Stemma Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Elvytystä nuorten pussista

Talouspolitiikkamme aukkojen paikkaamisen sijaan moni puolue on vaalien alla ilmoittanut keskittävänsä energiansa nykyisen yhteiskuntarakenteen lisärahoittamiseen. Puhutaan elvyttävästä taloudesta, velanotosta investointeihin ja saavutettujen etujen ylläpitämisestä.

Investointien tekeminen vaikeinakin aikoina on järkevää, mikäli niiden positiivisista talousvaikutuksista on selvää näyttöä. Tällaisia tärkeitä investointeja ensi vaalikaudella olisivat esimerkiksi tieverkon korjausvelan lyhentäminen ja pienten yritysten verotuksen keventäminen.  Rahan syytäminen puhtaasti sekundäärisiin ja tuottamattomiin kohteisiin – tai ulkomaille – on kuitenkin vastuutonta ja lyhytnäköistä.

Valtion nopea velkaantuminen koskee erityisesti meitä nuoria. Tulevaisuuden Suomi ei saa olla meille velkavankila. Juuri nyt on tehtävä suunnanmuutos, jotta työnteko ja yrittäjyys saavat ansaitsemansa arvon ja kannustavuuden. Jokainen elvytykseen hukattu vaalikausi lykkää ja pahentaa väistämättömiä leikkauksia.

Paisunut yhteiskuntamme nojaa velkaan, ja tilanne on kestämätön. Rakenneuudistuksia ja leikkauksia on pakko tehdä – ja niitä tulee tehdä juuri nyt. En halua, että minun sukupolveni kantaa vastuun välttämättömyyksien viivyttelystä.

On turha odottaa, että talousahdinkomme ihmeen kautta helpottuisi. Mikään muutos ei tapahdu ilman tekijöitä. Nyt ehdokkailta vaaditaan rehellisyyttä, vastuullisuutta ja rohkeutta tehdä myös taloudellisesti vaikeita päätöksiä.

 

Kirjoitus on julkaistu lyhennettynä Aamulehdessä 4.4.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat