli SPR:n tilaama trolli. Varmaan eräätkin viestintäkonsulttiyrittäjät myyvät näitä trolleja poliitikoille mm. Usariin mutta varmasti fb:hen ym.ym

Terhi Nurminen

Minä tässä ihmettelen että miksi kukaan tässä maailmassa saisi päättää kuka tai mikä maa tai kansallisuus olisi parempi kuin toinen tai muut.Mä alan olee kyllästynyt kuuntelemaan tätä pakolaispelko provosointia.Asun mukavien afrikkalaisten naapurissa ja lapset on leikkineet pihalla 12 eri kansallisuuden kanssa.Mikä on niin vaikeeta ymmärtää että me ollAan kaikki vaan tavallisia ihmisiä..........

Hannes Säkkijärvi

Sulta taisi jäädä se naapurien "serkun" netti-identiteetti tsekkaamatta, jossa nämä tavalliset tulijat viiltää kurkut auki tai teloittaa pari länsimaalaista, josta ei lunnasrahoja irronnut. Mutta kyllä ne ihmisiä oli, ei siis lumimiehiä tai big-footeja, että sillä tavalla olet aivan oikeassa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

OK, uskon että olet aidosti huolissasi.

Mutta oletko aidosti huolissasi maahanmuuttotaustaisen, mielestäsi aggressiivisen miesjoukon lähestyessä sinua, mutta vähemmän aidosti huolissasi "kantasuomalaisen" öykkärijoukon lähestyessä sinua kännipäissään? Oletko ehkä tottunut jälkimmäiseen ja tiedät miten toimia ja pidät sitä ihan ookoona mutta edellistä joukkoa et? Jos, niin oletko miettinyt miksi?

Itse olisin paljon enemmän huolissani suomalaisuuden muulta kansalta kaapanneen öyhöttäjäporukan lähestyessä Suomi-paidoissaan.

Maija Rissanen

Hyvä nuoren naisen kirjoitus. Kukaan ei halua olla " helppo nakki" jos kohdalle sattuu tulemaan illalla, päivällä, yöllä uhkaava henkilö oli kyseessä kantasuomalainen tai jokin muun maalainen. Kaukana ei ole aika kun naisia syyllistettiin ja näyttää edelleen syyllistettävän siitä, kun kulkee liian paljastavissa tai yksin tai yöllä ja tulee raiskatuksi ts. oma syy kun olet " helppo nakki". Missä nyt ovat ns. kukkahattutädit puollustamassa naisen oikeuksia olla sellainen kun on.

Rauno Kurvinen

Vaikka mukaan ei otettaisi tilastojakaan (tai omia kokemuksia jonkin asian puolesta tai vastaan), mikä tahansa väkivallanteko on todellakin liikaa, oli tekijänä kantasuomalainen tai pakolainen/maahanmuuttaja. Niitä ei saa missään nimessä hyssytellä ja puolustella. Raiskausta varsinkaan, joka aina perustuu toisen osapuolen tahdon täydelliseen sivuuttamiseen ja yleensä myös tekoon millään tavalla provosoimattomuuteen. Poliisien tilastoissa Ruotsi on raiskauksissa toiseksi pahin Etelä-Afrikan jälkeen ja oikeasti yhdentekevää, miten se tilasto saatu, kun tekoja kuitenkin vähintään tuo määrä tehty! Tyhmimmänkin luulisi tajuavan. Suomessa tummaihoisten ja arabialkuperää olevien tekemä naisten raiskailu, sen yritykset ja muukin julkinen loukkaaminen ovat vaan yksinkertaisesti lisääntyneet varsin näkyvästi viimeisimmän pakolaisaallon jälkeen. Ja siinä ei mikään ole naurun asia! Väkivalta tai edes siitä puhuminen kevyeen sävyyn ei missään nimessä ole asiallista, saati sivistynyttä.

Niina Friman

OLE HUOLISSASI, ÄLÄ KUUNTELE KETÄÄN!! Asun itäsuomessa ja pakoilaisia täällä paljon, 3 raiskausta kuukauden sisällä, lapsia ei pimeällä enään uskalla päästää ulos, vahingontekoa viikon jälkeen siitä kun uudet pakolaiset saapuivat( varastelivat veneistä tavaraa), tytön kaveri huomasi asian koiraa ulkoilluttaessaan, soitti poliisille (oli noin 20 nuoren pakoilaismiehen ryhmä)hänet huomattiin ja tyttöä lähdettiin jahtaamaan, nuori juoksi henkensä hädässä kotiin ( nappasi koiran syliinsä koska kyseessä pieni koira). En tuomitse kaikkia pakolaisia, mutta rajansa kullakin, naapurissani asuvat maahanmuuttajia jotka ihania ihmisiä, on vaimoa ja lapsia, hyvin tullaan toimeen, nuo jotka rahan perässä juoksee, (nuoret miehet lähetetää tänne, ei lapsia ole juurikaan meidän keskuksissa!!!)voisivat kääntyä rajalla ympäri!!!!!!!!!!!! tai ainakii karkottaa rikolliset!!!!!!!!!!!!!!heidän kulttuurissaan kaikki mikä ei ole lukittua,sen saa ottaa! ELI SOPEUTUKAA SUOMALAISET! TULKAA RAISKATUKSI, ANTAKAA VARASTAA KAIKKI MINKÄ UOHDITTE LUKITA (MEILLÄPÄIN EI KANTASUOMALAISET TAI SOPEUTUNEET MAAHANMUUTTAJAT EDES HARKITSE VIEVÄNSÄ TOISEN OMAA) JOSTAIN SYYSTÄ EN PIDÄ MAAHANMUUTTAJISTA JOTKA TULEE TÄNNE ENNENKUIN TARPEELLISUUS SELVITETÄÄN!!!!!!!

Niina Friman

lisäys kommenttiini kun huomasin kommentin "kantasuomalaisista öykkäreistä".. viimesin kantasuomalaisen tekemä raiskaus EI TAPAHTUNUT KUUKAUDEN SISÄLLÄ EIKÄ ikinä kolme kertaa kuussa!!!!!!! kantasuomalaiset öykkärit ei varastele joukolla toisten omaisuutta, saati lähtis joukolla jahtaamaan nuorta koiranulkoiluttajaa, ei ainakaa meilläpäin! muutin tänne jotta lapset olisvat turvassa suomalaisilta öykkäreiltä, noh, ei me tosiaan heitä tarvitakkaa pelätä, kyllä uhka on muissa!

Pekka Heliste

Raiskausilmoituksia oli tehty marraskuun loppuun mennessä n 950.Viime vuonna n 1050

Ulkomaalaisia epäiltin n 80 tapauksessa, pakolaisia heistä n 10-15 , n 870 kantasuomalaisia

Oma lukunsa ovat perättömät raikausilmoitukset, jotka ovat mukana luvuissa
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/142571/Raiskausil...

http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/pol...

Juha Mörönen

Komppaan Niinaa..., juuri näin

Pasi Paunila

Miksi tämä keskustelu lähti näille raiteille? Oli Hyvin yksinkertainen alkukommentti. Nuori nainen tunsi hätää olonsa suhteen ja kaikki lähti kritisoimaan? Kysyi kyllä ihan asiasta? Mutta vastausta ei tullut. Tyypillistä nettikeskustelua. Mutta nettikeskustelu taitaa olla ainoa turva joka teillä räkänokilla on. Sitten kun oikeasti tapahtuu, niin kirjoitetaan nettiin. Kun avuton ei muuhun pysty. Onko pistoolisi kohdistettu ja putsattu? Jos joku koskee mun tyttäreen, on aivan sama onko kyseessä mamu tai suomalainen, tai mikä vaan. Loppu tulee välittömästi!

Juhani Lahtinen

Minusta jutun pointti oli se, että tuon Libanonista tulleen kaverin sanoilla vastuu siirrettiin suomalaisille naisille.

Moniko muistaa, kumpi noissa idemmissä maissa joutuu pahempaan vastuuseen, kun mies ja nainen touhuavat keskenään sopimattomia? Muistelen takavuosina uutisoidun naisen saaneen moisesta kivittämistuomion. Miehelle en muista tuollaista tuomiota tulleen. Muitakin naisten tuomioita ja miesten koiraveräjästäluikkimisia muistan nyt hämärästi.

Pitäisiköhän vastaanottajien tehdä noille tulijoille selväksi joitakin eroja naisiin suhtautumisessa täällä ja heidän lähtöpaikassaan?

Kari Korva

Eipä mahda enään kukaan nauraan sinulle, kun katsoo mitä viimeisen parin päivän aikana on tapahtunut mm. Kempeleessä ja Raisiossa. Joillain vielä riittää sympatiaa LASTENraiskaajille.

Pekka J. Mäkinen

Melkein joka päivä tulee ilmi pakolaisten tekemiä raiskauksia... tänäänkin tuli kaksi ilmeistä tapausta Säynätsalossa. Huomenna lisää. Hannu Ala-Olla on täysin pihalla siitä mitä Suomessa tapahtuu. Pistää vihaksi tuo Hannun tyhmyys ja vääristely. Poliisitkin ympäri maata ovat saaneet jatkuvasti pakolaisten taholta väkivallalla uhkailuja, joita meidän maassamme ei toistaiseksi ole ollut tässä määrin. Poliisi toteaakin että on vain ajan kysymys milloin tapahtuu jotain vakavampaa, siis heille poliiseille.

http://www.finnleaks.net/maahanmuuttajien-mukanaan...

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/12/04/henna...

Tiina Palovuoren huoli on enemmän kuin aiheelista.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Vaan tuolloin syyskuussa ei ollut tullut ilmi montaakaan.

Samat pointit pätevät yhä täysin. Yksikään ihminen ei ole lähtökohtaisesti syypää mihinkään eikä häntä(saati häneen rinnastettavissa olevaa viiteryhmää) siis mistään voi syyllistääkään.

Poliisi osaa kyllä hommansa vieläkin, ihan kuten osasi aiemmin syksylläkin. Hieno linkki tuo ess:n juttu: Ihan samaa tuolla on tapahtunut jatkuvasti ennenkin, tappeiluita on kaupungilla ollut säännöllisesti. Nyt siitä vaan uutisoidaan/raportoidaan herkemmin ja pelonlietsojat ovat heränneet.

Tosiasiassa tilanne ei ole muuttunut juurikaan. Enemmän väkeä, joten enemmän toki tapahtuukin, muttei maailma ole yhtäkkiä muuttunut sen vaarallisemmaksi kenellekään kuin mitä se oli viime vuonna samaan aikaan.

Käyttäjän AriKananen kuva
Ari Kananen

""muttei maailma ole yhtäkkiä muuttunut sen vaarallisemmaksi kenellekään kuin mitä se oli viime vuonna samaan aikaan.""

On se muuttunut yksin kulkevien naisten osalta.

Vai ihan normaalia uutisointia on ollut pitkin syksyä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #218

Ei. Uutisointi ei ole ollut normaalia vaan suuria otsikoita ollaan revitty aiheista, jotka ennen eivät ole kiinnostaneet palstamillimetriäkään.

Tilanne ei ole muuttunut yksin kulkevien naisten osalta miksikään. AINA siellä pimeällä kujalla tai syrjäisessä kaupunginosassa on pitänyt olla varovainen. Lisäys riskissä on häviävän pieni tai olematon, nyt vaan ovat pelonlietsojat äänessä joten tietysti alkaa enemmän pelottaa.

Toistan varoiksi olennaisen: AINA on ollut yksinäisen vaarallista liikkua tietyillä alueilla varsinkin pimeään aikaan.

Käyttäjän JuhaMenp kuva
Juha Maenpaa

Luin 4-5 ekaa kommenttia. Samaa paskaa SPR ja poliisi valehteli Seinäjoenkin tilaisuudessa.

Olihan noi Hannu Ala-Ollan kommentit sarkasmia, olihan?

Pekka J. Mäkinen

En ole viitsinyt kaikkia edes kirjata ylös. Tässä vain pieni näyte viimeaikaista tapahtumista:

Tämä on varmasti aivan normaalia Hannu Ala-Ollan mielestä. Tuskin kovinkaan monen muun suomalaisen mielestä.

-------------------------------------------------------------------------

"Viikko sitten poliisi tiedotti Raision raiskauksesta, jossa 19-vuotiaan turvapaikanhakijan epäillään raiskanneen 14-vuotiaan tytön.

Turun Sanomien mukaan Raision raiskauksen lisäksi Lounais-Suomen poliisin tutkinnassa on toinen turvapaikanhakijan tekemä raiskausepäily. Raiskaus on tehty Porin suunnalla". (4.12.-15)

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144920958320...

-------------------------------------------------------------------------

Saksalaiseen Pikkukylään Tuli 5000 Parrakasta Miestä. Miten Kävi?

Muslimit ovat vallanneet kaupungin. He varastavat kaupoista tarvitsemansa ja kävelevät röyhkeästi ulos maksamatta. Kauppiaat kutsuivat aluksi poliisin paikalle, mutta sitten tyytyvät kirjaamaan ylös varastetun tavaran ja pyytävät kaupungilta maksun (tämän lähteenä poliisikomentajan vaimo).

http://asialehti.net/saksalaiseen-pikkukylaan-tuli...

-------------------------------------------------------------------------
Jyväskylän poliisi vahvisti Seiskalle tänään (4.12.), että heillä on tutkittavana kaksi uutta raiskaustapausta.

http://www.seiska.fi/Rikos/Saynatsalossa-kaksi-rai...

-------------------------------------------------------------------------

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-145075100054...

Naisen kimppuun käytiin kadulla Kouvolassa – mies yritti väkisin riisua housut

Uutinen julkaistu 22.12.-15

-------------------------------------------------------------------------
Miksi muslimit sortavat kristittyjä turvapaikanhakijoita?

http://paavotajukangas.com/2015/12/08/miksi-muslim...

-------------------------------------------------------------------------

http://yle.fi/uutiset/italian_poliisi_muslimit_tyo...

Italian poliisi: Muslimit työnsivät kristittyjä mereen hukkumaan pakolaisveneestä – 15 pidätystä
Italian poliisin mukaan pidätetyt työnsivät 12 ihmistä täydestä pakolaisveneestä mereen. Poliisi pitää tekoja viharikoksina.

-------------------------------------------------------------

http://www.finnleaks.net/monta-kuolee-terrori-isku...

”Moniko kuolee terrori-iskussa, montako tyttöä raiskataan ennen kuin heräätte?” – Maahan muuttanut ylilääkäri Sipilälle

-------------------------------------------------------------------------

MIKSI KRISTITTYJEN PAKOLAISTEN VAINOISTA JA MURHISTA EI PUHUTA?

http://riippumatonmedia.com/2015/10/22/miksi-krist...

--------------------------------------------------------------------

Kyllä näillä arabeilla on aivan erilainen luonne myös ihmisinä. He eivät noudata sääntöjä esim. uimahalleissa, vaikka kuinka heitä ohjataan. Näistä ongelmista on minulla ensikäden tietoa, sekä muuallakin Suomessa on heidän uimahallikäyttäytymisessä suuria ongelmia. Ei ihme että he ovat erittäin herkkiä tappelemaan keskenäänkin. Näitähän ilmoituksia tulee jatkuvasti: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144934169308...

Poliisi tiedottaa, että lauantai-iltana Etelä-Savossa Pertunmaan vastaanottokeskuksessa tapahtui vastaanottokeskuksessa asukkaiden keskinen tappelutilanne. (5.12.-15) Lentopallo-ottelussakin syntyy herkästi tappeluita, kuten on viimeaikoina saatu lukea.

On muitakin ryhmiä joiden kulttuuriin ei kuulu rehellisyys siinä määrin kuin suomalaisuuteen. Jokainen liikeenharjoittaja tietää olla varuillaan kun eräskin heimo tulee porukalla heidän liikkeeseensä. Tämä varovaisuus on kantapään kautta opittua, eikä siinä ole kyse rasismista.

Aivan sama asia on suhtautumisessa näihin pakolaisiin. Osa on varmasti rehellisiä, mutta suuri osa ei ole oppinut noudattamaan sääntöjä ja lakia. Kyse ei siis ole vain ýksittäistapauksista, vaan esim raiskauksien suhteen ulkomaalaisten osuus on huomattavan suuri suhteessa kantaväestöön.

"Karu totuus raiskauksista - jopa 13-kertainen ero"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031319350781_u...

Tämä ero on varmasti jo suurempi kun ottaa huomioon mitä viimeaikoina on tapahtunut.

Pekka Heliste

Mysökin EU-maista ja Pohjois-merikasta tulleiden raiskausalttius on moninkertainen suomalaiseen verrattuna..

Mutta kun tutkimus ulotetan haastattelututkimuksiinn niin suomalinen raiksaa kuten muutkin

Erityisesti duunaripoarras eli erään tunnetun puolueen kannattajat ovat yliedustettuina suomalaisten raiskaajien keksuudessa

Ja kun tilastoja tarkastelee mamut raiskaavt suurin piirtein ikäisiään, mutta kantasuomalainen on +50-vuotias lasten hyväksikäyttäjä

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

En viitsi edes kommentoida mihinkään joiden lähteinä on finnleaks tai riippumatonmedia, jotka levittävät ihan surutta täyttä valetta. Asialehti on ihan uusi tuttavuus, mutta samalta roskalta sekin näyttää. Lähdekritiikki tuntuu olevan pahasti hakusessa.

Mitä tulee noihin raiskauksiin, voi etsiä sinulle paljon enemmänkin niitä tuolta samalta ajalta. Et vain tykkää niistä niin paljon kun ne ovat suomalaisten tekemiä.

Ja sitten listaat jotain uutisia ulkomailta, miten niiden pitäisi olla relevantteja tämän blogin aiheeseen?

Pekka J. Mäkinen

Laitetaan nyt vielä tämäkin: ”Teemme valkoisten naisten raiskauksesta laillista valloittaessamme Euroopan” – Muslimit Saksassa

http://www.finnleaks.net/teemme-valkoisten-naisten...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Finnleaks ei ole paljon MVtä luotettavampi lähde, mutta Jewsnews varmaan raportoi täysin ilman mitään propagandatarkoitusta muslimeista.

Käyttäjän RistoEloranta kuva
Risto Eloranta

Se että maahanmuuttajien osuus raiskauksista ja seksuaalisista ahdisteluista syytettyjen määrästa on merkittavästi suurempi kuin heidän osuutensa väestöstä on totta. Tuo koskee kuitenkin vain poliisin tietoon tulleiden tapausten määrää. Tilastonnissa jäävät huomioimatta ne tapaukset jotka eivät koskaan tule poliisin tietoon.

Onko tuo ero sitten merkittävä?

Jos ajatellaan iltaa vaikkapa keskikokoisessa suomalaisessa tanssiravintolassa, niin kuinkahan monta sellaista lähentelyä jotka muualla tapahtuneina katsottaisiin seksuaaliseksi ahdisteluksi mahtaakaan illan mittaan tapahtua? Kadulla tapahtuneista, erityisesti ulkomaalaistaustasten sellaiseen syyllistyessä ilmoitus poliisille lähtee helposti, mutta nuo ravintolassa tapahtuvat lähentelyt kuitataan asiaan kuuluvina, eikä niistä sen kummemmin valiteta järjestyksenvalvojille taikka poliisille.

Vähän sama suuntaus on raiskauksissa. Tilastoihin päätyvät vain poliisin tietoon tulleet raiskaukset, mutta ne tapaukset, joissa aamulla herätään vieraassa sängyssä ilman selkeitä muistikuvia yön tapahtumista eivät suurelta osin päädy tilastoihin, samoin kuin eivät myöskään avio- tai avoliitossa tapahtuneet raiskaukset, vaikka nekin on kriminalisoitu jo vuosikymmeniä sitten.

Uskallankin väittää että nuo tilastot, joihin siis päätyvät vain poliisin tietoon tulleet raiskaukset eivät anna oikeaa ja todellista kuvaa raiskausten määrästä eikä raiskauksiin ja muuhun seksuaaliseen häirintään syyllistyneiden etnisestä alkuperästä.

Saattaa toki olla niinkin että myös kokonaismäärässä maahanmuuttajat saattaisivat olla yliedustettuina, mutta toistaiseksi ei ole saatavissa luotettavaa tutkimustietoa tuosta asiasta.

Käyttäjän JariKorpela kuva
Jari Korpela

Hyvä täällä on joidenkin isojen miesten naureskella ja sanoa että ei mitään huolta, pelkosi on aiheeton. Jos pelkää niin pelkää, eikä asiaa auta se, että ahdistelutapauksia oikeasti tapahtuu, mutta sen lisäksi niille kohautetaan olkia ja todetaan että katsoit varmaan heitä silmiin, senkin halpa nakki.

Pekka Heliste

Tyypillinen väkivallan uhri on 25-vuotias mies

Kyllä väkivallan uhreina ovat yleisimmin miehet.

Itse asiassa kaikkien väestöryhmien on mahdollista joutua väkivallan uhriksi.

Vaikka olen isokokoinen mies niin kyllä minä minä harkitsen milloin liikun missäkin

Pekka J. Mäkinen

Lähdekritiikkin on hyvä vastata sillä että sekä poliisi että virallinen media eli lehdistö ovat hiljattain todenneet että eivät tule kertomaan totuutta näiden pakolaisten tekosista.

Nyt linja on tiettävästi hieman muuttunut, mutta edelleen on aivan yhtä suuri syy epäillä virallista tiedoitusta kuin näitä epävirallisempia lähteitä. Usein juuri monet "arvovallattomat" lehdet ja nettijulkaisut kirjoittavat asioista joita kukaan muu ei uskalla julkaista.

Risto Eloranta kirjoitti: "Uskallankin väittää että nuo tilastot, joihin siis päätyvät vain poliisin tietoon tulleet raiskaukset eivät anna oikeaa ja todellista kuvaa raiskausten määrästä eikä raiskauksiin ja muuhun seksuaaliseen häirintään syyllistyneiden etnisestä alkuperästä".

Uskalla vaan, mutta olet silti väärässä, ja kaunistelet asioita mieleiseksesi. Kaikki muukin pakolaisten toiminta on käsittämättömän ylimielistä. He eivät kunnoita lakejamme eivätkä naisia, koska islamilaiseen uskoon sidottu kulttuuri alistaa naista. Muhammedin esimerkin mukaan. On aivan turha ihmetellä sitä että he raiskaavat, sillä he pitävät sitä hauskana ja mukavana toimintana, kuten eräät nuoret arabipojat kertoivat eräässä haastattelussa.

Älkäämme sortuko näkemään asioita niin kuin me haluaisimme niiden olevan, vaan on oltava rehellisiä ja myönnettä ulkomaalaistaustaiset rikokset, silloin kun ne ovat faktaa. Muussa tapauksessa huijaamme itse itseämme.

Tästä itse itsemme huijaamisesta hyvä esimerkki tulee Englannista: Yli 1400 lasta raiskattiin brittikaupungissa - poliisi ylenkatsoi uhreja
Pakistanilaistaustaiset miehet raiskasivat satoja lapsia brittikaupungissa. Tekoja hyssyteltiin rasismin pelossa.
Seksuaalirikoksia tehtailtiin Rotherhamin kaupungissa Pohjois-Englannissa 16 vuoden ajan vuosina 1997-2013, ja ne paljastuivat tuoreen raportin myötä.

"Norjan yleisradioyhtiö NRK teki tempun, mihin kotoinen YLEmme tuskin rohkenisi ryhtyä. Mutta ehkäpä Norjassa valtiollista tiedottajaa ei olekaan lain nojalla pistetty edistämään jotain tiettyä aatesuuntaa.

NRK kaivoi esiin oikeuden pöytäkirjat kaikista Norjan neljänneksi suurimman kaupungin Stavangerin raiskausoikeudenkäynneistä kolmen viimeisen vuoden ajalta ja toimittajat yllättyivät. Yhdeksän kymmenestä tuomitusta ei ollutkaan taustaltaan norjalainen".

Suomen lähetysseuran nettijulkaisussa todetaan: "Väkivallan ja raiskausten ihannointi edustaa Afrikassa syvään juurtunutta vahingollista miesihannetta. Etelä-Afrikassa on todennäköisempää, että tyttö joutuu raiskatuksi, kuin oppii lukemaan".

Pekka Heliste

Näyttää siltä, että kotimaiset tukipylväätkin ovat erityisessä suojelussa, jos sekaantuvat lapsiin

http://www.hs.fi/kotimaa/a1381813219152

Pekka J. Mäkinen

Pekka Heliste. Teot ovat 1970–2000-luvuilta. Hiukan eri asia kuitenkin kun meidän aikamme tapahtumat, joita esiintyy melkein päivittäin. Ei silti hyväksyttävää.

Sari Järvinen

Ruotsissa raiskauksista tuomitut ovat lähes aina ulkomaalaistaustaisia, joukkoraiskauksista 90% on ulkomaalaistaustaisten tekemiä.

Ruotsissa ei voi enää argumentoida, että suurin vaara on joutua kuitenkin etnisen ruotsalaisen raiskaamaksi, koska siellä ulkomaalaiset ovat ohittaneet tilastoissa etniset ruotsalaiset.

Ruotsissa tilanne on jo niin selvä, ettei millään selittelyillä pystytä pimittämään yleisöltä mitä Ruotsin rikosrintamalla tapahtuu. Jopa pääministeri Löfven myöntää tilanteen olevan monella sektorilla täysi kaaos. Seuraan ruotsalaista mediaa lähes päivittäin, joten en ole suomalaisen tai englantilaisen tiedoituksen varassa. Suomessa näistä asioista ei tietenkään kerrota, koska se ei tue valtamedian ajatuksia maahanmuutosta.

Itse olen joutunut miesten ahdistelemaksi ja vakaviin tilanteisiin, joissa adrenaliinin tulviessä veressä ainut ajatus on miten eliminoin päällekävijäni. Onneksi olen pienestä ja vaarattomasta ulkomuodostani huolimatta aika he...vetillinen muija ja harrastanut itsepuolustuslajeja. Kiitos näiden taitojeni vastapuoleni otti lukua maassa, nämä minuun käsiksi käyneet isot miehet, tippuivat suorilta jaloilta ensimmäisestä iskusta.

Oma henkilökohtainen tilastoni tukee Ruotsin vastaavia tilastoja: ahdistelijoissa oli 3 ulkomaalaista ja 1 suomalainen, kaikki täysin ennestään tuntemattomia minulle. Olin vain väärässä paikassa väärään aikaan. Tämä voi tapahtua kenelle tahansa naiselle ja kaikki naiset eivät ole yhtä rautaisella psyykellä varustettuja ja taistelulajien harrastajia, joten tilanteeseen tulee suhtautua asian vaatimalla vakavuudella. En voi toivoa kenellekään samoja kokemuksia kuin itselleni. Omille tyttärille olen opettanut perustaitoja miten kohdata ulkomaalaisia miehiä yleisillä paikoilla, ettei joudu kuuntelemaan huutelua tai etteivät lähde seuraamaan tai käy käsiksi. Mielestäni se tilanne pitäisi olla niin päin, että näille ulkomaalaisille tehtäisiin selväksi, että ellette käyttäydy suomalaisen koodiston mukaan niin heidät karkoitetaan.

Toimituksen poiminnat